Goodreads Malaysia discussion

93 views
Salam Perkenalan & Pengumuman > Temu Santai 4 GRMY - Qreazant Bookstore, Bdr Baru Bangi

Comments Showing 1-50 of 59 (59 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (last edited Jan 26, 2015 12:41AM) (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua ahli.

Sebagai aktiviti pemula 2015.
--------------
Temu Santai 4
--------------

Tarikh: 14 Februari 2015

Hari: Sabtu

Waktu: 10 pagi - 1 tengahari

Sempena:

1. International Book Giving Day 2015 (kempen asal antarabangsa untuk kanak-kanak, tapi kita luaskan untuk sesama ahli GRMY - jadi masing2 bawa sebuah buku untuk dihadiahkan kepada rakan pembaca Goodreads)
2. Pengumuman pemenang Sayembara Ulas Buku 2014 (dan penyampaian hadiah bagi pemenang yang berdekatan dan sudi hadir)
3. Santai-santai berjumpa sesama peminat buku.
4. Jadi ahli Qreazant Bookstore/Bookrental (untuk yang berminat)

Jemput datang semua :) - blok kalendar awal2, ok!

Poster akan dinaikkan segera.

PS: InshaAllah....


message 2: by Fath (new)

Fath A | 51 comments waalaikumussalam... wahhh menarik nya.

Moga semuanya berjalan lancar, inshaAllah


message 3: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Fath, jemput meriahkan TS4.


message 4: by Haryati (new)

Haryati Abd. Halim | 765 comments Maaf, tak pasti boleh hadir. Jauh dan tak ada orang nak jaga siboifren kecik. Sedihnya...


message 5: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
InsyaAllah, saya akan hadir.


message 6: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Ahli lain senyap jaaaa....


message 7: by Najmuddin, Tok Mudin (new)

Najmuddin (mudin001) | 998 comments Mod
Ok, Insya Allah. Sudah war-warkan di FB GR-My?


message 8: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Rasanya belum ada di FB. Tak boleh salin dan tampal pula dalam hp ni.


message 9: by Najmuddin, Tok Mudin (new)

Najmuddin (mudin001) | 998 comments Mod
Jap, saya buat.


message 10: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments InsyaAllah. Hadir.


message 11: by Aliff (new)

Aliff Basri (aburumaisha) | 1 comments InshaAllah, akan usahakan untuk hadir:)


message 12: by Nurul Haslaily (new)

Nurul Haslaily (haslailyghani) | 4 comments tentatif program? hehe...ada kemudahan public transport tak nak ke sana?hu3


message 13: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Nurul, boleh naik komuter ke UKM kemudian naik teksi.


message 14: by Natasha (new)

Natasha (mamahaikal) | 79 comments Insya Allah sy akn dtg bersama hero kecik dan kotak2 buku


message 15: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Wah...kotak-kotak buku tu untuk perkongsian ye Natasha?


message 16: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Kak Azzah, itu mesti hadiah para pemenang ;). Nanti saya tanyakan mod Nazmi, pilihan pemenang sudah ada atau belum.


message 17: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (last edited Feb 09, 2015 01:18AM) (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Semalam saya ada jenguk Qreazant, kita diizinkan bawa makanan ringan juga kalau mahu kekalkan konsep makan2 kita :) - ada satu coffee maker, untuk seteko, cajnya RM6.


message 18: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Berapa ramai yang mengesahkan kehadiran setakat ini?


message 19: by Akmal Hizam (last edited Feb 11, 2015 04:53PM) (new)

Akmal Hizam (akmalhizam) | 46 comments Menarik, tetapi maaf tak dapat hadir. Di luar kawasan, insyaAllah.
*GR-MY ada FB ya?


message 20: by Natasha (new)

Natasha (mamahaikal) | 79 comments buku utk pemenang..tp kalau pemenang hendak berkongsi dengan yang lain..pun boleh..mungkin perlu pertolongan hendak mengangkat kotak-kotak buku memandangkan hero kecik saya baru 6 tahun :)


message 21: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Akmal Hizam, Goodreads Malaysia ada FB atas nama yang sama.


