Goodreads Malaysia discussion

58 views
Arkib (50 Buku Setahun 2011) > Cabaran Asas 50 Dayat 2011

Comments Showing 1-37 of 37 (37 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Dayat (last edited Jan 07, 2011 06:44AM) (new)

Dayat | 109 comments Assalamualaikum.
Ini tahun kedua menyertai acara ini. Harap dapat perbaiki jumlah pungutan pingat emas buku berbanding tahun lepas. InsyaAllah saya akan lakukan yang terbaik untuk negara xD

Ini buku yang terbaca minggu ini ketika dalam permusafiran:

1. Matahari di atas Gilli
Matahari di atas Gilli by Lintang Sugianto

2. Isabella: Sebuah Novel Pembentangan Perbandingan Antara Islam Dan Kristian
Isabella Sebuah Novel Pembentangan Perbandingan Antara Islam Dan Kristian by Maulana Muhammad Saeed Dehlvi


message 2: by Isma (new)

Isma | 682 comments permusafiran? Nak tahu ke mana?


message 3: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Bermusafir ke johor mengintip peluang pekerjaan.
T_T


message 4: by Hilman (new)

Hilman | 492 comments Bidang ape??


message 5: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Hilman wrote: "Bidang ape??"

Bidang kejuruteraan kimia.


message 6: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1548 comments Mod
Dayat wrote: "Hilman wrote: "Bidang ape??"

Bidang kejuruteraan kimia."


menarik tu..orang kejuruteraan minat juga baca novel ya..


message 7: by Hilman (new)

Hilman | 492 comments mmm...engineer tak layan novel ke???


message 8: by azie (last edited Jan 09, 2011 09:24PM) (new)

azie | 120 comments Dayat wrote: "Assalamualaikum.
Ini tahun kedua menyertai acara ini. Harap dapat perbaiki jumlah pungutan pingat emas buku berbanding tahun lepas. InsyaAllah saya akan lakukan yang terbaik untuk negara xD

Ini bu..."


Dekat setahun baca baru habis Matahari di Atas Gilli? =D
Tahniah kerana berjaya.


message 9: by Bsplayer (new)

Bsplayer | 121 comments tahniah juga..:)


message 10: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1548 comments Mod
Hilman wrote: "mmm...engineer tak layan novel ke???"

Saya fikirkan begitu..sebab ada orang yang dulunya mengambil aliran sastera pun tak minat membaca novel (atau memang tak minat membaca sebenarnya)..


message 11: by Aina (new)

Aina Dayana | 995 comments Dayat, buku no 1 tu tak pernah dapat saya habiskan (",)

Kak Azzah, betul tu. Saya setuju


message 12: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Nor Azzah wrote: "Dayat wrote: "Hilman wrote: "Bidang ape??"

Bidang kejuruteraan kimia."

menarik tu..orang kejuruteraan minat juga baca novel ya.."


kak azzah.
buku tidak memilih orang.
apabila mahu bertemu, orang menentu buku.
=)


message 13: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Hilman wrote: "mmm...engineer tak layan novel ke???"

tak dapat dibuktikan.
saudara naimissaa yusof novelis, beliau juga jurutera. satu contoh anti-tesis engineer tak layan novel. =D


message 14: by Dayat (last edited Jan 18, 2011 07:44AM) (new)

Dayat | 109 comments Aina Dayana wrote: "Dayat, buku no 1 tu tak pernah dapat saya habiskan (",)

Kak Azzah, betul tu. Saya setuju"


MDAG hampir-hampir tidak dapat saya dihabiskan.
begitu puitika aristotle. sedang saya lebih cenderung kepada novel didaktik. hehe

namun MDAG satu karya yang bagus.


message 15: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Bsplayer wrote: "tahniah juga..:)"

terima kasih Bsplayer :)


message 16: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments azie wrote: "Dekat setahun baca baru habis Matahari di Atas Gilli? =D
Tahniah kerana berjaya. "


Terima kasih Azie.
Setahun yang indah. =D


message 17: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Puisi-puisi T. Alias Taib. Best!

3. Piramid
Piramid by T. Alias Taib


message 18: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Singaporean poetry and subject includes Batman!

