Norway discussion

500 views
Hvilke bøker/forfattere kommer du ikke til å lese?

Comments Showing 1-50 of 77 (77 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Lise (new)

Lise (verloen) | 10 comments Siden vi har en tråd for yndlingsforfattere, tenkte jeg at vi kan prøve det motsatte også.
Er det noen forfattere eller spesifikke bøker du absolutt ikke kommer til å lese?

Nevn et par og fortell oss hvorfor. :)


message 2: by Camilla (new)

Camilla | 2 comments Jeg leste en halv bok av James Patterson en gang, tror nok aldri jeg kommer til å kjøpe med meg en bok av ham igjen. Det appellerte rett og slett ikke til med i det hele tatt.


message 3: by Lise (new)

Lise (verloen) | 10 comments Jeg glemte selvfølgelig å svare på mitt eget spørsmål.

Jeg er ikke spesielt glad i P. D. James. Prøvde å starte på The Private Patient/Den siste pasienten et par ganger, men det gikk bare rett gjennom.

Tror heller ikke jeg noen gang kommer til å lese The Secret. Ser ikke vitsen siden jeg har det veldig bra pr i dag.


message 4: by Lise (new)

Lise (verloen) | 10 comments Kristin wrote: "Jeg kommer ikke til å lese flere bøker av Stephenie Meyer. Har lest hele Twilightserien, og er ikke så veldig fan av den"

Jeg ser hva du mener, men The Host er bedre enn Twilight. Det spørs jo om det er sjangeren hun skriver i som plager deg, eller om det er skrivestilen. Jeg skal si at jeg syns hun har et for dårlig ordforråd i Twilight-bøkene (jeg leste dem på engelsk, vet ikke om det føles annerledes på norsk), men la ikke spesielt merke til det i The Host.


message 5: by Camilla (new)

Camilla | 2 comments Lise wrote: "Kristin wrote: "Jeg kommer ikke til å lese flere bøker av Stephenie Meyer. Har lest hele Twilightserien, og er ikke så veldig fan av den"

Jeg ser hva du mener, men The Host er bedre enn Twilight..."
Jeg er enig med det du sier om ordforråd, det blir liksom litt for "enkelt" etter min smak. Det finnes, etter min mening, bedre fantasyforfattere der ute. Allikevel skal det sies at du han traff blinkskudd med Edwardkarakteren. Dette ble kanskje litt off-topic :/


message 6: by Rina (new)

Rina (karinaskoglund) Jeg tror ikke jeg har noen bøker/forfattere jeg absolutt ikke vil lese. Jeg har bøker jeg foretrekker over andre, men det er annerledes.


message 7: by Rina (new)

Rina (karinaskoglund) Jeg leste Sookie Stackhouse serien for et par år siden, og de var ikke spesielt bra skrevet de heller, likt som Twilight. Synes True Blood er like dårlig som bøkene.


message 8: by Sigrid (new)

Sigrid Ruyter Smolan | 29 comments Kristin: Jeg har lest Twilight et par ganger, og jeg likte dem sånn passe i starten, men når jeg leste bøkene om igjen, fant jeg ut at de er faktisk ikke så utrolig bra i det hele tatt.. og det hele kan egentlig bli litt kvalmt... synes jeg.. Jeg likte IKKE 4. bok.. og egentlig ikke 3. heller..

Men the Host er 100 (%) ganger bedre! Den er noe helt annet enn Twilight. Det er ikke rart du måtte legge den fra seg. Alle som har lest den mener at boka er gangske så uforståelig de første kapitlene, men den blir bedre.

