Goodreads Malaysia discussion

35 views
Makan Buku, Minum Buku... > Who has read Bookseller of Kabul and the Book Thief?

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Who has read The Bookseller of Kabul and The Book Thief? Can you give me a summary of what you thought about it? Loved it? Hated it?

Thanks in advance.


message 2: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
What, no one has read these two books? Aw, man....


message 3: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments nope tak pernah


message 4: by Kataklicik (new)

Kataklicik | 714 comments Memang teringin nak baca The Book Thief, tapi nope, belum lagi.

Baca sendiri la...! Awat nak tunggu orang lain punya opinion 'lak? Has it ever mattered? (Muahahahahaha)


message 5: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Well, I want to know what others think about it especially fellow Msian bookworms. I know what the books are about but I have yet to hear the opinions of a M'sian who has read either or both books.


message 6: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Saya ada baca Bookseller of Kabul, agak mengecewakan selepas tahu bahawa pengarang telah memutarbelitkan fakta mengenai keluarga penjual buku tersebut dengan memburuk-burukkan mereka, walaupun mereka menganggap pengarang sebagai kawan dan ditumpangkan begitu lama di rumah keluarga terbabit. Bagi saya ini buku pengarang Barat yang melihat budaya bangsa lain dengan keangkuhan kaca matanya sendiri, malah lebih jelek lagi, jadi pemutarbelit pula.

Book Thief, saya belum baca.


message 7: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Itu macam aa? Okay, tak jadi le baca buku 'Kabul' tu.


message 8: by W (last edited Mar 18, 2010 01:10AM) (new)

W Nor Haslina (wnorhaslina) | 203 comments Saya baru dapat buku bookseller of kabul . Lum baca lagik tunggu nak balut dengan plastik baru baca. Adoii. Book thief jenuh tunggu la POPULAR kat sini juai. Tingin gila nak beli.
Pendek citer satu lum baca. Satu dalam angan2. Huhu.


message 9: by Ulya A.K (last edited Mar 18, 2010 02:16AM) (new)

Ulya A.K | 263 comments Book Thief is still on my TBR pile.. hehe belum start baca lagi..

W, i got mine from BookExcess.. murah skit.. hehe..


message 10: by W (new)

W Nor Haslina (wnorhaslina) | 203 comments Ulya saya ada pesan pada anak sedara yg p Bookexess utk belikan book thief sebab murahla. Sayangnya dah abes at that time.


back to top