4. The Ocean Of Ambition
The Ocean Of Ambition by Koh Buck Song


message 19: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Buku yang dihabiskan dalam ulang-alik di LRT,

5.Khusyuk Dalam Solat
Khusyuk Dalam Solat by Nik Abdul Aziz Nik Mat


message 20: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments Dayat wrote: "azie wrote: "Dekat setahun baca baru habis Matahari di Atas Gilli? =D
Tahniah kerana berjaya. "

Terima kasih Azie.
Setahun yang indah. =D"


LIKE!


message 21: by azie (new)

azie | 120 comments Aidura wrote: "Dayat wrote: "azie wrote: "Dekat setahun baca baru habis Matahari di Atas Gilli? =D
Tahniah kerana berjaya. "

Terima kasih Azie.
Setahun yang indah. =D"

LIKE!"



hehe =)


message 22: by Dayat (last edited May 22, 2011 11:20AM) (new)


message 23: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments biografi dan travelog bob lokman:

21. Aku, Isabella dan Tok Kenali
Aku, Isabella dan Tok Kenali by Bob Lokman dan Riduan Mohamad Nor


message 24: by Aziz (new)

Aziz (azizzabidi) | 75 comments pilihan buku-buku yang menarik. Buku no 15 tu fiksyen ke non-fiksyen...best je tajuknya ; )


message 25: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments itu buku kategori sains tuan. non-fiksyen sains.


message 26: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Buku perpustakaan tapi dipinjam semula untuk dibaca lagi dan lagi:

22. Colour your life with possibilities
Colour your life with possibilities by Megat Yusof M. Sharif


message 27: by azie (new)

azie | 120 comments dayat, bila mahu update? saya dah over 25 books =D


message 28: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments azie wrote: "dayat, bila mahu update? saya dah over 25 books =D"

projek yang tergendala. akan di update segera!


message 29: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Lukisan Kata, Painted Axiom by Hashim Yaacob
23. Lukisan Kata, Painted Axiom

Lanjutan dari buku ini, sekarang sedang mula menekuni sebuah lagi buah tangan Doktor gigi ini.


message 30: by Dayat (last edited Dec 18, 2011 10:14PM) (new)

Dayat | 109 comments Classic Starts: Oliver Twist
24. Classic Starts Oliver Twist (Classic Starts Series) by Charles Dickens
Akhirnya telah membaca klasik Oliver twist.


message 31: by Dayat (last edited Dec 19, 2011 02:15AM) (new)

Dayat | 109 comments 25. Teacher Man by Frank McCourt
Teacher Man

Finish reading in July.
Bought it on my first day @Petrosains and bid goodbye to this last McCourt memoir @Petrosains as a present to fellow volunteer.


message 32: by Dayat (last edited Dec 19, 2011 02:13AM) (new)

Dayat | 109 comments Sebongkah Batu Di Kuala Berang by Faisal Tehrani
26.Sebongkah Batu Di Kuala Berang

Baca Ogos kalau tak silap. Faisal Tehrani. Seperti biasa kategori wajib baca. Harap sempat baca Derik Kerisik.


message 33: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments 27. Spiritual Reading
Spiritual Reading by RAGHIB AS-SIRJANI

Habis baca Ogos-Sept.


message 34: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments 28.Silent Millionaire
Silent Millionaire (Think Small And Be Successful) by Rusly Abdullah

Baca Julai-Ogos. Own a copy. Tapi dah hadiahkan pada geng.

29. 21 Rahsia Fasih Berbahasa Inggeris by Coach Sha
21 Rahsia Fasih Berbahasa Inggeris

Baca Julai-Ogos di Bintulu.


message 36: by Dayat (new)

Dayat | 109 comments Dear Max by Sally Grindley
31.Dear Max

Novel bersurat mencuit hati. Baca di Perpustakaan negara.


message 37: by Dayat (last edited Dec 26, 2011 03:15AM) (new)

Dayat | 109 comments 32.Gulliver's Travels Gulliver's Travels (Usborne Young Readers) by Jonathan Swift

One of those books mentioned by McCourt.
Lepas ni mungkin mencari P.G Wodehouse.


back to top