IKKE LES TRUE BLOOD BØKENE!!! De er så utrolig dårlige!!
ok, historien er grei nok, siden det er vampyrer.. men herlighet.. når skal verden få nok av vampyrer..? storyen i bok 2 er forresten ganske på trynet..
men språket!! går det an? det er så utrolig dårlig språk.. dette er bøker man må kjempe seg igjennom hvis man har vet hva gode bøker er!


message 9: by Sigrid (new)

Sigrid Ruyter Smolan | 29 comments jeg ble bare med på å lese The Host fordi tre av klassevenninnene mine ville ha meg med på å lese den som et engelsk-prosjekt, og jeg likte ingen av de andre bokmulighetene :P

hvilke andre bøker har du på lista di da?


message 10: by Sigrid (new)

Sigrid Ruyter Smolan | 29 comments Persuasion er bra! for det er Jane Austen som er yndlingsforfatter! :D
Dracula er spennende! :D
Harry Potter! :D De må jeg og lese igjen! ;)


message 11: by Sofie (new)

Sofie Løvstakken (sofielivie) | 7 comments Jeg skal ikke lese True Blood serien, da Sigrid har fortalt meg at den var kjempe dålig skrevet, og jeg stoler fult og helt på hennes dømmekraft når det gjelder bøker.

Stig Larson bøkene vet jeg er kjempe bra, men jeg syns at handlingen er litt vel grotesk for min smak, så har i det minste ingen tanker om å lese den.

Men The Host av Stephenie Meyer er en veldig VELDIG bra bok som absolut burde gis en sjanse. Hvis du liker denne boken, kan du også kanskje like Ender's Game av Orson Scott Card.


message 12: by Rebecca (new)

Rebecca | 2 comments Jeg kommer definitivt ikke til å lese Knausgårds "Min kamp". Leste de to første bøkene hans - "En tid for alt" og "Ute av verden" - og de kan jeg faktisk anbefale på det sterkeste. Men nå virker det som om suksessen har gått til hodet på ham...


message 13: by Sigrid (new)

Sigrid Ruyter Smolan | 29 comments takk Sofie :D
hvis jeg kjenner deg rett, kommer du til å dø hvis du leser de bøkene :P

Jeg har lyst til å lese Stig Larson bøkene, men jeg er litt redd for å gjøre det på grunn av alle kommentarene om at de er groteske.. jeg liker ikke groteske ting og skrekk- filmer og bøker. Jeg tror det har noe med at jeg er sykt mørkeredd! :P

Vi leste noe ganske nytt av Knausgård i klassen en gang og det var så sykt kjedelig og provoserende at jeg er helt 100 % enig med deg Rebecca.

Jeg leste de tre første kapitlene Genanse og Verdighet av Dag Solstad og jeg synes det var utrolig kjedelg, så jeg skal aldri lese noe av ham igjen. Jeg tror de 3 kapitlene handlet om én eneste morgen i en vanlig norsklærers dag... trenger jeg si mer?


Mari - loves to read (escapeinabook) Jeg har ikke noe ønske om å lese Knausgårds bøker.

Sookie Stackhouse bøkene(første kom forøvrig ut to år før Twilight) er jo ren underholdning da, man leser ikke det som man leser klassikere som for eksempel Jane Austen ;)


message 15: by Sigrid (new)

Sigrid Ruyter Smolan | 29 comments Jeg er helt enig ladybug!
jeg har nettopp skrevet masse om det i "bokprat". du burde lese det ;)
Jeg tror det hadde vært interessant å få din mening om det.


Mari - loves to read (escapeinabook) Jeg fant ikke innlegget ditt jeg Sigrid.


message 18: by Nina (new)

Nina (niina) Wow, ble litt sjokka over at så mange ikke likte Southern Vampire Mysteries (True Blood-bøkene). Jeg synes de er utrolig mye bedre, både handlinga og skrivemåten, selv om det som ladybug sier bare er ren underholdning:)

Jeg kommer ikke til å lese bøker av Henning Mankell, Gunnar Staalesen, Unni Lindell, egentlig ingen nordiske krim-forfattere. Har prøvd et par, og klarer bare ikke å like dem.


message 19: by Katrine (new)

Katrine | 1 comments Jeg kommer nok aldri til å lese Harry Potter-serien. Av en eller annen grunn klarer jeg ofte ikke å lese bøker som er ekstremt populære. I tillegg er jeg ingen stor fan av fantasy...


message 20: by Kjersti (new)

Kjersti Arneberg | 2 comments Jeg syns ikke The Host er en dårlig bok, men må si meg enig med at språket hennes er litt for simpelt. Men det er ganske greit egentlig å ha en bok som han kan lese i strekk uten å bli altfor sliten i hodet heller, som en liten avveksling fra andre litt "tyngre" skrevet bøker.

