Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

All the Light We Cannot See
This topic is about All the Light We Cannot See
note: This topic has been closed to new comments.
78 views
Archief 2019 en ouder > Boek van de maand - Mei 2015 - Als je het licht niet kunt zien (thema: Oorlogsroman)

Comments Showing 1-28 of 28 (28 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Beatrix Minkov (beatrixminkov) Het boek van de maand mei is Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Het thema van deze maand is oorlogsromans n.a.v. 70 jaar bevrijding.

Hier kunnen we discussiëren over het boek van deze maand. Wie lezen er mee?


Mandy Ik ga meelezen, deze staat al een tijdje op mijn to-read list


Maaike Ik wil ook graag meelezen! Ik heb het boek gereserveerd, dus het kan nog wel even duren voor ik hem binnen heb. Lijkt me een mooi boek!


Beatrix Minkov (beatrixminkov) Ik was eergisteren al in het boek begonnen. Ben nu ongeveer op een kwart. Het duurde even voordat ik in het verhaal zat, met name ook omdat het verhaal tijdsprongen kent en vanuit 2 verschillende perspectieven beschreven wordt. Vind het tot nu toe een erg mooi verhaal. Wel merk ik dat niet alle zinnen even lekker lopen (vertaling of schrijfstijl van Anthony Doerr?) Veel tangconstructies waarvan ik dan denk: "meh, het leidt af en was voor het verhaal niet zo nodig". Inhoudelijk vind ik het tot nu een mooi verhaal (al vraag ik mij nog steeds af hoe en wanneer de verhaallijnen samenkomen, maar ik snap ook dat hij dat nog niet weg gaat geven op pagina 150 :).


Elke (elkeeea) | 1262 comments Als ik ergens goedkoop het ebook kan krijgen doe ik ook mee!


Elke (elkeeea) | 1262 comments Oké ik heb het ebook! Ik lees eerst alles uit en dan doe ik mee!


message 7: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 870 comments Misschien lees ik later deze maand mee, als ik hem bij de bieb kan lenen ofzo!


Arjen (grawl) Ik ben er vandaag in begonnen, vind het tot nu toe erg boeiend.


Arjen (grawl) En het boek is uit, een van de betere boeken die ik gelezen heb. En ik ben normaal niet zo van boeken over geschiedenis en de oorlog.


message 10: by Elke (new) - rated it 5 stars

Elke (elkeeea) | 1262 comments Wauw, snel zeg. Het is een flinke pil toch? Ik moet eerst dat andere boek van de maand (Paaz) nog even uitlezen en dan ga ik ook beginnen. Ben in principe ook niet zo van oorlog en geschiedenis dus ik ben benieuwd!


Arjen (grawl) Het helpt wel erg dat de hoofdstukken erg kort zijn (soms maar 2 pagina's). Er zitten dus wel enorm veel hoofdstukken in het boek, maar de langste is naar mijn weten nog geen 20 pagina's. Gevoelsmatig leest het dus erg snel.


Beatrix Minkov (beatrixminkov) Ik heb het boek ook al een paar dagen uit, en ik vond hem juist tegenvallen. Ik hou van historische fictie, maar vond dit boek daarin een beetje dertien in een dozijn. Een doorsnee boek, niets bijzonders... Ik vond de karakters daarin ook wat vlak, jammer. Heb het boek uiteindelijk 3* gegeven.


Arjen (grawl) Beatrix wrote: "Ik heb het boek ook al een paar dagen uit, en ik vond hem juist tegenvallen. Ik hou van historische fictie, maar vond dit boek daarin een beetje dertien in een dozijn. Een doorsnee boek, niets bijz..."

(view spoiler)

Doorsnee wil ik het niet noemen. Dankzij dit boek wil ik in de nabije toekomst "Saint-Malo" eens bezoeken.


message 14: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 870 comments Ik ga deze maand geen tijd meer hebben om dit te lezen.. Hij staat nu wel op mijn to-read-list voor later :)

Hoe vinden jullie het? Is 'ie aan te raden?


message 15: by Maja (new)

Maja (maja111) Hij staat ook op mijn to read list!


Arjen (grawl) Yasmijn wrote: "Ik ga deze maand geen tijd meer hebben om dit te lezen.. Hij staat nu wel op mijn to-read-list voor later :)

Hoe vinden jullie het? Is 'ie aan te raden?"


Zoals ik boven al beschreven heb is het een van mijn insta-favorieten geworden.


message 17: by Elke (new) - rated it 5 stars

Elke (elkeeea) | 1262 comments Ik vind m tot nu toe erg leuk. Niet echt een boek dat ik zelf 123 zou pakken, maar zeker een aangename verassing!


Mandy Ik ben nog niet echt ver, weinig zin om te lezen de laatste tijd...


message 19: by Elke (new) - rated it 5 stars

Elke (elkeeea) | 1262 comments Ik ben ook nog niet zover. wel een goed boek, maar je moet er even goed voor gaan zitten.


Tineke Ik ben inmiddels op de helft. Mooi verhaal, leest lekker weg. Maar het mag wel ietsje sneller. Heb vandaag ongeveer 100 pagina's gelezen en ben er nu wel ff klaar mee tot morgen


Mandy Ik zit er inmiddels ook wel lekker in, was even doorzetten in het begin maar nu wil ik wel echt doorlezen, het is super spannend nu. Ben wel benieuwd of en hoe de verhaallijnen bij elkaar gaan komen, ben al over de helft.


Maaike Ik ben er druk in bezig! Helaas pas eergisteren kunnen beginnen (ook wel een beetje mijn eigen schuld aangezien ik eerst een aantal andere boeken uit moest lezen...), maar ik vind de hele beschrijving van het onderwerp heel erg mooi en beide verhaallijnen zijn erg interessant!


Mandy Ik heb hem uit en vond hem echt super goed! Heb hem 5 sterren gegeven, en dat heb ik al maanden niet meer gedaan bij een boek...!


Maaike Ik heb het boek ook net uit, heb het ook 5 sterren gegeven. Wat een mooi boek! Goed verhaal en tot op de laatste bladzijde interessant. Het was geen boek om even snel te lezen, het duurde dan ook wel even. Ik vond het einde ook zo ontzettend mooi! Ben benieuwd naar jullie meningen.


message 25: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 870 comments Best veel 5-sterren ratings van jullie!


Marjolein (UrlPhantomhive) (urlphantomhive) Ik heb het boek gisteren uitgelezen, ik weet het ik was een beetje laat er pas in begonnen.

Ik vond het een mooi boek, beter dan ik in eerste instantie had verwacht want ik hou normaal niet zo van 3-voudig POV én tijdsprongen. Ik ben echt ontzettend benieuwd geworden naar die puzzel-dozen die haar vader maakte.


message 27: by Elke (new) - rated it 5 stars

Elke (elkeeea) | 1262 comments Ik hoop het boek vanavond uit te kunnen lezen. Ik vind het toch wel echt een prachtig boek tot nu toe. Heel anders dan verwacht!


message 28: by Elke (new) - rated it 5 stars

Elke (elkeeea) | 1262 comments Nou ik heb m uit! Ik vind het een heel mooi boek! Mooi hoe alle verhalen samenkomen en dat ze daarna nog weer verder gaan.


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.