Jakarta's Bookworms discussion

52 views
Tongkrongan > Pembaca macam apakah kamu?

Comments Showing 1-26 of 26 (26 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sari (new)

Sari Nursita (sarinursita) | 4 comments Kalo kategori pembaca antara 1 dan 2 (1,5) ada ngga :D


message 2: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
Gw? Kadang gw merasa tipe no 1, kadang gw merasa tipe no 2.

Itu pendapat pribadi, ga tau pendapat orang laen.


message 3: by winda (new)

winda (iwien) Ngacuuuung,,, kayanya masih level 1 :D
Belum menyediakan waktu khusus untuk baca buku, jadi kalau ada waktu aja baca bukunya :(
Juga bukan tipe pendiam dan tenang jadi ga termasuk tipe 2...


message 4: by winda (new)

winda (iwien) oooh gitu yaa...
kirain berdasarkan level :D
habisnya nomer 1 nya pembaca suka-suka dan nomer 4 nya pembaca budiman...jadi nangkepnya kaya tingkatan...

Oke, kalau gitu setia di pembaca suka-suka :)


message 5: by Silvana (new)

Silvana (silvaubrey) yg jelas no.2

nomor 3 juga kali ya, krn gue suka cerita buku2/isi yg gue anggep bagus, promosi sana sini. dan kalo gue ga suka salah satu buku, pasti gue cela abis2an. kesimpulan sih, gue pembaca yg sangat opinionated :D


message 6: by miaaa (new)

miaaa | 35 comments pengennya sih tipe 4 apalah daya levelnya belum sampai hahahaha

tipe 1 iya
tipe 2 iya
kalo tipe 3 ummm hanya sampai pada bagian membuka wawasan karena aku bukan orang yang suka merendahkan orang lain karena menurutku di atas langit kan ada langit :D


message 7: by Silvana (last edited Jan 26, 2011 12:45AM) (new)

Silvana (silvaubrey) ohya ralat: gue juga bukan no.2 sejati. karena gue ga pendiam dan tenang hahaha

Ini klasifikasinya kurang komprehensif, gimana kalo pake kuis ini saja:

What Type of Reader Are You?
Your Result: The Master Reader
Complex plots and difficult vocabulary words mean nothing to you! You like the classics, and chances are you've read Jane Austen and Charles Dickens.
Result Breakdown:
80% The Master Reader
66% The Down-to-Earth Reader
40% The Mysterious Reader
20% The Fantastical Reader
0% The Fun Reader


message 8: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
ada linknya? kok pas ku klik file not found yah mba Sil?


message 9: by Silvana (last edited Jan 26, 2011 12:50AM) (new)

Silvana (silvaubrey) Fixed.

And another quiz...(I love quizzes!)

What Kind of Reader Are You?
Your Result: Literate Good Citizen
You read to inform or entertain yourself, but you're not nerdy about it. You've read most major classics (in school) and you have a favorite genre or two.
Result Breakdown:
90% Literate Good Citizen
74% Dedicated Reader
74% Book Snob
65% Obsessive-Compulsive Bookworm
32% Fad Reader
1% Non-Reader


message 10: by miaaa (new)

miaaa | 35 comments bwahahah ini punya gw sil

What Type of Reader Are You?
Your Result: The Mysterious Reader

Hello, Agatha Christie and Sherlock Holmes! You've got quite a knack for solving mysteries and you like that element in your books. If there's a mystery, sign you up!


message 11: by miaaa (new)

miaaa | 35 comments yang kedua hasilnya:

What Kind of Reader Are You?
Your Result: Dedicated Reader

You are always trying to find the time to get back to your book. You are convinced that the world would be a much better place if only everyone read more.

*highfive* sil seru ikutan kuis2 begini mah hahaha


message 12: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
Mine...

What Kind of Reader Are You?
Your Result: Dedicated Reader
You are always trying to find the time to get back to your book. You are convinced that the world would be a much better place if only everyone read more.
Result Breakdown:
86% Dedicated Reader
83% Literate Good Citizen
80% Obsessive-Compulsive Bookworm
55% Book Snob
14% Fad Reader
0% Non-Reader


message 13: by Silvana (last edited Jan 26, 2011 01:11AM) (new)

Silvana (silvaubrey) hihi iya asik ya...

nih ada lagi

What's your reading personality?

Your Reading Personality: Exacting Reader
The expression 'so many books, so little time!' sums up your life. You love books but you rarely have as much time to read as you'd like - so you're very particular about the books you choose.

