Knjigom u glavu discussion

Rebeka
This topic is about Rebeka
72 views
2015 Svibanj /Maj > Grupna knjiga - Rebeka

Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Salty13, Moderatorica (last edited May 14, 2015 11:42PM) (new)

Salty13 | 1059 comments Mod
Evo teme i za one koji žele grupno čitati Rebeku od Daphne du Maurier.


a  Lena | 32 comments Ja sam počela, jako je zanimljiva, skoro sto stranica u cugu pročitah.


message 3: by Nina (new) - added it

Nina | 118 comments Ja ću početi čim završim Alias Grace by Margaret Atwood malo mi sporije ide. ;)


message 4: by Nina (new) - added it

Nina | 118 comments Agota wrote: "Jedna od mojih omiljenih knjiga! Ne znam da li ću stići ponovo da pročitam tokom ovog meseca, ali bih učestvovala u diskusiji.

Off: Postoji i film, koji nisam pogledala, i mjuzikl, to jesam i mogu..."

Ja sam gledala onaj Hitchcockov iz 40-e s Lourenceom Olivierom i Joan Fontaine. Znam i za par BBC-evih mini serija ali ih nisam gledala. Za mjuzikl prvi put čujem, zvuči zanimljivo ;) Baš me zanima kakve su pjesme. :)


Damir | 157 comments Uzeo je danas. :)


message 6: by Tatjana (new)

Tatjana (rosandictea) | 92 comments Krenula i skoro odustala :(
Pomenuti film sa Lorens Olivijeom mi je bio dugo jedan od omiljenih filmova ergo muke sa knjigom zbog preterane poznatosti svega :( a čak i one stvari koje nisu prikazane u filmu su toliko nekako u tom tonu da nema odstupanja koja bi začinile čitanje. Kako vama ide čitanje knjiga kada vam je pogledani film svo vreme pred očima?


Mensuda | 18 comments Pročitala negdje četvrtinu knjige, nekako se ne sjećam da sam pogledala film, a nekako u to ne mogu da povjerujem s obzirom na to da sam bila veliki filmoljubac(sad bas i nemam vremena, radije čitam).
Ne mogu reći da mi drži pažnju stalno,i malo razmišljam o njoj dok je ne čitam, ali mi se svejedno sviđa. Neko je vec pomenuo da je "siva"-da, slažem se.
I bas je odavno imam pa mi je ovo bas super prilika da je pročitam :-)


message 8: by a Lena (last edited May 08, 2015 05:42AM) (new) - rated it 5 stars

a  Lena | 32 comments Nisam gledala film, ne praktikujem to ukoliko prethodno nisam pročitala knjigu, upravo zbog toga što mi kvari doživljaj pri čitanju.

Mračna je jako, ali jednostavna i pristupačna, lagano se čita, nema se nešto mnogo ni razmišljati o njoj. Skoro sam gotova, dopada mi se.


Naopako dete  (notturno13) | 4 comments Neverovatno, baš sam pre neki dan preturao po starim stvarima svoje majke i među hrpom svakavih knjiga nađe se i Rebeka, tako da sam ja to shvatio kao poruku univerzuma i počeću je čitati :D


message 10: by Lovelace (new)

Lovelace | 5 comments Lena wrote: "Nisam gledala film, ne praktikujem to ukoliko prethodno nisam pročitala knjigu, upravo zbog toga što mi kvari doživljaj pri čitanju.

Mračna je jako, ali jednostavna i pristupačna, lagano se čita, ..."


Većina filmova je rađena po knjizi, da ja tako razmišljam retko koji film bih gledala :) to praktikujem samo za knjige koje mi se skoro i baš baš čitaju. Ja sam prvi put gledala Rebeku kada nisam ni znala da je rađena po knjizi, posle još jednom, i baš je volim, ali je previše dobro pamtim da bih je čitala :(


Mensuda | 18 comments Završila sam je danas popodne i moram reći, bez obzira na prve utiske, već mi nedostaje:-)


a  Lena | 32 comments Lovelace wrote: "Lena wrote: "Nisam gledala film, ne praktikujem to ukoliko prethodno nisam pročitala knjigu, upravo zbog toga što mi kvari doživljaj pri čitanju.

Mračna je jako, ali jednostavna i pristupačna, lag..."


Naravno i ja govorim o filmovima rađenim po knjigama koje planiram čitati, mislila sam da se podrazumijeva. :)

Završih i ja, odlična studija o borbi sa duhovima prošlosti. Tačno mi je bilo žao što je kraj. :)


message 13: by Salty13, Moderatorica (new)

Salty13 | 1059 comments Mod
Flavorwire ima zanimljiv članak povodom autoričinog rođendana: Daphne du Maurier Updated the Brontës, Inspired Hitchcock, Was a Gender-Fluid Iconoclast


message 14: by Natalie (last edited May 15, 2015 05:43AM) (new) - rated it 5 stars

Natalie | 95 comments Ja se pocela druziti s njom ovo poslijepodne. Lagana za citati iako prvih 35str. nesto me teze drzala,ali nakon toga uvukla me u pricu. Zanimljiva i cudna ponuda se dogodila i evo stigle smo u Menderlej, upoznavanje sa osobljem i osjeti se da je "nesto cudno u zraku". Sviđa mi se jako


Sonja (ssoo) | 3 comments Pozdrav svima, ovo je moj prvi post u grupi iako sam u njoj već par mjeseci.
I ja čitam Rebeccu, trenutno sam na 300/456 str. Sviđa mi se, napeta je, nije čudo što je Hitchcock snimio film prema njoj (nisam ga gledala), ali baš je takvo ozračje kakvo vlada u njegovim filmovima.
A sad se brže-bolje idem predstaviti na za to adekvatnu temu.


Natalie | 95 comments Vise pola sam procitala i dalje je odlicna ali me nervira da od straha ova nova nist ne pita i onda uvijek nadrlja oko "duhova proslosti".


message 17: by Ena (new) - rated it 5 stars

Ena u zemlji knjiga | 5 comments Super roman :) pročitala sam nedavno, a nisam ni znala da je ovdje izabran i da će se o njemu diskutovati. Baš mi se dopao i definitivno spada u najbolje romane koje sam čitala.


back to top