Verbeelding Bookclub discussion

91 views
2015: boek van de maand > Februari boek

Comments Showing 1-30 of 30 (30 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
De poll is afgesloten en dat wil zeggen dat het februari boek bekend is. We gaan The Rosie Effect lezen. Hoera! Ik zag dat dit boek intussen ook verkrijgbaar is in het Nederlands, dus dat is helemaal geweldig. Hopelijk is het al te vinden in de bib.

Alleen is The Rosie Effect een vervolg en zijn er een paar mensen die het eerste boek The Rosie Project nog niet hebben gelezen. Dat boek is een dikke aanrader. Misschien kunnen de mensen die dat boek nog niet hebben gelezen daarmee aan de slag gaan.

Februari wordt dus Rosie-maand. ;)


message 2: by Tine (new)

Tine | 21 comments ik heb ze alletwee gelezen. interessant!


message 3: by Jessica (new)

Jessica | 63 comments Ik heb enkel de eerste al gelezen, maar was er niet helemaal van onder de indruk.


message 4: by Sarah (new)

Sarah Verhasselt | 25 comments Ik zal het eerste boek lezen, heb die al als "to read" aangevinkt ;-)


message 5: by Sabrina (new)

Sabrina | 31 comments Leuk! Ik heb ze allebei al met plezier gelezen.


message 6: by Haaike (new)

Haaike | 380 comments Mod
Okido, dat wordt dan The Rosie Project voor mij (en al naargelang hoe goed dat meevalt ook The Rosie Effect). Ze hebben de originele versie alleszins in de bib, dus ik ga er een van dees achter (ik had plots zin om die uitdrukking te gebruiken, vooral niet op letten).


message 7: by Jessica (new)

Jessica | 60 comments Ik ga voor de eerste. Nu eventjes op zoek gaan!


message 8: by Kim (new)

Kim | 18 comments Leuk! Ik heb het 'project' met veel plezier gelezen!


message 9: by Elisse (new)

Elisse | 110 comments Ik ga ook voor de eerste, als ik het in de bib kan uitlenen! (Is altijd uitgeleend als ik er ben..)


message 10: by Veerlez (new)

Veerlez Leuk! Het project was ook zeker een aanrader! Ik heb hem gereserveerd bij de bibliotheek, hoop dat ik hem op tijd heb!


message 11: by Marina (new)

Marina | 35 comments Die stond al op mijn lijstje dus dat komt mooi uit! :)


message 12: by Evy (new)

Evy | 11 comments Het Rosie project staat klaar om te lezen en net gezien dat het Rosie Effect ook beschikbaar is in de bib. Ik weet wat te lezen in februari.


message 13: by Kelly (new)

Kelly Eeckhaut (kellyeeckhaut) | 31 comments Joehoe! Ik doe mee, al twijfel ik nog of ik ga voor de Engelse versie als ebook of de Nederlandse versie uit de bib. Ik ga liever voor de Engelse versie, maar ja, die is nog niet goedkoper dan 8 euro (= bedrag dat ik maximum aan een ebook wil geven tegenwoordig).


message 14: by Dorien (new)

Dorien | 253 comments Net begonnen in dit boek, en de kans is groot dat ik dit februariboek nog in januari zal uitlezen :-)


message 15: by Puppet_world (new)

Puppet_world | 12 comments Ik heb beide boeken al gelezen :)


message 16: by Vero (new)

Vero | 32 comments Ik las vandaag het Rosieproject uit. Vlot leesbaar, grappig best leuk. Maar het blies me niet van mijn sokken.


message 17: by Marjolein (new)

Marjolein | 32 comments Als voorbereiding gisteren het Rosie project uitgelezen. Erg gelachen tijdens het lezen daarvan. Ik hoop dat het vervolg snel beschikbaar is in de bieb!


message 18: by Lotte (new)

Lotte (Lottevst) | 24 comments Ik heb eindelijk nog eens een maandboek kunnen uitlezen in de juiste maand! Het Rosie Effect ging er vlotjes door, tussen de griepdutjes in :) Ik vind het een fijn boek, maar er mist toch net iets voor mij. Of het is gewoon het feit dat het allemaal met momenten nogal soap-achtig aanvoelt, misverstanden door gebrek aan communicatie, veronderstellingen die niet gecheckt worden, ... Ik heb er dus wel mee gelachen, maar wilde hem regelmatig eens door elkaar schudden ook :)


message 19: by Gwyllion (new)

Gwyllion | 165 comments Ik heb het boek ook uit en ik ben het wel met je eens. Ik vond het wel een ok boek, maar helemaal niet zo grappig als the Rosie project en ik vond het ook allemaal wat gehaast en beperkt uitgelegd ofzo. En de personages leken me ook allemaal wat vlakker, meer stereotype. Ik vond Rosie eigenlijk totaal niet tof!


message 20: by Haaike (new)