Spot on! :D


message 14: by miaaa (new)

miaaa | 35 comments kok data statistiknya di aku ga bisa nongol yah
ah ga ngaruh juga sih


message 15: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
miaaa, waktu hasil muncul. di kanan kan ada tulisan begini:

copy/paste this result in ...
htmlcode BBcode plaintext

klik plain text, trus tinggal ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v


message 16: by Azia (new)

Azia | 47 comments Aku udah coba..

yang pertama:

What Type of Reader Are You?
Your Result: The Master Reader
Complex plots and difficult vocabulary words mean nothing to you! You like the classics, and chances are you've read Jane Austen and Charles Dickens.
Result Breakdown:
86% The Master Reader
52% The Mysterious Reader
19% The Down-to-Earth Reader
17% The Fantastical Reader
0% The Fun Reader
Quiz URL: http://www.gotoquiz.com/what_type_of_...


yg kedua:

What Kind of Reader Are You?
Your Result: Dedicated Reader
You are always trying to find the time to get back to your book. You are convinced that the world would be a much better place if only everyone read more.
Result Breakdown:
90% Dedicated Reader
76% Literate Good Citizen
73% Obsessive-Compulsive Bookworm
33% Fad Reader
28% Book Snob
0% Non-Reader


message 17: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
tes yg kedua

What Type of Reader Are You?
Your Result: The Master Reader
Complex plots and difficult vocabulary words mean nothing to you! You like the classics, and chances are you've read Jane Austen and Charles Dickens.
Result Breakdown:
86% The Master Reader
38% The Down-to-Earth Reader
34% The Fantastical Reader
17% The Mysterious Reader
0% The Fun Reader


message 18: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
hasil tes yg lain...

What's your reading personality?

Your Personality: All-Rounder!

Your responses showed you fitting into three different personalities:

Involved Reader: You don't just love to read books, you love to read about books. For you, half the fun of reading is the thrill of the chase - discovering new books and authors, and discussing your finds with others.
Exacting Reader: You love books but you rarely have as much time to read as you'd like - so you're very particular about the books you choose.
Eclectic Reader: You read for entertainment but also to expand your mind. You're open to new ideas and new writers, and are not wedded to a particular genre or limited range of authors.

well, that's me !!!


message 19: by Silvana (new)

Silvana (silvaubrey) ^^

awesome result, mate!

PS: jangan pake mba manggilnya, langsung Sisil aja ya :D


message 20: by Azia (new)

Azia | 47 comments aku juga sama kyk mas Marchel, bedanya ada tambahan yaitu Serial Reader


Serial Reader: Once you discover a favorite writer you tend to stick with him/her through thick and thin.


message 21: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
wah masa masih ga jelas, kalo gw puas dgn hasil quiz nya.

Emang daku seperti itu, seperti hasil quiz.


message 22: by Silvana (new)

Silvana (silvaubrey) well, gue agak keberatan dg penjelasan literate good citizen yg bilang gue baca classics di sekolah. kesannya karena wajib gitu, padahal gue baca classics karena gue tertarik.

yg dua kuis lainnya sih kayaknya spot on.

Exacting reader: gue punya interest yg luas baik fiksi maupun nonfiksi, jadinya wishlist/to-read numpuk (skrg aja udah ratusan), dan sayangnya gue cuma punya waktu maksimal 2 jam per hari kerja utk baca. Time is not only money for me, but also precious for reading. I wont waste my time reading silly books like chicklits, for instance. Hell, even nonfiction & classics aja gue masih pilih2 kok.


message 23: by Siengkangmua (new)

Siengkangmua | 1 comments kalo pembaca sesuai kebutuhan, masuk kategori yg mana? :)


message 24: by Marchel, Tukang Kompor (new)

Marchel | 136 comments Mod
coba aja ikutin kuisnya. ketauan deh dirimu masuk "golongan" apa...


message 25: by Darnia (last edited Feb 24, 2011 01:13AM) (new)

Darnia pembaca yang....ngerasa nikmat membaca kayak nikmat makan *lebay*

-- meluncur ke tautan --


Bah! Ternyata gw gak kenal diri gw sendiri XD

Your Result: The Mysterious Reader


message 26: by Ardita Çaesari (new)

Ardita Çaesari (fldspr) | 12 comments The Down-to-Earth Reader. Mungkin karena gue pilih jawaban "No, do you think I should?" pada "Do you read Gossip Girl" dan "No" pada "Have you read Dostoyevski?" :D


back to top