De Classineerders discussion

34 views
Maandboeken kiezen > Extra maandboek november 2020!

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
We gaan dus een dik boek lezen in november en december. Maar natuurlijk willen we eind november ook wat te bespreken hebben…

Ons eerste plan was om hiervoor boek 2 uit de eerste poll te kiezen, De tovenaar van Oz. Die poll ging toen om een dun boek. Maar nu zoveel mensen enthousiast zijn over de Frankenstein Wereldklassieker, dachten we dat een van de andere Wereldklassiekers misschien ook wel leuk is? Die lezen zo lekker vlot weg, natuurlijk.

We hebben dus een poll geopend met de keus uit die drie voor als extra boek in november! Je kunt stemmen tot de 20ste.


message 2: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Wat veel stemmen al snel op de poll, leuk! En ook goed spannend al meteen.. Erg benieuwd hoe het uit gaat pakken uiteindelijk!


message 3: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Wat leuk dat jullie zo enthousiast zijn allemaal hierover! Maar wat een verdeeldheid in de poll...

Nou hadden wij het volgende idee. Aangezien die wereldklassiekers zo vlot lezen, om in november de wereldklassieker met de meeste stemmen te lezen én tovenaar van Oz. En dan in december de andere, en dan de bespreking van het dikke boek.

Vinden jullie dat wat? Of is dat te veel?

Dan per extra boek denken we 5 vragen?

Graag jullie gedachten over dit idee!


message 4: by Zwaantina (new)

Zwaantina van Duren - de Graven Voor mij maakt het niet heel veel uit aangezien ik alleen the Wizard of Oz mee zal lezen van deze 3. Kan me alleen wel voorstellen dat als men ze alle 3 wil lezen dat het dan wat veel kan worden. Misschien ligt het er ook aan wat het dikke boek gaat worden. Kan me voorstellen als dat er eentje is die je niet mee wilt lezen, het wel fijn is om deze 3 mee te pakken.


message 5: by Cordelianne (last edited Oct 19, 2020 02:10AM) (new)

Cordelianne | 54 comments Ik heb hetzelfde als Zwaantina, van de drie zou ik ook maar eentje meelezen (Romeo & Julliet). Afhankelijk van wat het dikke boek wordt lees ik die wel of niet mee. De reden dat ik niet meer van de drie boeken meelees is dat ik eentje al heb gelezen en de andere trekt me niet.


message 6: by Evelyn (new)

Evelyn Evertsen-Romp (emhromp) | 39 comments Odette wrote: "Wat leuk dat jullie zo enthousiast zijn allemaal hierover! Maar wat een verdeeldheid in de poll...

Nou hadden wij het volgende idee. Aangezien die wereldklassiekers zo vlot lezen, om in november d..."


Wat heerlijk dat jullie zo in oplossingen denken. Ik zou alleen The Wizard of Oz meelezen. Ik heb de andere twee klassiekers al gelezen, en hoef ze niet nog een keer te lezen. :D


message 7: by Natalie (new)

Natalie Van Ommen | 24 comments Ik moet ze alle drie nog lezen dus vind het prima.


message 8: by Nienke (new)

Nienke Inderdaad echt veel verdeeldheid! Vind het wel een leuk idee, zo is er voor iedereen iets om mee te lezen :)


Grada (BoekenTrol) (boekentrol) | 57 comments Wat een verdeeldheid, inderdaad. Ik lees in ieder geval Oz mee. Of ik ook meedoe met Dr. Jekyll weet ik nog niet, ik sla zeker Romeo & Julia over.

Ik vind jullie idee wel leuk, maar ik wil niet zoveel 'moeten'. Ik heb een tijd geleden besloten dat ik met bepaalde onderdelen van bookcrossing en andere boekensites niet meer mee doe, omdat dat veel te veel verplichtingen geeft, terwijl lezen voor mij vooral ontspanning is. Er is nog zoveel dat wel echt moet, dat ik dit er niet aan toe wil voegen.


message 10: by Ilona (new)

Ilona | 34 comments Ik lees sowieso tovenaar van Oz en Romeo & Julliet mee. Dr. Jekyll lees ik mee met halloweenalong bij books ever after. En het ligt eraan welk dik boek het wordt.


message 11: by Birgit (new)

Birgit | 38 comments Ik weet ook niet of ik tijd zal hebben om alles mee te lezen, maar als ik iets mee lees dan zal het Dr Jekyll en Mr Hyde zijn, omdat die mijn voorkeur geniet. Ik lees naast deze leesgroep ook nog eigen boeken, dus ik puzzel een beetje om alles wat ik gelezen wil gelezen te krijgen. En bovendien zit ik ook nog met een fysieke leesclub, dus daarvoor moet ik ook boeken lezen. Dus drie boeken zou voor mij een beetje teveel van het goede zijn.


message 12: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Dank voor al jullie reacties! Jullie geven allemaal aan dat alles meelezen teveel is (logisch, alleen wij moderatoren zijn zo gek om dat te gaan doen #truestory), maar wat jullie dan mee zouden willen lezen is zo verdeeld, dat we er toch voor kiezen om alles te gaan doen! YOLO.

Dit is vooral ingegeven door onze wens om een actieve groep te hebben, en als er dan voor ieder wat wils is.. zeker in de herfst- en wintermaanden met een gedeeltelijke lockdown willen we voldoende platform hier faciliteren voor gezelligheid! Oftwel: sla alvast in bij je lokale boekhandel (evt via hun webshop) of de bibliotheek wat je mee wilt gaan lezen!

Ik zal de shelf even updaten zodat het makkelijk terug te vinden is wat we wanneer gaan lezen.

Ons plan:
1 november t/m 20 december: het dikke boek lezen
21 t/m 30 december: boekenclubvragen over het dikke boek

1 t/m 5 november: Wereldklassieker Romeo en Julia lezen
6 t/m 10 november: boekenclubvragen over Romeo en Julia

11 t/m 25 november: tovenaar van Oz lezen
26 t/m 30 november: boekenclubvragen over Tovenaar van Oz

1 t/m 5 december: wereldklassieker Jekyll & Hyde lezen
6 t/m 10 december: boekenclubvragen over Jekyll & Hyde


message 13: by Cordelianne (new)

Cordelianne | 54 comments Hier staat het verder uitgelegd hoe het tot stand gekomen is!


message 14: by Angelique (new)

Angelique Cordelianne wrote: "Hier staat het verder uitgelegd hoe het tot stand gekomen is!"

Dank je wel! Het gaat mij zeker niet lukken om elke maand mee te lezen, maar ik wil het wel proberen.

Ik vind trouwens de combinatie van een maand boek en tegelijkertijd een dikker boek voor 2 of 3 maanden een heel goed idee, dan heb je keuze en kan je toch betrokken blijven bij de groep als je niet mee leest met het maandboek


back to top