Haaike | 380 comments Mod
Oei :s
Ik heb The Rosie Project ondertussen gelezen en daar was ik wel fan van, al had ik wel een heel hoog Sheldon-gevoel (wat overigens niet per se een nadeel is).
Sowieso twijfelde ik al om The Rosie Effect ook te lezen, omdat ik eigenlijk juist het einde het minste vond en een beetje schrik had voor een "uitmelking" van het concept. Jullie doen mij nu wel heel erg twijfelen :)


message 21: by Dorien (new)

Dorien | 253 comments The Rosie Project heb ik heel graag gelezen. De verwachtingen voor The Rosie Effect waren dan ook hoog gespannen. De verhaallijn kon mij dit keer veel minder boeien, en de laatste 100 pagina's heb ik diagonaal gelezen...


message 22: by Evi (new)

Evi | 18 comments Ik sluit me aan bij de rest, ik vond The Rosie Effect veel minder dan het eerste boek. De situaties voelden vaak nogal geforceerd aan en het was gewoon niet zo grappig als The Rosie Project. Het einde las wel iets vlotter dan de eerste twee derde, maar ik zou er geen derde boek meer van lezen.


message 23: by Silke (new)

Silke (boekinwonderland) | 19 comments Ik heb als februari boek The Rosie Project gelezen. Die stond al een tijdje op de to-read-lijst.
Wat heb ik me geamuseerd tijdens het lezen van dit boek! Eigenlijk voelt het hele verhaal een beetje aan als een lang warm bad nemen. Aangenaam, relaxerend, ontspannend... Vanaf pagina één weet je welke richting het boek gaat uitgaan en hoe het verhaal zal eindigen. Maar op geen enkel moment wordt het saai of echt voorspelbaar. Ik bleef geamuseerd verder lezen, soms zelf luidop lachend met de gedachtengang van Don. Voor diegene die kijken naar The Big Bang Theory, voor mij was Don een sympathiekere versie van Sheldon.
Eerlijk waar, hij zou mijn hart ook gestolen hebben.
En toch twijfel ik of ik "The Rosie effect" wel ga lezen. Voor mij was het verhaal op het einde "afgerond".


message 24: by Sarah (new)

Sarah Verhasselt | 25 comments Aanvankelijk deed The Rosie Project me te veel aan The Big Bang Theory denken. Maar naarmate het verhaal vorderde, raakte ik toch helemaal meegesleept door dit complexloze verhaal. Onrealistisch maar mooi.

Het vervolg ga ik waarschijnlijk niet lezen, het verhaal heeft voor mij ook geen vervolg nodig...


message 25: by Evy (new)

Evy | 11 comments Ik heb beide boeken gelezen. Het Rosie project is inderdaad leuker dan het Rosie effect.
Ik heb regelmatig luidop moeten lachen met het Rossie project waardoor mijn collega en mijn moeder het boek nu aan het lezen zijn.

Maar ze lezen vlot en waren/zijn perfect om mijn verkoudheid te verlichten.


message 26: by Sabrina (new)

Sabrina | 31 comments Zoals de meesten hier vond ik The Rosie Effect ook minder dan het eerste boek. Daar had ik al mijn bedenkingen qua geloofwaardigheid bij, maar al bij al heb ik de twee boeken toch met plezier gelezen.


message 27: by Marjolein (new)

Marjolein | 32 comments Heb het Rosie effect nu ook uit. Deel 1 vond ik uiteindelijk wat 'sneller' geschreven, maar 2 was toch ook wel weer leuk en het einde vond ik toch nog wel onverwacht (wat ook komt omdat ik na het zien van de film de Titanic al mijn vertrouwen in het standaard goede einde ben verloren). Nu maar op zoek naar het maart boek, wordt mijn eerste sf boek ever...


message 28: by Marjolein (new)

Marjolein | 32 comments Heb het Rosie effect nu ook uit. Deel 1 vond ik uiteindelijk wat 'sneller' geschreven, maar 2 was toch ook wel weer leuk en het einde vond ik toch nog wel onverwacht (wat ook komt omdat ik na het zien van de film de Titanic al mijn vertrouwen in het standaard goede einde ben verloren). Nu maar op zoek naar het maart boek, wordt mijn eerste sf boek ever...


message 29: by Kim (new)

Kim | 18 comments Ik kan me alleen maar aansluiten bij wat er al gezegd is. Vond het Rosie effect snel lezen, maar minder verrassend en grappig dan deel 1. Het was voor mij teveel hetzelfde. Op naar het maart-boek! Dat is zeker uit mijn comfort-zone!


message 30: by Kathleen (new)

Kathleen (kleintje) | 194 comments Mod
Ik sluit me ook aan bij de algemene consensus. The Rosie Project was grappiger en unieker, maar ik vond het toch nog steeds te pruimen. Het neigt af en toe net iets te hard naar FC De Kampioenen misverstanden en toestanden, maar bon. Ik blijf Don een geweldig personage vinden en moest er nog een vervolg komen, dan vermoed ik dat ik dat ook nog zal lezen.


back to top