message 22: by Aina (new)

Aina Dayana | 985 comments Saya juga tak dapat hadir. Ada kursus T_T


message 23: by Azizah (new)

Azizah | 54 comments Maaf, tak dapat hadir. Semoga majlis berjalan lancar.


message 24: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2430 comments Mod
Najibah wrote: "Kak Azzah, itu mesti hadiah para pemenang ;). Nanti saya tanyakan mod Nazmi, pilihan pemenang sudah ada atau belum."

nanti saya maklumkan pada najibah, malam karang insya-Allah. :)


message 25: by Siti Salha (new)

Siti Salha (sitisalha) | 11 comments Wajib ke tukar-tukar buku tu? Hehe.


message 26: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Natasha wrote: "buku utk pemenang..tp kalau pemenang hendak berkongsi dengan yang lain..pun boleh..mungkin perlu pertolongan hendak mengangkat kotak-kotak buku memandangkan hero kecik saya baru 6 tahun :)"

Natasha, boleh aje, anti kita pakat angkut ramai2


message 27: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Siti Salha wrote: "Wajib ke tukar-tukar buku tu? Hehe."

:D tak wajib pun, saja tambah meriahkan acara.


message 28: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (last edited Feb 15, 2015 11:52PM) (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Kemaskini TS4 @ Qreazant B. Baru Bangi
----------------------------------------

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar walaupun dengan kekurangan dari pihak pengendali, terutamanya saya sendiri dalam pemilihan tempat (tempat duduk yang tidak mencukupi, hingga ada tetamu2 istimewa yang terpaksa duduk bersimpuh ayu) dan juga pengumuman pemenang Sayembara Ulasan (kerana saya tidak menghubungi pihak pemenang lebih awal supaya dapat turut hadir menerima hadiah masing2).

Atas segala kekurangan majlis, saya mohon maaf, dengan sangat.

Apapun, terima kasih atas sokongan dan kesudian yang hadir, sangat menghargai kehadiran semua.

--------------------------------------
Pandangan mengenai ulasan2 yang menang
--------------------------------------

En. Nazmi ada menyampaikan pandangannya sebagai penilai kepada ulasan2 yang menang. Akan dimuatnaik pandangan beliau nanti sebab masih sedang dikemas kini dalam bentuk lebih kemas.

------------------------------
Pemenang Sayembara Ulasan
------------------------------

Ucapan tahniah kepada para pemenang berikut:

Tempat pertama:

Dee Mohd Kamal ulasan Kembara Sastera oleh Nisah Haron

Tempat kedua:

Muhammad Fakhruddin ulasan The Impossible State: Islam, Politics, and Modernity's Moral Predicament oleh Wael B Hallaq

Tempat ketiga:

Azizah ulasan Menalar Makna Diri oleh Hasrizal Jamil

Saguhati:

-Najmuddin ulasan Payukata oleh Rimanilzah
-Aziz Zabidi ulasan Trisula Kata dari Daerah M oleh -Arafat Hambali, M Farez dan Najmuddin Yusoff
Unpolished Gem oleh Nor Azzah

-------------------------
Hadiah Sayembara
-------------------------

Kepada semua pemenang yang belum hadir, mohon dapat hubungi saya dengan alamat masing-masing, pihak penaja tak sabar untuk mengirimkan hadiah kepada semua :)


message 29: by Najmuddin, Tok Mudin (new)

Najmuddin (mudin001) | 998 comments Mod
saya rasa tempat yang dipilih sangat sesuai dan boleh dipertimbangkan untuk program-program selepas ini.


message 30: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Tok, tempat memang best. Cuma lain kali saya rasa kena usahakan bawa kerusi lipat tu. Nampak lebih sempurna, terutama kalau ada tetamu2 yang istimewa, rasa segan sebagai tuan rumah terpaksa mendudukkan mereka di lantai :)


message 31: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Saya rasa duduk di bawah dan di atas tidak menjadi hal. Lebih santai.

