Goodreads Malaysia discussion

204 views
Komuniti Peminat > Komuniti Peminat Buku 'Thriller'

Comments Showing 1-50 of 106 (106 new)    post a comment »
« previous 1 3

message 1: by miaomiao (last edited Mar 04, 2010 12:31AM) (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments saya orang baru nak start thread baru boleh? kalau nak ikut rentak kelab Thriller oversea, terlalu laju discussion mereka, tak dapat keep up.

saya minat legal thriller dan psycho thriller. conspiracies pun layan. tujuan start topik ni untuk exchange opinions if boleh recommend any thriller books yang menarik.

saya paling suka thomas harris, especially the hannibal series. character hannibal tu macam almost real. demented psychopath. buku silence of the lambs is the only book i've read more than once, in fact sudah 3 kali saya baca. malangnya dia takde tulis buku baru. cuma ada 5 sahaja :(

p/s: kalau genre Thriller ni patut grouped under Mystery, saya minta maaf. nanti saya masukkan under Mystery. let me know


message 2: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Pernah baca Fatherland oleh Robert Harris? Ni thriller + alternate history.


message 3: by miaomiao (last edited Mar 04, 2010 05:14AM) (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments pernah. memang layan la cerita dia. set in nazi era, kalau dijadikan movie, memang syok lah

baru baca dua buku robert harris, fatherland tu memang buat saya tertarik nak baca buku2 dia yang lain

ada sesiapa boleh cadangkan other authors yg style tulisan atau genre thriller sama macam thomas harris? so far, saya tak jumpa lagi. kalau ada, tolong recommend, please


message 4: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments ni ada links Bram Stoker Awards untuk Horror books. saya rasa Thriller pun masuk sekali kot? Silence Of The Lambs dan Hannibal oleh Thomas Harris pun ada

http://www.horror.org/stokers.htm
http://www.horror.org/stokerwinnom.htm


message 5: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
miaomiao wrote: "pernah. memang layan la cerita dia. set in nazi era, kalau dijadikan movie, memang syok lah

Memang dah buat movie pun. Tapi tv-movie le.


message 6: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments tak tahu pun! thanks for letting me know. boleh cari


message 7: by Izzati (new)

Izzati Masri | 71 comments kalau mcm the lovely bones tu kre thriller ke? basically, i just read but don't know how to classify the genre.. =p


message 8: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Thriller boleh, drama pun boleh. Sesetengah buku memang camni...susah nak diklasifikasikan.


message 9: by Kataklicik (new)

Kataklicik | 714 comments I beg to differ. Lovely Bones tu thriller ke?

Pada saya lebih cenderong pada genre drama la... sebab babak Susie dirogol dan dibunuh tu sikit aje dalam buku. Tapi diperbesaqkan dalam movie. The book focused more on the effect of Susie's death on the ones she left behind. And that, friends, is what made the book menarik. Perpektif penceritaan yang berlainan.


message 10: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Okay, then, drama. I never read the book, myself. Alice Sebold. Buku dia kalau takde rape takleh ke? Tau le dia pernah kena perkosa di kolej dulu, tapi takkan le sampai semua cerita dia tulis mesti ada rape?

Atau mungkin itu saja cara dia mendapat ilham?


message 11: by Izzati (new)

Izzati Masri | 71 comments ooo,Alice Sebold tu ade bad experience ke???
baru tahu...

but it was a good try,even if all the stories cerita tentang benda yang sama, she knows how to manipulate the stories,at least.


message 12: by Fairul (last edited Jun 22, 2010 10:26PM) (new)

Fairul Asannan (abdfairul) 'Supernatural horror' ngn 'thriller' tu sama x?

ker kena buat satu lagi thread psl horror? :p


message 13: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Genre labels overlap each other. I separate supernatural horror (ghost, demons, toyol) from thriller (the bad guys are all too human) in my personal Goodreads bookshelf.

Make a new thread for horror if you want. We already have a 'Vampire' thread but that is too specific, isn't it?


message 14: by fahmee (new)

fahmee (gorgom22) | 39 comments test 1 2 3.. salam perkenalan...newcomer on goodreads

Kalau Siri Buku Bercakap Dgn Jin tu nak bubuh dlm genre mana? karya klasik oleh tamar jalis. dulu kalau baca mmg naik bulu roma, lebih thrill baca waktu malam


message 15: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Kalau dah cerita jin tu letak jelah dalam kategori "horror"


message 16: by Aidura (last edited Dec 23, 2010 11:17PM) (new)

Aidura (sofira) | 1472 comments Khairul H. wrote: "Kalau dah cerita jin tu letak jelah dalam kategori "horror""

hahaha... tepat sekali! itupun sekiranya cerita tu menakutkan...

tapi kalau ceritanya lawak biarpun ia berkaitan dengan jin; bubuh saja di bawah genre comedy... kui,kui,kui


message 17: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1534 comments Mod
Buku2 Ramlee Awang Murshid tak masuk dalam kategori ini?


