Sweden discussion

117 views
Tappat läslusten

Comments Showing 1-15 of 15 (15 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sanna (new)

Sanna Hagman (lubsan) | 9 comments Vad gör ni när ni totalt tappar suget att läsa? Jag vill läsa en riktigt bra bok men har påbörjat kanske 4-5 olika böcker de senaste veckorna men sedan känt "nä, inget för mig just nu". Vill så gärna hitta tillbaka till när jag kan sitta o plöja nån bok per vecka :(


message 2: by Anna (new)

Anna Johansson (bewitched) | 5 comments Antingen brukar jag försöka hitta en bok som jag tror att den kommer vara ett mästerverk i mina ögon, eller så läser jag om en bok som jag älskar :)

Sanna wrote: "Vad gör ni när ni totalt tappar suget att läsa? Jag vill läsa en riktigt bra bok men har påbörjat kanske 4-5 olika böcker de senaste veckorna men sedan känt "nä, inget för mig just nu". Vill så gär..."


message 3: by Ebba (new)

Ebba | 2 comments Jag brukar läsa en bok som är lättläst och inte för tung (dvs är spännande och svår att sluta läsa, behöver inte vara kort), kanske en bok som jag läst innan och vet att jag alltid tycker om att läsa. Men är också i en period där jag inte läser så mycket just nu och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den. Jag läste om Mara Dyer förra veckan och läste om Paper Towns inatt men känner att jag har tappat flytet lite "/


message 4: by Sanna (new)

Sanna Hagman (lubsan) | 9 comments Jag försöker läsa en bok i veckan som jag inte läst förr så vill helst inte läsa om en bok men får kanske prova på det för att få igång suget igen. Vill bara hitta en bok som "livet efter dig" av jojo moyes som jag föll över föra året och blev helt förälskad i. Får kanske läsa om den igen.


message 5: by Nicole (new)

Nicole Linnea (nicolelinnea) | 12 comments Jag brukar antingen läsa en bok ur någon genre jag inte brukar annars och som går snabbt och lätt att läsa klart, eller så påbörjar jag någon större serie från min favoritgenre. Till slut kommer man in i det och så får man upp suget lite igen. :)


message 6: by Vendela (new)

Vendela Jag brukar alltid läsa på bussen. Även om man inte har någon motivation känns det oftast bättre att läsa än att bara sitta och vänta, och så småningom kommer man in i det igen. Också väldigt bra sätt att ta sig igenom tunga/svåra/på-väg-att-ge-upp-på böcker har jag märkt, eftersom man ändå inte har något bättre för sig.


message 7: by Angelica (new)

Angelica Hjortberger (NeulNeul) | 2 comments Jag försöker inte tvinga fram läslusten när jag väl tappat den,utan jag väntar ut den lite. Känner själv att det inte blir bra när jag försöker tvinga mig själv att göra något jag inte har lust med,känns inte rättvist mot boken :/
Men att kolla på booktube och se folk fullkomligt älska en bok eller läsa fanfictions på nätet brukar få igång mitt lässug i alla fall,så det skulle ju vara nåt att pröva kanske? ^^


message 8: by Niklas (new)

Niklas Pivic (pivic) | 96 comments Jag testar att göra något annat än att läsa, eller går över till något som är ovanligt för mig att läsa, ex. serier (=tecknade), poesi eller konstböcker; det brukar fungera.


message 9: by Tina (new)

Tina (mooson) | 24 comments Heh, vet precis hur det känns. Jag är i lässvacka just nu efter att ha läst väldigt flitigt hela vintern.

Jag går också på linjen läsa seriealbum och fanfiction. Det är kort och på något sätt kravfritt. Oftast kommer lässuget tillbaka av sig själv. Jag har också en lunchbok som jag läser till lunch varje dag, det ska helst vara en fackbok som flitigt använder sig att styckesindelning och delkapitel så att det finns gott om ställen att avsluta på när lunchen börjar dra sig mot sitt slut.


message 10: by Lowell (new)

Lowell (lowell418) | 33 comments Sanna wrote: "Vad gör ni när ni totalt tappar suget att läsa? Jag vill läsa en riktigt bra bok men har påbörjat kanske 4-5 olika böcker de senaste veckorna men sedan känt "nä, inget för mig just nu". Vill så gär..."

Prova "The Hare With the Amber Eyes" och "Tuck Everlasting". Lycka Till!


message 11: by Emelie (new)

Emelie | 35 comments Jag brukar läsa barn- och ungdomsböcker. Lättlästa och inte så tunga men ofta intressanta och spännande. Senaste gången jag behövde sätta igång läslusten igen läste jag en Fembok, spännande och lättsmält!


message 12: by Lowell (new)

Lowell (lowell418) | 33 comments Emelie wrote: "Jag brukar läsa barn- och ungdomsböcker. Lättlästa och inte så tunga men ofta intressanta och spännande. Senaste gången jag behövde sätta igång läslusten igen läste jag en Fembok, spännande och lät..."

Prova "Tuck Everlasting". Jag har undervisat den i klassen under aaren med barn av olika aalder och det finns maanga saett att se paa boken. Lycka Till!


message 13: by Stina (new)

Stina | 8 comments Jag brukar bara vänta ut det. Blir inget bra om jag läser bara för att läsa. Då minns jag aldrig vad jag just läst och får läsa samma sida 7 ggr! Enerverande till tusen! Nä bättre att vila hjärnan med lite korsord eller nåt trist tv-program som gör att det känns roligare att läsa. Vilket det ju egentligen alltid är, men du fattar =)


message 14: by Marko (new)

Marko Partanen | 8 comments Ett totalt oekonomiskt förslag är att sätta sig på första bästa flyget till New York, knalla in på eminenta Strand Books. Blir man inte ens lite sugen på att ta upp en bok efter det, så är det nog lite kört...


message 15: by Sanna (new)

Sanna Hagman (lubsan) | 9 comments oj tack för alla tipsen, har börjat läsa en bok av en författare som jag älskade när jag var 14-15, Magnus Nordin. Läste halva boken innan jag skulle sova här om dagen men annars har jag inte hunnit läsa så mycket mer. Har köpt några nya böcker som jag känner mig lite sugen på att läsa också så får se om jag kommer igång på riktigt snart igen.

Ska åka till USA om typ 10 dagar så måste ha nått att läsa på flyget :)


back to top