Dee, Fakhruddin dan Azizah - tahniah. Hadiah kalian di Nilai sekarang.


message 32: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2430 comments Mod
mohon nama penuh dee, fakhruddin dan azizah


message 33: by Azizah (new)

Azizah | 54 comments Nazmi wrote: "mohon nama penuh dee, fakhruddin dan azizah"

En Nazmi,

Azizah Mustaffa..


message 34: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2430 comments Mod
Azizah wrote: "Nazmi wrote: "mohon nama penuh dee, fakhruddin dan azizah"

En Nazmi,

Azizah Mustaffa.."


ok terima kasih


message 35: by Fara (new)

Fara (faradee) | 11 comments Nazmi wrote: "mohon nama penuh dee, fakhruddin dan azizah"

Maaf lewat En Nazmi :)

Nama penuh: Faradilah Mohd Kamal


message 36: by Fara (new)

Fara (faradee) | 11 comments Nor Azzah wrote: "Saya rasa duduk di bawah dan di atas tidak menjadi hal. Lebih santai.

Dee, Fakhruddin dan Azizah - tahniah. Hadiah kalian di Nilai sekarang."


Terima kasih :)


message 37: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Berita Temu Santai dalam akhbar Berita Harian hari ini.

Terima kasih kepada Nazmi & krew.

Terima kasih Najibah yang memberikan ruang perkongsian.


message 38: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (last edited Mar 01, 2015 07:25PM) (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Terima kasih pada Kak Azzah yang sudi mengisi Temu Santai dan ahli-ahli lain yang sudi hadir, tentunya.

Jutaan terima kasih juga kepada team BH.


message 39: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod



message 40: by Megat (new)

Megat Hanis | 6 comments Harapnya boleh buat lagi lah secara bulanan ke or 3 kali setahun ke. Boleh join. :)


message 41: by Nazmi, Editor Sastera Berita Harian (BH), cerpenis dan novelis (new)

Nazmi Yaakub | 2430 comments Mod
Najibah wrote: ""

ini kalau setiap sorang yg keluar gambar tu tak beli 10 naskhah dan suruh famili kat kampung beli 10 naskhah, tak tahu lah! hehehe


message 42: by Azizah (new)

Azizah | 54 comments Nazmi wrote: "Najibah wrote: ""

ini kalau setiap sorang yg keluar gambar tu tak beli 10 naskhah dan suruh famili kat kampung beli 10 naskhah, tak tahu lah! hehehe"


Akhbar bertarikh 2 mac 2015 ke?


message 43: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1546 comments Mod
Baik Tuan Nazmi. Memang nak beli ni.


message 44: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Azizah wrote: "Nazmi wrote: "Najibah wrote: ""

ini kalau setiap sorang yg keluar gambar tu tak beli 10 naskhah dan suruh famili kat kampung beli 10 naskhah, tak tahu lah! hehehe"

Akhbar bertarikh 2 mac 2015 ke?"


Azizah, ya 2 Mac.


message 45: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Moh pakat beli beramai-ramai.


message 46: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Megat wrote: "Harapnya boleh buat lagi lah secara bulanan ke or 3 kali setahun ke. Boleh join. :)"

@Najmuddin, apa lagi Tok... Ada permintaan hangat ni.


message 47: by Azizah (new)

Azizah | 54 comments Insya Allah, sat lg boleh p cari.. :P


message 48: by Aina (new)

Aina Dayana | 985 comments Wah, tahniah semua! Bangga komuniti GRMY di sebut dalam akhbar. Hehe.. Little Free Library juga amat menarik.


message 49: by Najmuddin, Tok Mudin (new)

Najmuddin (mudin001) | 998 comments Mod
Nanti kita buka thread baru untuk bincang Temu Santai 5. :)


message 50: by Aziz (last edited Mar 02, 2015 05:56PM) (new)

Aziz (azizzabidi) | 75 comments Tq penganjur dan juri yang pilih saya pemenang hadiah saguhati untuk ulasan yang tak seberapa itu. Seonok dapat hadiah buku Kapsul Nurani : )

Minta maaf tak dapat hadir hari tersebut. Insyaallah akan cuba lain kali. TQ untuk Najmuddin yang tolong ambilkan hadiah.


« previous 1
back to top