message 18: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Ya, boleh juga.


message 19: by Ariffah (new)

Ariffah 9 (Ariffah9) | 26 comments Haah, Ramlee Awang Murshid,noovel dia mmg thriller. best!


message 20: by Clerk Can (new)

Clerk Can | 146 comments Ada juga baca beberapa buku James Patterson, tetapi selepas beberapa review di internet mengenai cara penulisan dia yang tak bagus, stop dah baca walaupun masih ada to-read list. Tapi sekurang-kurangnya bahasa yang digunakannya mudah difahami oleh saya.


message 21: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments kalau baca kurang dari 5 buku james patterson, boleh diterima lagi. tetapi, cara penceritaan tiap2 buku dia hampis sama sahaja. jadi bosan. lagi satu, dia suka repeat details yang tak penting. contoh, dalam siri alex cross, tiap2 satu mesti akan cerita pasal kucing dia yg sambut dia bila balik kerja dan penat. lepas tu dia dan nenek dia akan argue tentang sesuatu perkara, dan nenek dia akan menang argument tu, pasal nenek dia tak pernah kalah.

saya tak berlawak, tapi ni memang betul. bosan.

thriller yg setakat ni saya rasa memang berbaloi dan terbaik, hasil tulisan thomas harris.


message 22: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments I would recommend that you should read Are You Afraid of the Dark? by Sidney Sheldon If you like the psychological one I'd recommend The Interpretation of Murder by Jed Rubenfeld you'll not regret it!


message 23: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments saya memang dulu baca banyak buku sidney sheldon. hampir lengkap koleksi sidney sheldon. saya berhenti bila saya rasa bosan dengan cara penulisan dia. jalan cerita semua hampir sama. perempuan miskin atau nasib tidak baik, menghadapi masalah hidup, kemudian berjumpa dengan kekasih hati, bangkit semula dari kepayahan hidup, berjaya, happy ending. dan watak cerita mesti seorang yg sangat cantik.

the only sheldon's book i think is different from the others, is The Naked Face


message 24: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments Hmmm...I've read his books and I agree that he does use the same plots again and again. But still I like how the story goes though.

Any books that you can recommend Miaomiao? XD


message 25: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments all books by thomas harris!

michael crichton's if you want variety.
robin cook's if you're into medical thriller
john grisham's, legal thriller


message 26: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments miaomiao wrote: "all books by thomas harris!

michael crichton's if you want variety.
robin cook's if you're into medical thriller
john grisham's, legal thriller"


Splendid! I've read Thomas Harris' he should make more books...I've never tried Robin Cook what's the best one you've read?


message 27: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments YES, he should write more books! maybe we should write him a mail.

maybe you can try cook's contagion.
oh another one, michael connelly. try blood work.

one more thing, stay away from women authors. they write lousy thrillers. don't believe me? read patricia cornwell, faye kellerman


message 28: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments Believe me I know~ I tried her once and I never looked at the name ever again! Lol...what other books do you read or do you read just thriller?


message 29: by miaomiao (last edited Mar 06, 2011 12:11AM) (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments i read everything by john grisham, michael crichton, thomas harris.

and i read general fiction, kalau genre movie they call it drama. i love wally lamb. and books with mentally unstable character or manic depression. like the bell jar by sylvia plath.

basically, you can say i only read thriller and drama.


message 30: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments I see that you like psychological thrillers too eh? What about these mentally unstable books? Sounds awesome since I loooove psych stuff :)


message 31: by Lolliepop (new)

Lolliepop (snhz) | 246 comments wow! wanna join this conversation..miaomiao..give me a title that will disturb me for weeks!!please!!


message 32: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments Lolliepop wrote: "wow! wanna join this conversation..miaomiao..give me a title that will disturb me for weeks!!please!!"
Lol...Lolliepop you sound funny! XD


message 33: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments pernah baca buku thomas harris? dah baca semua? if not, baca. the best way to start reading psychopath thrillers. then i jamin, itu akan jadi your benchmark.

tak banyak pilihan kalau psychopath thrillers, at least yang sudah saya jumpa setakat ni.

kalau nak cerita mentally disturbed tapi bukan thriller, boleh baca the bell jar. itu pun akan jadi benchmark.


message 34: by Lolliepop (new)

Lolliepop (snhz) | 246 comments haha..great!tomas harris..but sure he had written a lot of books!!give me one great-you-will-not-regret-telling-me title, will ya? cause i dont have my own income~heeee


message 35: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments u can start with:
1) red dragon
2) the silence of the lambs
3) hannibal
4) hannibal rising


message 36: by Lolliepop (new)

Lolliepop (snhz) | 246 comments red dragon~uuh..sounds...red~haha...will try it later, after my examination!haaaaaa..pray for me! (7/3-11/3)


message 37: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments Whatcha doin actually if you don't mind me asking?


message 38: by Hilmi (new)

