Goodreads Malaysia discussion

92 views
Arkib (50 Buku Setahun 2010) > Senarai 50 buah setahun(2010)Saniah

Comments Showing 1-50 of 57 (57 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Saniah (last edited Mar 05, 2010 06:01AM) (new)

Saniah Mat | 163 comments 1.Sentuhan Ibu Bapa Anakku Bijak Belajar oleh Dr Mohd Shkuri Abdullah.


message 2: by Saniah (last edited Mar 07, 2010 07:36AM) (new)

Saniah Mat | 163 comments 2.Hadiah Untuk Sufiah oleh S.Rafidah h.Basri
3.Kasih Pun Bersatu oleh Izza Iripin
4.Dear Yayah The Series oleh Farihah Iskandar
5.Aku Mahu Kamu oleh Aleya Aneesa


message 3: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments welcome saniah... :)


message 4: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2842 comments Mod
Saniah pun dah buka thread :) - bagus, bagus.

Ada pertanyaan berkenaan buku no. 1 - teknik belajar dalam buku tu sesuai untuk anak umur berapa hingga berapa?


message 5: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Najibah wrote: "Saniah pun dah buka thread :) - bagus, bagus.

Ada pertanyaan berkenaan buku no. 1 - teknik belajar dalam buku tu sesuai untuk anak umur berapa hingga berapa?"


Rasa-rasanya sesuai untuk semua.Bagus kiranya dimulakan dari awal.


message 6: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Aidura wrote: "welcome saniah... :)"

Aidura,terima kasih


message 7: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 6.Jaja&Din oleh Noor Suraya


message 8: by Saniah (last edited Mar 23, 2010 08:44AM) (new)

Saniah Mat | 163 comments 7.Layang-Layang Bertali Kaca oleh Norhayati Berahim.
8.Wasilah Cinta Weera oleh Rose Harissa.
9.Galau Di Hati Seri oleh Kusyi Hirdan.
10.Blog Priasetia oleh Anuar Kamaruddin.
11.9 Nyawa oleh Ramlee Awang Murshid.
12.Doa Insan Berkasih oleh Aminah Mokhtar.
13.Nyanyi Sunyi oleh Maskiah Masron.
14.Bidadari Paderi oleh Saiful A.Imam.
15.Pelangi oleh Syud,Hlovate dan Noor Suraya.


message 9: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 16.Percayalah Akhirnya oleh Ruby Hazri.
17.Cinta 365 Hari oleh Norzailina Nordin.
18.Andai Itu Takdirnya oleh Siti Rosmizah.
19.Bayu Asmara oleh Ilani Mysara.
20.Ranting Cinta Si Plato oleh Norhayati Berahim.


message 10: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 21.Hanya Dia Tahu oleh Aleya Aneesa
22.Tips Penjagaan Makanan & Kesihatan oleh Luqman Hakim.


message 11: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments saniah, ada review tak untuk buku no. 10, 13 dan 16?


message 12: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments Hang dah baca tak novel Percayalah oleh Ruby Hazri.

Percayalah Akhirnya adalah sekuel untuk buku tersebut.


message 13: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Aidura wrote: "Hang dah baca tak novel Percayalah oleh Ruby Hazri.

Percayalah Akhirnya adalah sekuel untuk buku tersebut."


Dah baca.tu yang baca sekuelnya.


message 14: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Aidura wrote: "saniah, ada review tak untuk buku no. 10, 13 dan 16?"

Saya tak berapa pandai nak menulis review buku.Buku no.10 tu baca pasal dah suka kat penulisnya,selalu baca karya onlinenya.Buku no.13 kerana keinginan mencuba membaca karya yg saya rasa ada kelainan dari koleksi saya yg ada.Buku no.16 tu rasanya Aidura boleh teka apa jawapanya.


message 15: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 23.Setenang Cahaya Hati oleh Salina Ibrahim


message 16: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Salam semua.Lama tak update ni.
24.Stanza Cinta oleh Nurull Halawati.
25.Melur Bunga Ivy Oleh Nazurah Aishah.
26.Versus oleh Hlovate.
27.Street Vendetta oleh Mazni Aznita.
28.Kasihku Arina oleh Mazni Aznita.
29.Miss Epal oleh Hani Sofea.
30.Bingkisan Dari Hati oleh Norhayati Berahim dan Anuar Kamaruddin.
31.Bunga Syurga oleh Anita Aruszi.
32.Travelog Cinta Abadi oleh Roza Roslan.
33.Belajar Dengan Cekap Dan Berkesan oleh Prof.Dr.Khalid Mohamed Nor.


message 17: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 34.Untuk Awak Teja Aulia oleh Syud.


message 18: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments #32 tu best tak?


message 19: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments so far so good... :)


message 20: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Aidura wrote: "#32 tu best tak?"

Best.mengimbau kembali kenangan masa lalu.boleh juga dibaca online di laman blog penulisnya,www.rozaroslan.blogspot.com


message 21: by Saniah (last edited Jul 06, 2010 11:14PM) (new)

Saniah Mat | 163 comments 35.Bara Cinta Canberra oleh Ilham Hamdani
36.Seikat Kembang Merah oleh Imaen.
37.Sweet Sour oleh Nasz.


message 22: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments 37 books already... sweet! ;)


message 23: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Thank Aidura.
38.Janji Puteri Beradu oleh Zulkifli Mansor.
39.Riang Ria Dunia Persahabatan oleh Natasha Effyzal,Aizam Aiman,Iman Qaisara,Haryani Kamilan dan Adha Ameera.
40.Matahari Cerah Lagi oleh Fauziah Ashari.
41.Jana Wang Dari Rumah oleh Masayu Ahmad.


