Goodreads Malaysia discussion

63 views
Arkib III > Blog tentang buku

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2414 comments Mod
Tengah kemas-kini blog sbb masukkan senarai blog yang review buku (sepenuhnya atau hampir sepenuhnya). Ada cadangan blog2 mana yg patut dimasukkan?


message 3: by Naimisa (new)

Naimisa | 72 comments Kalau bagi jawapan, ada hadiah kad raya ke? :D :)


message 4: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1540 comments Mod
Bagus sekali link2 yang dicadangkan ni. Cuma saya rasa agak terkilan bila ada insan2 yang bahasa ibundanya B. Melayu, tetapi tidak membaca bahan2 dalam bahasa Melayu. Tak ada sangatke bahan dalam bahasa Melayu yang berkualiti, sehingga ianya dipinggirkan oleh bangsa sendiri?


message 5: by Kataklicik (new)

Kataklicik | 714 comments Oitttts, terasa nih.... ;)


message 6: by Haryati (new)

Haryati Abd. Halim | 754 comments Azah,

Setiap hari makan nasi, kadang-kala nak juga beralih selera makan pizza atau chicken chop...ha..ha.ha (lari...)


message 7: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1540 comments Mod
Ha..ha..alamak..pagi2 dah pekenakan orang ye..maaf kalau ada yang tercuit..

Haryati, sesekali beralih selera tak ada salahnya, jangan sampai tinggal terus..takut terlupa asal usul, adat budaya & agama sendiri..


message 8: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Saya pun tak baca buku dlm BM. Buku agama, sejarah Msia, politik Msia pun saya beli edisi English. Tafsir Ibn Kathir dan Sahih Bukhari pun edisi English. Ada le beberapa buku agama yg saya ada dalam BM. Tak sampai 30 buah.

Tapi buku-buku fiksyen? 100% English.


message 9: by Fariza (new)

Fariza | 736 comments Reading English books doesn't means that we forgot our mother tongue.. hehe kalau membaca dalam bahasa Inggeris lebih nikmat, dan memebuat kita membaca apa salahnya..

Huhu.. saya dapat habiskan buku agama dalam bahasa inggeris dengan sejujurnya berbanding buku bahasa Melayu.. Tapi saya ni adalah pencinta sastera dan minat tulisan Usman Awang!!


message 10: by Faizah Roslaini (new)

Faizah Roslaini | 825 comments Mod
Saya bantai aja. Saya cuba baca semua yang saya boleh baca.


message 11: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)


message 12: by Lyla (new)

Lyla Ibrahim (lylaibrahim) kalu share my own blog here bleh x???
hehe...

http://rockprincessbooks.blogspot.com

still new in book blogging and reviewing...


message 13: by Siti (new)

Siti Rahmah | 174 comments lyla wrote: "kalu share my own blog here bleh x???
hehe...

http://rockprincessbooks.blogspot.com

still new in book blogging and reviewing..."


samala kita...masih belajar lg.

blog saya http://apayangkubaca.blogspot.com

Insya-Allah akan masukkan link bolgger di atas


back to top