Hilmi Isa (hilmiisa) | 63 comments Selamat sejahtera kepada semua! Em...Saya fikir novel-novel hasil tulisan Tom Clancy pun boleh diambilkira sebagai genre thriller juga.
Em...Secara peribadi,saya pun sudah lama tidak membaca novel-novel tulisannya. Malah,novel terbarunya yang bertajuk Dead or Alive pun saya tidak beli.
Namun begitu,bolehlah saya katakan hampir kesemua novel tulisannya memang menarik dan bagus. Antara novel-novel 'best-selling' beliau adalah seperti The Hunt for Red October,Red Storm Rising,The Cardinal of the Kremlin,Without Remorse dan lain-lain novel lagi. Saya juga mencadangkan novel bersiri Op-Centre yang juga ditulis oleh beliau.


message 39: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments Hilmi wrote: "Selamat sejahtera kepada semua! Em...Saya fikir novel-novel hasil tulisan Tom Clancy pun boleh diambilkira sebagai genre thriller juga.
Em...Secara peribadi,saya pun sudah lama tidak membaca novel-..."


Tom Clancy's books is indeed awesome...but its more towards the technical side won't you agree? I'm a huge fan of his games...so I wouldn't mind reading :)


message 40: by Hilmi (new)

Hilmi Isa (hilmiisa) | 63 comments Yes. I agree with you Don. His novels are very technical. But,I guess that's what make his novels very interesting (at least in my opinion). :)


message 41: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments Oh yeah man!! XD I suppose you played Rainbow Six or read the book?


message 42: by Hilmi (new)

Hilmi Isa (hilmiisa) | 63 comments Haha...It's quite a shame to admit. Actually,I never played any Tom Clancy's games before. Haha...To be honest,I first knew Tom Clancy through films such as Clear and Present Danger and The Sum of All Fears. After I know that those movies are based on his novels,I started to search his novels. And until now,I still like his works.


message 43: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments I see... sadly I haven't watch any of those films lol. I wish there would be a movie for Rainbow Six...I like this character hihihi...

What other books have you read? Besides Clancy's of course


message 44: by Hilmi (new)

Hilmi Isa (hilmiisa) | 63 comments Rainbow Six? Yes. It would be awesome if we have a film version of it. Haha...:)
Em...Not much really. Due to financial constraints,I can't buy all my favourite thriller authors' books. However,right now,I'm reading lots of Ramlee Awang Murshid books. I like his works. I also like Chris Ryan's novels. But,again due to financial problem and problem to find the his novels,I just managed to have only 2 of his novels. Lands of Fire and Greed. Just like Tom Clancy,he's also a military-thriller novelist. But,I can say here his style of writing is more military-oriented and quite straightforward. This maybe happen because he's an ex-SAS guy.


message 45: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments An ex-SAS writing a book? Now that's something we don't get to see often! I saw Chris Ryan's novels in Popular today...but then I have exams and assignments coming my way and so I have to delay buying more books...hihihi need to study first :)


message 46: by Hilmi (new)

Hilmi Isa (hilmiisa) | 63 comments Haha...I see. But,that's right. Study first is good. Anyway,good luck in your exams and assignments,Don. :)
One more ex-SAS soldier who wrote novel is Andy McNabb. To be honest,I never read his novels. I just only read his 2 true story memoirs,Bravo Two Zero and Seven Troop. So,I can't comment his novels. But,I think if someone loves military-thriller,maybe his works are not disappointing to read upon.


message 47: by Don (new)

Don Ariff (arkenseal) | 154 comments Thanks bro...well yeah I suppose true story gives more punch as they would fill in their true emotions as well. I'll take note of these books when I have the free time to buy XD


message 48: by miaomiao (new)

miaomiao (ajeep) | 155 comments ada satu filem, tak ingat tajuk apa. salah satu dialogue dalam skrip cerita tu, kutuk tom clancy. kira watak cerita tu perli, macamlah tom clancy tahu sangat tentang askar.

espionage/military boleh dikira thriller ke? hmm... belasah sajalah kot?


message 49: by Hilmi (new)

Hilmi Isa (hilmiisa) | 63 comments No problem Don. It's nice to share some info with you. Yes. You're right. Because of their true experience,they able to pour in their emotions and feelings on their novels. That's make their works looks real and exciting to read.
I'm also trying to widen up my genre interests. If possible,I don't want to just stuck-up with military-thriller genre only. Haha...So,if you have any suggestions of which novels I should read,just let me know,Don. :)


message 50: by Hilmi (new)

Hilmi Isa (hilmiisa) | 63 comments Miaomiao: Hehe...Tak sangka pula ada filem macam tu. Jika teringat tajuk filemnya,beritahu saya ya. Nak juga tengok kenapa dia kutuk Tom Clancy.
Em...Saya rasa genre espionage/military boleh dikira sebagai thriller. Pada anggapan sayalah.


« previous 1 3
back to top