Bulgaria reads discussion

194 views
Книга на месеца > "1984", Джордж Оруел !!!СПОЙЛЕРИ!!!

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
След като сте прочели книгата, тук може да споделите своите впечетления. За предпочитане е да не влизате в темата ако още не сте я завършили, защото дискусиите може и ще съдържат спойлери, които ще ви развалят удоволствието.


message 2: by Katerina (new)

Katerina Zhecheva | 89 comments Mod
Абе, не искам да ви давам зор, ама някой прочете ли '1984' в крайна сметка xDD? Да не ви възспира формата на дискусията? Бихте ли предпочели да е отделна книга или как?


message 3: by Nikolay (new)

Nikolay Mollov | 13 comments Честно да ти кажа, специално за 1984, не са много нещата, които могат да се кажат. Точно защото тя спада към онези книги, за които е по-добре да не се говори, просто трябва да се прочете. Досега каквото и да съм слушал или прочел за книгата гравитира около едно мнение, няма и как да е друго... Но, ще се радвам да има повече постове занапред. Така взаимно ще си допълваме някой пропуски, примерно, или ще можем да погледнем пречупен през чужда призма прочит...
:)


message 4: by Huk (new)

Huk | 3 comments 1984 съдържа книга в книгата, добре е да се прочете и осмисли!


message 5: by Ilia (new)

Ilia Temelkov (soregashi) | 8 comments 1984 е самодостатъчна. Прочиташ книгата, понасяш "удара", който ти нанася и после като те питат "Е, как е?", можеш да кажеш само едно - "Велика!".


message 6: by Anna (new)

Anna Atanasova (annaatanasova) | 30 comments Може да е велика книга,може да е променила светогледа на две или три поколения,но просто не е моята книга.Признавам качествата й,но не мога да я нарека и моя любима книга.Кара те да се замислиш,но не те й докосва по начина,по който са го правили редица други книги.Четох я преди две-три години.Може да го направя пак след време,но не заради огромното удоволствие,което би ми доставила,а заради различния начин,по който бих я погледнала.Все пак с течение на годините човек се променя,променят се и възгледите му,мисленето му и начина,по който осмисля дадени неща,а в нашия случай-дадената книга.


message 7: by Asya (new)

Asya | 13 comments Прочетох 1984, не знам преди или след като е била книга на месеца тук, канех й се от години.
И аз не мога да я нарека любима книга, едва ли някой може, тя е запомняща се. Напълно липсваше обичайното желание да потъна в света й и да взема нещо от нея с мен, когато го напусна. Бях облекчена, когато я завърших и се върнах в реалността.


message 8: by Sve (new)

Sve | 2 comments Това е една от малкото книги, след четенето на които изпаднах в истинска депресия.
Наистина е гениална в своята реалистичност. Просто всеки път като си помисля ме побиват тръпки. Може би трябва да я препрочета...


message 9: by Zuzi (new)

Zuzi | 1 comments Знам, че отдавна е коментирана тази книга, но аз имах огромното удоволствие да я прочета едва сега. Смятам, че това е една наистина уникална книга. Каквото и да кажа, мисля, че ще бъде малко, що се отнася до "1984". Въздейства толкова силно и просто те кара да се замислиш за живота като цяло.
Никога не съм вярвала, че един политически роман може да ме очарова, е "1984" определено промени мнението ми. Възхитена съм от Дж. Оруел и от това как те потапя в света на книгата, сякаш съпреживяваш случващото се с героите.
Както вече казаха, книгата е наистина запомняща се.


message 10: by Милен (new)

Милен Милев (fanfolet) | 3 comments 1984 - почти живеехме в нея. Малко не достигна да стане реалност. Или пък бъркам ?!


message 11: by Morpheus (new)

Morpheus (bobus) | 4 comments 1984-книга,която заслужава особено внимание.Тя,както и "Животинска ферма" са от книгите,които просто ще те накарат да се замислиш какво се случва действително в нашия живот и колко близо до истината е автора.
По "Животинска ферма" има и доста сполучливо филмче,анимация,за жалост е доста трудно за откриване,тъй като дълго е било забранено(както и книгите,впрочем).


back to top