CROATIA / grupa za čitatelje iz Hrvatske i na hrvatskom jeziku discussion

89 views
Svijet izvan knjige

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Matea (new)

Matea Koločaj | 1 comments Strastvena sam čitateljica knjiga koje često nisu pristupačne za "djecu" i smatraju se neprikladnima za uzraste mlađe od 18. Pritom ne mislim uvijek na knjige o aktivnostima koje se najčešće rade iza zatvorenih vrata već na knjige koje bacaju na psihu. Upravo sam završila sa čitanjem Nabokove Lolite, istina knjiga je definitivno izopačena i ide pod mračniju stranu no izbjegavanje pedofilije kao današnjeg problema neće pomoći da se taj problem riješi. Umjesto da mi kažu kako je dobro što pazim na svijet oko sebe, knjižničarke su zgrožene mojim odabirom knjige i smatraju da tako mlada ne bih trebala čitati tako izvrgnute stvari. No moje pitanje je ne bi li djecu trebalo od malih nogu učiti da svijet nije bajno mjesto, te da postoje tamne stvari negdje vani kojih bi se trebali čuvati? Što vi mislite o tome? Slažete li se?


message 2: by Pinkyivan (new)

Pinkyivan | 10 comments Pa bajke su vrlo nasilne i mračne pa ih ljudi čitaju djeci. Nije stvar u tome koliko je nešto mračno, već koja je poruka.


message 3: by ✶ Tia ✶ (new)

✶ Tia ✶ (tiagoodreads) | 7 comments Upravo to.


message 4: by Ljiljana (new)

Ljiljana Jelaska | 11 comments Voljela bih čuti mišljenje o svom teen romanu "Leti, leti". Roman se može besplatno preuzeti ili čitati na platformama SCRIBD i ISSUU. Bila bih vrlo zahvalna na kritikama, ma kakve one bile.
Srdačan pozdrav,
Ljiljana


back to top

2075

CROATIA / grupa za čitatelje iz Hrvatske i na...

unread topics | mark unread