Jeg kommer nok ikke til å lese noe mer av Dan Brown. Jeg har alt lest noen par av bøkene hans, ikke dårlig historie eller skrivestil, men det er bare det samme i hver eneste bok. En professor som skal finne ut av et vitenskapelig mysterium, også er det den vakre datteren/barnebernet til offeret eller en annen innvolvert person som forelsker seg i professoren.


message 21: by Anna (new)

Anna | 3 comments Jeg tror ikke at jeg kan si at jeg aldri kommer til å lese noe av en bestemt forfatter, mest fordi kvaliteten på bøkene kan variere utrolig, til og med de som er skrevet av samme person. Forfattere er som alle andre mennesker som utvikler seg, og kanskje var den første boka skikkelig dårlig, kanskje var den andre og tredje ikke noe spesielt heller, men plutselig finner forfatteren sin spesielle stil og smeller til med et utrolig bra verk!

Så må jeg si at jeg selvfølgelig har noen forfattere jeg mer eller mindre har gitt opp, som feks Anthony Horowitz. Bleh.


message 22: by Anja (new)

Anja | 17 comments Lise wrote: "Kristin wrote: "Jeg kommer ikke til å lese flere bøker av Stephenie Meyer. Har lest hele Twilightserien, og er ikke så veldig fan av den"

Jeg ser hva du mener, men The Host er bedre enn Twilight..."


Styr unna den norske versjonen! Elendig oversatt. Har lest begge da jeg jobbet litt med oversettelse i forbindelse med studie, og den norske oversettelsen var rett og slett flau! (gjelder de to første bøkene). Direkte feil noen steder...


message 23: by Anja (new)

Anja | 17 comments Jeg skal aldri si aldri, men forsøkte meg på VAmpire Diaries, og snakk om dårlig skriving! Greit nok de første bøkene (men ikke mer enn grei nok tidtrøyte), of så prøver dama å henge seg på vampyrboomen... Hun glemmer lblant annet at det er endel år siden hun skrev de forrige bøkene, og vips så har bl.a. karakterene mobiler med mail og det hele, ha ha ... Og ingen sammenheng og driv i det hele tatt. Trodde jeg var sliten i hodet når jeg leste dem, fordi jeg klarte ikke å henge med, men så leste jeg hva alle andre her på goodreads mente om boka, og innså at det ikke var meg ;) He he

Jeg er litt sånn, at noen ganger så trenger ikke bøkene være så utrolig bra skrevet, om historien driver meg fremover. Twilight, Sookie Stackhouse gir meg noe annet (selv om Sookie-bøkene blir litt langdryge etterhvert). De kobler meg vekk fra tenking og fundering, og bare lar meg forsvinne inn i fantasiens verden helt enkelt. Hjernen min har nemlig en tendens til å sette meg i analyseringsmodus så til grader når bøkene blir litt tyngre og ikke straight forward, og det kan være litt slitsomt og frustrerende hvis det er så mye annet som skjer.

Har ikke helt klart å hive meg på norsk krim, vet ikke hvorfor, men magefølelsen min styrer unna Anne Holt & co.


message 24: by Sigrid (new)

Sigrid Ruyter Smolan | 29 comments Jeg er helt enig i det du sier om Vampire Diaries, Anja!
Men når det kommer til godt språk er jeg helt forskjellig! :P En bok må være godt skrevet for at jeg skal klare å lese den!
Jeg likte Twilight første gang jeg leste den, fordi det var en god historie og språket og slikt var relativt bra. Men når jeg leste boka for annen gang synes jeg det ble litt mye. Jeg liker ikke helt skrivemåten hennes.. og i bok 2 så synes jeg det ble alt for mye gjentagelser og "kliss".. The Host derimot liker jeg veldig godt! ^^
Men jeg likte ikke Sookie-bøkene. Grunnen er at jeg synes språket er utrolig dårlig og at det som skjer og spesielt karakterene er veldig urealistiske.


message 25: by Ellen (new)

