Goodreads Malaysia discussion

44 views
Cari/Tukar/Derma Buku > Buku oleh Maryam Jameelah

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Hilman (new)

Hilman | 492 comments Assalamualaikum wbt...

Misi terbaru saya ialah mencari dan membaca buku buku yang di tulis oleh Maryam Jameelah.

Tapi dekat mana nak cari buku buku ini semua???

Kepada sesiapa yang mengetahui di mana boleh dapatkan, harap dapat baritahu saya. Kalau boleh tolong belikan lagi bagus...


message 2: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Dia perempuan Yahudi yg masuk Islam tu ke? Tak pernah pula nampak bukunya. Selalu baca tulisannya di internet je.

Kalau terserempak saya bagitau.


message 3: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2414 comments Mod
Hilman wrote: "Assalamualaikum wbt...

Misi terbaru saya ialah mencari dan membaca buku buku yang di tulis oleh Maryam Jameelah.

Tapi dekat mana nak cari buku buku ini semua???

Kepada sesiapa yang menget..."


rasanya bukunya yg mengandungi surat2 dgn al-maududi ada diterbitkan oleh indonesia. nah, kena cari kedai buku indonesia atau pun buku2 lama


message 4: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1540 comments Mod
Hilman wrote: "Assalamualaikum wbt...

Misi terbaru saya ialah mencari dan membaca buku buku yang di tulis oleh Maryam Jameelah.

Tapi dekat mana nak cari buku buku ini semua???

Kepada sesiapa yang menget..."


Cuba cari di Saba Islamic Media.


message 5: by Haryati (new)

Haryati Abd. Halim | 754 comments Kalau tak silap, saya ada buku surat-surat dengan al-Maududi. Tapi kat Kampung. Kena balik carigali. Kalau jumpa, insyaallah, saya pinjamkan pada Hilman.


message 6: by Hilman (new)

Hilman | 492 comments @Khairul,
Ya, Perempuan Yahudi masuk Islam. Kalau ada jumpa boleh la bagitau ye....TQ

@Nazmi,
Apa nama kedai dan lokasinya? Nanti ada kelapangan saya ke sana...

@Nor Azzah,
TQ...nanti saya cuba cari di Saba Islamic Media. Buku Harun Yahya banyak di terbitkan oleh Saba Islamic Media.

@Haryati,
Ingat lagi tak beli di mana?


message 7: by Hilman (new)

Hilman | 492 comments Saya telah berjaya mendapatkan "Islam and Orientalism" - Maryam Jameelah (2007) di Kinokuniya.

3 buah buku karya Maryam Jameelah iaitu:
1) Islam and Modernism (1977)
2) Why I Embrance Islam (1985)
3) Islam and Western Society (1992)
ada dalam database Kinokuniya dan yang menyedihkan telah habis atau dengan lebih tepat "out of print"...


message 8: by Haryati (new)

Haryati Abd. Halim | 754 comments Hilman,

Buku tu saya beli lama dulu, di Pustaka Timur Jerteh. Sayangnya, kedai buku ni dah tiada.


message 9: by Haryati (new)

Haryati Abd. Halim | 754 comments Hilman,

Buku surat-surat dengan al-Maududi ada bersama saya sekarang. Mahu saya poskan pada Hilman atau saya bawa ketika 'Gathering' minggu depan?


message 10: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Haryati wrote: "Hilman,

Buku surat-surat dengan al-Maududi ada bersama saya sekarang. Mahu saya poskan pada Hilman atau saya bawa ketika 'Gathering' minggu depan?"


Hilman tak jadi datang gathering.


message 11: by Haryati (new)

Haryati Abd. Halim | 754 comments Khairul H. wrote: "Haryati wrote: "Hilman,

Buku surat-surat dengan al-Maududi ada bersama saya sekarang. Mahu saya poskan pada Hilman atau saya bawa ketika 'Gathering' minggu depan?"

Hilman tak jadi datang gathering."


Khairul,
Terima kasih. Insyaallah, saya poskan buku tersebut pada beliau.


message 12: by Hilman (new)

Hilman | 492 comments Ya, saya tak dapat datang...tak dapat juga duit raya dr Tn Khairul.


message 13: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Bak kata Haji Bakhil, "Selamaaaaat duit aku"


back to top