CROATIA / grupa za čitatelje iz Hrvatske i na hrvatskom jeziku discussion

206 views
Čitate li književne kritike?

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Andrea (new)

Andrea (andreayossarian) | 19 comments I imate li omiljenog književnog kritičara čijem ukusu vjerujete?


message 2: by Bookeraj (new)

Bookeraj | 9 comments nažalost, ni u čiji ukus se ne mogu baš sasvim pouzdati, pogotovo zato jer ponekad imam dojam da to nije baš tako kako se čini na prvi pogled - neki se pisci osobno poznaju s književnim kritičarima, neki imaju zajedničkog urednika... zapravo su najbolje preporuke koje sam dobila došle od privatnih, anonimnih osoba čijem sudu mogu vjerovati...


message 3: by Tazitazitazi (new)

Tazitazitazi | 26 comments Meni su moji prijatelji omiljeni knjizevni kriticari, jer znam kakav im je ukus u knjigama odnosno dal se poklapa s mojim.


message 4: by Jay (new)

Jay (gttt) Zapravo mislim da nemam... kritičara čijem bi ukusu vjerovala, ili vjerovala uvijek. Pročitat ću komentar/osvrt na neku knjigu, to da, ali ne vodim se za tim pri izboru knjige.


message 5: by Ivana (new)

Ivana (ivanaerny) | 6 comments najbolji kritičar sam si ja sama. pročitam kratak sadržaj ili prvo poglavlje i ako me knjiga privuče, idem dalje, do kraja, a tek onda sudim o njoj i razmišljam da li je vrijedna da je nekome preporučim


message 6: by Katalili (new)

Katalili | 23 comments Nešto po časopisima (il libraio, che libri), ponešto na internet stranicama (booksa, jergović), čitam komentare na amazonu i na goodreadsu. na kraju se sve svede na osobni ukus, ponajviše.


message 7: by Vedrana (new)

Vedrana Trlek | 18 comments Dario Grgić.
Nisam ga još uhvatila ni u muljanju (kad kritičar pročita napreskokce pa žilavi par općenitih fraza na koliko već treba kartica) niti u laganju (kad hvali što mora ili treba).

Gordan Duhaček je isto dosta visoko na mojoj listi.


message 8: by Marina (new)

Marina (cecilyhelena) Ja ni ne znam tko su književni kritičari i što ih čini književnim kritičarima. Koliko ja znam, književna kritika je mrtva u Hrvatskoj.


message 9: by Pinkyivan (new)

Pinkyivan | 10 comments Određeni forumi su mi glavni izvor kritika, vrlo je lako dobiti kvalitetno mišljenje o vrijednosti nekog djela, još mi se nije dogodilo da sam knjigu koja je tamo na glasu kao dobra nije svidjela, štoviše neke su vjerojatno najbolje koje sam imao priliku čitati.


message 10: by [deleted user] (new)

Iskreno ne baš...njihova mišljenja se razlikuju, a ja želim svoje mišljenje oblikovati oko određene knjige, a ne slušati tuđa mišljenja


message 11: by Megi (new)

Megi | 1 comments Ja mislim da fali kultura čitanja kritike u našem društvu. Osobno od kritike pročitam tek ono što uspijem iskopati po web-u..., najčešće i prije i poslije čitanja xy knjige.


message 12: by Ivan (new)

Ivan (imaric91) | 2 comments Jako rijetko, gotovo nikad. Eventualno o onom djelu koje me baš zaintrigiralo.


message 13: by Ivana (new)

Ivana Nika (ivananika) | 17 comments uvidjam koliko mi cijeli zivot fali nekakav knjizevni casopis u kojem bi se naslo ono sto mene zanima u vezi knjiga. naravno postoje oni dozlaboga dosadni knjizevni casopisi, revije, zbornici, novine u kojima se trkeljaju tolike kroatisticke i komparativno-knjizevne gluposti da to jednostavno ne mogu probavit. za vrijeme faksa sam kupovala zarez, al ni to nije bilo u potpunosti citljivo.
tako da eventualno dugotrajnim pretrazivanjem interneta naletim na neku knjizevnu kritiku koju procitam.


back to top

2075

CROATIA / grupa za čitatelje iz Hrvatske i na...

unread topics | mark unread