Ellen (daylight) | 1 comments Jeg tror nok ikke jeg kommer til å lese noe særlig mer vampyrserier, både Twilight og House of Night-serien har gjort at jeg har mistet motivasjon til å lese noe lignende på en god stund. Så jeg tviler på at jeg kommer til å lese True Blood, Vampire Academy eller den Ever - for alltid-serien, med mindre noen klarer å overtale meg.


message 26: by Maria (new)

Maria (cheimonas) | 2 comments Jeg er også overasket over hvor mange som ikke liker SVM, jeg synes de er kjempegod underholdning og jeg gleder meg til mai når det kommer en ny bok, og det skal noe til etter 10 bøker. Det er ikke århndrets litratur, men veldig gøy!

Også synes jeg det er litt morsomt at mange liker twlight men kritiserer Charlaine Harris for språket. Stepheny Meyer skriver jo faktisk handsomer, just saying og mange andre ulogiske greier. Så ikke noe fan av twlight eller the host, men jeg har lest dem. Jeg synes ikke det host var bedre en twlight, den var forferdelig langdrakt og slutten av forferdelig.

Jeg leser ikke chick-lit og kommer nok aldri til å begynne, heller ikke mye krim.


message 28: by Andreas (new)

Andreas Acevedo Dunlop Strom | 7 comments Jeg er ganske altetende innen bøker, men en forfatter jeg egentlig vil lese mer av, men som jeg utsetter og utsetter er ALT av Mankell. Jeg har lest de to første bøkene i Wallander serien. Den første var bra, men Hundene I Riga er det verste jeg noensinne har lest. Den kastet jeg rett i søpla når jeg ble ferdig. Har hørt resten av serien skal være bra, men kvier meg siden bok to var så elendig.


message 30: by Brian (new)

Brian Talgo | 9 comments Jeg kommer aldri til å lese flere vampyr romaner. Jeg har fått vampyrer opp i halsen.


message 31: by Brian (new)

Brian Talgo | 9 comments For ikke å nevne chick-lit ...


message 32: by Anja (new)

Anja | 17 comments Noe sier meg at det å ha vampyrer rundt halsregionen ikke er så veldig smart! :P He he. Men jeg skjønner godt hva du mener, det er en sjanger som begynner å bli litt vel brukt opp og det skal litt til før jeg begynner på noe nytt selv. Det er utrolig mye dårlig, og lite oppfinnsomt...


message 33: by Brian (new)

Brian Talgo | 9 comments Jeg holder på men en roman manus som omhandler den avskyelige snømannen. Jeg syntes de har fått alt for lite oppmerksomhet. Vampyrer, varulver og drager er det mer enn nok av, og som du sier, er det veldig mye der ute som er dårlig skrevet.


message 34: by Andreas (new)

Andreas Acevedo Dunlop Strom | 7 comments Skjønner godt vampyr kommentarene, men vil oppfordre dere til å lese The Strain trilogien skrevet av Guillermo Del Toro og Chuck Hogan. Er nok bare på engelsk så langt, og tredje bok har ikke kommet ut, men de er geniale ihvertfall. En ny vri på vampyrer...


message 35: by Anja (new)

Anja | 17 comments Skal sjekke de ut Andreas, er alltid på utkikk etter noe nytt :)


message 36: by Brian (new)

Brian Talgo | 9 comments Hvis Guillermo Del Toro er involvert, er den nødt til å bli godt :) Engelsk er jo greit for meg; jeg er Amerikansk. Takk for tipset.


message 37: by Andreas (new)

Andreas Acevedo Dunlop Strom | 7 comments Bare hyggelig. Håper dere liker de - jeg gleder meg som en unge til tredje bok... Håper inderlig Del Toro lager film av dem en gang. Ikke lest noe annet av Chuck Hogan enda, men boken hans som ble til filmen The Town tror jeg kan være bra...


message 38: by Amelie (new)

Amelie (derlan) | 1 comments Jag kan också rekommendera The Strain trilogin (eller, de två som kommit ut då). Jag är stort vampire fan men det kan bli litt mye när det plötsligt tyter vampyrböcker ut av hyllorna i varenda bokaffär. Tycker SVM serien är lagom underhållande, dom är lättlästa, lättsmälta och bra tidsfördriv. Twilight serien har jag läst en gång och då gillade jag den massor men har inte tänkt läsa om den för då tror jag jag får ett annat intryck. Jag gillar även Anita Blake serien, är på bok 9 eller något sådant där nu.