message 24: by Welma (new)

Welma La'anda | 194 comments malunya saya..baru ada 15 buah :(


message 25: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Welma,masih ada masa.tak pe.


message 26: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 42.Daerah Beta oleh Azizi Haji Abdullah.


message 27: by Shah (new)

Shah Abdullah | 384 comments Menarik tak buku "Daerah Beta"?


message 28: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments 8 more to go, saniah. :)


message 29: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments @Shah,menarik bagi saya.kisah pencemaran radiasi.
@Aidura,thanks,memang tak sabar nak capai.


message 30: by Saniah (last edited Jul 13, 2010 06:49AM) (new)

Saniah Mat | 163 comments 43.Khalifah-Khalifah Yang Benar.[Abu Bakar.Umar.Uthman.Ali:] oleh Abdul Latip Talib


message 31: by Welma (new)

Welma La'anda | 194 comments Seminggu baca buku berapa buah? (Sedang berfikir berat bagaimanakah mereka ini membaca dengan begitu pantas) :)


message 32: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Saniah ni set set speed reader macam Aidura tu kut?


message 33: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Welma wrote: "Seminggu baca buku berapa buah? (Sedang berfikir berat bagaimanakah mereka ini membaca dengan begitu pantas) :)"

Jika sampai semangat membaca,satu hari boleh dua buah buku.Lagipun baru-baru ni cuti sekolah,apalagi ambil peluanglah.Ajak anak join sekali.Kadang-kadang sambil ajar anak-anak buat homework pun sempat baca lagi.


message 34: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments Khairul H. wrote: "Saniah ni set set speed reader macam Aidura tu kut?"

@khairul, apa kurangnya cikyah75 hang tu. spesies yg sama kui,kui,kui.


message 35: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Aidura wrote: "Khairul H. wrote: "Saniah ni set set speed reader macam Aidura tu kut?"

@khairul, apa kurangnya cikyah75 hang tu. spesies yg sama kui,kui,kui."


Dah memang betullah tu.]


message 36: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2842 comments Mod
Welma wrote: "malunya saya..baru ada 15 buah :("

Welma, biasa bila sedang sambung belajar, kita tak akan sempat membaca santai sebanyak dulu. No worries. Habis saja sarjana nanti, baca 200 setahun ya macam Aidura :)


message 37: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2842 comments Mod
Saniah wrote: "35.Bara Cinta Canberra oleh Ilham Hamdani
36.Seikat Kembang Merah oleh Imaen.
37.Sweet Sour oleh Nasz."


Bara Cinta Canberra OK tak? Ada dengar orang kata isi lebih kurang sama dengan Mekar Sakura di Mimbar Cinta.


message 38: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Najibah,saya tak baca lagi Mekar Sakura di Mimbar Cinta.Bagi saya Bara Cinta Canberra asyik sekali dibaca.Teruja nak tahu watak utama ingin memilih siapa sebagai suri hatinya.


message 39: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 44.Cinta Sufi oleh Ramlee Awang Murshid.


message 40: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 45.Coklat ataupun Strawberi oleh Anna Raihana.
46.Biografi Muhammad Bin Abdullah oleh Zulkifli Mohd Yusoff & Noor Naemah Abd.Rahman.
47.Jutawan 3R oleh A.Razak Adam.
48.Ais Tanpa Krim oleh Firas Firzana.
49.Dunia Sains Aiman(Deman F1)oleh Umi Kauthar Abdul Razak.
50.Lelaki Berkasut Merah oleh Bahruddin Bekri.


message 41: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2400 comments Mod
Saniah wrote: "45.Coklat ataupun Strawberi oleh Anna Raihana.
46.Biografi Muhammad Bin Abdullah oleh Zulkifli Mohd Yusoff & Noor Naemah Abd.Rahman.
47.Jutawan 3R oleh A.Razak Adam.
48.Ais Tanpa Krim oleh Firas Fi..."


tahniahlah dah lepasi aras 50.


message 42: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Terima kasih Nazmi.


message 43: by Aidura (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments @saniah, congrats. ;)

Teruskan pembacaan ya...


message 44: by Haryati (new)

Haryati Abd. Halim | 754 comments Tahniah!


message 45: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Aidura dan Haryati,terima kasih.


message 46: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 51.Perang Badar oleh Abdul Latip Talib.
52.Bilal Bin Rabah oleh Abdul Latip Talib.
53.Terlebih Makan oleh Ashadi Zain dan Fred Suriya.


message 47: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 54.Tuhan Masih Mencintaiku oleh Lily Haslina Nasir.
55.Kuseru Nur Kasih oleh Noorfadzillah Omar.
56.Puteri Damia & kawan-kawan Ajaib oleh Ida Munira Abu Bakar.


message 48: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments 57.Penakluk Kota Unggu oleh Kusyi Hirdan.
58.Hafalan solat Delisa oleh Tere Leye.


message 49: by cikyah75 (new)

cikyah75 | 232 comments Saniah wrote: "57.Penakluk Kota Unggu oleh Kusyi Hirdan.
58.Hafalan solat Delisa oleh Tere Leye."


Saniah, apa pendapat tentang Hafalan Solat Delisa? Kalau tak menangis memang saya tabik tahan hati sungguh!


message 50: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments cikyah75 wrote: "Saniah wrote: "57.Penakluk Kota Unggu oleh Kusyi Hirdan.
58.Hafalan solat Delisa oleh Tere Leye."

Saniah, apa pendapat tentang Hafalan Solat Delisa? Kalau tak menangis memang saya tabik tahan hati..."


Nangis la.rasanya saya nak cuba baca buku Tere Leye yg lain.Seronok,sedih dan mengharukan betul.


« previous 1
back to top