Jag är egentligen allätare och som tidigare nämnt i tråden så kan jag ge en författare flera chanser.


message 39: by Andreas (new)

Andreas Acevedo Dunlop Strom | 7 comments Til oppdatering: bok tre av The Strain trilogien er absolutt bra den også. Håper inderlig at Del Toro lager filmer av disse. Det er nødt til å bli bra.


message 40: by Cecilie (new)

Cecilie (CecilieRH) | 4 comments Andreas: Blir garantert film av the strain, bøkene er jo skrevet som ett screenplay. Har bok 3 ventende i hylla, driver å sparer på den av en eller annen merkelig grunn. Når det gjelder vampyrer, er det ingenting som slår J.R Ward`s Black dagger brotherhood. Jeg kommer forøvrig aldri til å kjede meg nok til å lese noe fra Knausgård. Endeløst pjatt om hverdagen kan jeg lese i min egen dagbok :-)


message 41: by Andreas (new)

Andreas Acevedo Dunlop Strom | 7 comments Aldri hørt om Ward. Takk for tipset :) Holder på med en slags vampyr bok igjen nå - The Passage av Justin Cronin. Virker veldig veldig bra så langt. Få med deg bok tre kjapt som f :) Er et must


message 42: by Fotsoft (new)

Fotsoft | 2 comments True Blood og Vampire Diaries! Har fått nok av vampyrfeberen for en stund, så disse kommer jeg nok aldri til å bruke tid på.


message 43: by Lena (new)

Lena (lena_in_oslo) | 5 comments Det finnes ingen forfattere som det er helt utelukket at jeg kommer til å lese noe av. Tror jeg.
Men jeg har selvsagt kommet over en del som ikke akkurat står øverst på leselista, blant annet Steven King, David Foster Wallace, Jane Austen, J.R. Ward, Stephenie Meyer, Knausgård, Tove Nilsen, Selma Lønning Aarø, Charlotte Roche, Ian Caldwell, Janet Evanovich, Mitch Albom, Paulo Coelho....ja... Kan vel stoppe der. Ingen av disse forfatterne smiler mot meg fra hylla lenger.

Charlaine Harris, som har skrevet Southern Vampire Mysteries (Sookie Stackhouse/True Blood), skriver ikke akkurat høyskolelektyre, men det er underholdende og godt fantasert, og karakterene i bøkene er sterke personligheter. I motsetning til andre vampyrserier, uten å nevne navn...

Forøvrig morsomt å lese at vampyrlitteratur preger denne tråden så veldig - "Bøker og forfattere du ikke kommer til å lese". Mange av oss har tydeligvis fått nok! :)


message 44: by [deleted user] (new)

Jeg kommer aldri til å lese Knausgård. Seks bøker på 500 sider hver om alle livets deprimerende kriker og kroker. Det blir for dumt. Vi går alle gjennom oppturer og nedturer, men man trenger ikke å spy ut en haug med bøker for det om.

Ellers er det et vanvittig marked for krim her i landet, noe jeg ikke forstår. Jeg har lest en del krimbøker, men etterhvert føltes det som "har du lest en, har du lest alle". Samme greia hele tiden, det store spørsmålet om hvem som er skurken. Det kan jo være at jeg bare har lest "dårlig" krim da, ettersom jeg aldri har rørt en bok fra Jo Nesbø, Henning Mankell eller Stieg Larsson. Men det skal mye overtalelse til før jeg plukker opp en av dem..

For min del er det fantasy som gjelder, her finnes det ingen grenser, forfatterne kan finne på absolutt hva de vil. Jeg synes det er utrolig herlig å kunne forsvinne inn i en helt annen verden.


message 45: by Lena (new)

Lena (lena_in_oslo) | 5 comments Idunsses:
Hvis du er glad i fantasy bør du prøve å lese Tana French sine bøker. Det er krim, men ispedd nok fantasy til at du kanskje kan like det. Eller, ikke fantasy, men noe som ga meg litt den samme følelsen. In the woods er hennes første bok og et bra sted å starte.

Jo Nesbø har jeg et rart forhold til. Jeg begynte på første bok i serien om Harry Hole for flere år siden og leste fire eller fem rett etter hverandre. Jeg likte alle sammen (men elsket dem ikke), men bestemte meg for å ta en pause etter fire-fem bøker. Nå sitter jeg igjen med et godt inntrykk men absolutt ingen lyst til å fortsette på serien. Når jeg finner forfattere jeg liker så kan jeg som oftest nesten ikke vente med å lese neste bok, men med Jo Nesbø er det helt motsatt. Jeg vet at jeg sannsynligvis kommer til å like neste bok også, men det frister ingen verdens ting å begynne på den...


message 46: by Victoria (new)

Victoria Lie (victorialie) | 3 comments "Ellers er det et vanvittig marked for krim her i landet, noe jeg ikke forstår.."

Helt enig! Kommer nok aldri til å forså krim-appellen. Jeg likte Stieg Larsson, jeg skal innrømme såpass - men foruten han, tror jeg aldri jeg har virkelig kost meg med en krim bok.

Om godeste Elizabeth Gilbert noen gang skriver igjen sier jeg lett nei takk. Kommer heller aldri til å ta for meg en Jay Asher bok til etter katastrofen 13 Reasons Why. Holder meg også unna Nicholas Sparks, da foretrekker jeg faktisk filmatiseringene. Føler Stephenie Meyer goes without saying - regner med alle som har vært borti young adult literatur har lest Twilight, mange av oss opplevde sikkert til og med en stygg Twilight-fase, men tror de fleste vil skrive under på at hun ikke er noe god skribent (noe hun nærmest bekreftet når hun sa hun aldri hadde skrevet så mye som en short story før hun tok fatt på Twilight).


message 47: by [deleted user] (new)

Victoria wrote: "mange av oss opplevde sikkert til og med en stygg Twilight-fase, men tror de fleste vil skrive under på at hun ikke er noe god skribent"

Haha, må innrømme at jeg hadde en sånn liten stygg Twilight fase, som 17-åring. Jeg syntes selve fortellingen var grei nok (jeg holdt jo ut alle fire bøkene), men skrivinga var jo heeelt for jævlig. Jeg har aldri lest noe så patetisk skrevet i hele mitt liv, uten tvil. Det virker som bøkene ikke har blitt redigert i det hele tatt. Jeg kunne skrive bedre engelsk i 4. klasse på barneskolen. Tragiske greier.

Det er forresten en genial fyr på youtube som leser hele første Twilight-boka og peker ut alle disse feilene (det er ikke få!). Hysterisk morsomt. Søk på "alex reads twilight". =Dmessage 48: by Victoria (last edited Apr 13, 2012 05:52PM) (new)

Victoria Lie (victorialie) | 3 comments Idunsses wrote: "Haha, må innrømme at jeg hadde en sånn liten stygg Twilight fase, som 17-åring."

Jeg ble blindet av den overbeskyttende fyren i volvo selv, desverre. Men godt det er forbi - bare skammen som er gjenværende.

Alex ja, har fulgt han på youtube et par, tre år nå. Husker de videoene ass, hilarious!


message 49: by Inga (new)

Inga | 1 comments Kommer neppe til å lese noe av Knausgård.. Har lest Twilight-sagaen, og kommer heller ikke til å lese flere av Meyer. Leste forsåvidt Pride and Prejudice i engelsken, ble ikke akkurat fengslet, så leser ikke fler av henne heller.. Og John Steinbeck er nokså fæl :P


message 50: by Else Marie (last edited Aug 05, 2012 05:56AM) (new)

Else Marie (elsemarie) | 3 comments Stephenie Meyer og E. L. James. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lese Fifty Shades, men så gjorde jeg det, og jeg har faktisk aldri lest noe så dårlig. Kom meg igjennom de to siste og, bare for å se om det i det hele tatt ble bedre, men det ble bare verre utrolig nok. Aldri mer.


« previous 1
back to top