De Classineerders discussion

36 views
Maandboeken kiezen > Maandboek november 2020 nomineren

Comments Showing 1-31 of 31 (31 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Odette (last edited Oct 16, 2020 12:25AM) (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Het is alweer tijd om het maandboek voor november te nomineren! Maar we hebben een verrassing voor jullie…

Omdat het van dat lekkere leesweer wordt, gaan we voor een extra dik boek, en lezen we die in november en december! We gaan het boek eind december bespreken. Deze tijd van het jaar lijkt ons ideaal om weg te duiken in een langer verhaal – en dus een dikker boek.

Hier hebben we geen voorwaarden voor, als jij het een dik boek vindt – en een klassieker – kun je hem hier nomineren. Eerder keer bleek dat het erg leuk is als nominaties worden beargumenteerd, dus doe dat vooral!

Je kunt nomineren totdat we de poll openen, dat doen we op de 20ste.

Nominaties:
* De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha
* Great Expectations
* Les Misérables
* Black Beauty
* The Chronicles of Narnia
* It
* Het goddelijke monster: De trilogie


message 2: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Ik nomineer zelf De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Dit is een boek in twee delen, dus ideaal om uit te smeren over twee maanden!

Ik ben hier net in begonnen. Deze vertaling leest heel soepel weg! Daarnaast is het boek heel anders dan ik verwacht had. Het is ten eerste heel grappig, het is gewoon een parodie op de ridderroman!

Daarnaast is ieder hoofdstuk eigenlijk een soort miniavontuurtje. Het is dus haast meer een enorme verhalenbundel! Maar er gebeurt dus heel erg veel. Het is geen saai langdradig verhaal.

Een eerdere vertaling van het boek is beschikbaar in de online bibliotheek. Het eerste boek van de twee staat ook in het Nederlands op Gutenberg, en in het Engels staan beide delen erop. (Het origineel is in het Spaans). Dus volgens mij is het voor veel mensen makkelijk om mee te kunnen doen!


message 3: by Zwaantina (new)

Zwaantina van Duren - de Graven Ik wil graag Great Expectations van Charles Dickens nomineren. Heb de prachtige Chiltern versie ongelezen in de kast staan.


message 4: by Cordelianne (new)

Cordelianne | 54 comments Ik nomineer graag Les Misérables. Ik vind de film en de musical allebei ontzettend gaaf en wil al langer een keer het boek zelf lezen. In mijn eentje vond ik het boek altijd een beetje een zwaar project, dus het lijkt me erg leuk om dit boek in deze groep te lezen. Ook dit boek is opgesplits in verschillende delen en beschikbaar via Gutenberg :)


message 5: by antonia (new)

antonia  | 22 comments Ik nomineer niks, want het boek dat ik wilde nomineren is al genomineerd:))


message 6: by Natalie (new)

Natalie Van Ommen | 24 comments ik wil graag Black Beauty nomineren


message 7: by Priss (new)

Priss (lisz) | 58 comments Mod
Ik nomineer The Chronicles of Narnia! :D


message 8: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Leuke nominaties Zwaantina en Cordelianne, nu al keuzestress...


message 9: by Nienke (last edited Oct 15, 2020 02:15AM) (new)

Nienke Ik nomineer It van Stephen King!
Die wil ik al een tijd graag lezen, maar door de dikte pak ik hem niet zo snel op. Het samen lezen met een groep is een goeie motivatie om hem toch een keer te lezen en horror past wel bij de donkere maanden die eraan komen xD


message 10: by Birgit (new)

Birgit | 38 comments Ik nomineer een typisch Vlaamse trilogie die in één boek is uitgegeven tegenwoordig, namelijk de trilogie Het goddelijke monster van Tom Lanoye Het goddelijke monster: De trilogie, omdat ik zelf wel een fan ben van Tom Lanoye. Twee jaar gelezen las ik Sprakeloos van hem over zijn zieke moeder en ik heb hem ondertussen al een paar keer bezig gehoord tijdens lezingen en voorstellingen en ik vind dat het iemand is die de Nederlandse taal uitermate goed beheerst en hij schuwt ook niet om daarmee buiten te komen.


message 11: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
@Birgit oh wat klinkt die interessant!


message 12: by Henk (new)

Henk Veel leuke nominaties! Ik steun Priss met Narnia, die stond sowieso bij me op het lijstje voor december :-)


message 13: by Zwaantina (new)

Zwaantina van Duren - de Graven Nu zie ik It staan en hoop ik stiekem dat die het wordt! Ben er zo aan toe om die te herlezen in het Engels, maar weet ook dat ik er in m'n eentje niet snel aan zal beginnen.


Grada (BoekenTrol) (boekentrol) | 57 comments Ik nomineer geen boek deze maand. Ik wil graag De kronieken van Narnia nog lezen, maar wordt het Don Quichot of Les Miserables of Great Expectations is het ook goed. Die liggen ook nog op MTBR 🙂


message 15: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
De poll staat online!


message 16: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Het is spannend tussen Narnia en Great expectations! Als je op iets anders gestemd had zou ik zeggen pas je stem aan, wie weet wint jouw nieuwe keuze dan!


message 17: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Het staat gelijk! Jongens wat spannend! En wat moeten we hiermee, met ook al die extra boeken al XD


message 18: by Lisa (new)

Lisa | 13 comments Oefff, misschien kunnen we toch twee topics openen? Ik zelf zal bijvoorbeeld niet meelezen met Great Expectations, maar wil wel graag samen met de 8 anderen Narnia lezen! Of wordt dit nu heel ingewikkeld? :P


message 19: by Aurora (new)

Aurora (spiritismus) | 78 comments Beide boeken staan op mijn leeslijst, dus ik zou het jammer vinden als beide tegelijk gelezen gaan worden. Het gaat me niet lukken om aan beide leesclubs dan tegelijkertijd mee te doen! Wel kunnen we het boek wat het niet word later lezen? Januari bijvoorbeeld. Meestal is januari een stomme maand. Het is koud, alles lijkt voor eeuwig te duren, de lente lijkt nog 6 jaar ver weg.. past wel een dikke pil bij 😜
Ik weet het anders ook niet! Het lijken me beide mooie boeken.


message 20: by Henk (new)

Henk Anders doe je ze idd na elkaar, zou Narnia wel een leuk december boek vinden (volgens mij zit er ook een kerst thema in) en dan Great Expectations voor januari.


message 21: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Thanks voor jullie input! We vinden het erg leuk dat jullie zo enthousiast zijn over alle titels, en we willen niemand TBR stress bezorgen, dus we hebben het volgende plan:

November:
4 van de 7 Narniaverhalen
Tovenaar van Oz

December:
andere 3 Narnia verhalen + bespreking
Dickens kerstverhaal! Het origineel is een dunnetje, en de wereldklassiekereditie hiervan verschijnt 14 november. We wilden dit idee een verrassing houden, maar aangezien we zo bezig zijn met de planning nu...

Januari:
Eerste helft van Great Expectations
Jekyll & Hyde

Februari:
Great Expectations uit + bespreking
Romeo & Julia (Valentijnsthema hehe)

We vinden het ergens jammer dat we dan voor 4 maanden 'vast' zitten aan wat we gaan lezen, maar aan de andere kant kijken we ook wel erg uit naar dat het dan 4 maanden ook echt actief word in deze club hopen we omdat veel mensen deze titels willen lezen!

We hopen dat jullie het niet erg vinden dat we zoveel plannen hebben/dat ze laatste weken een beetje veranderen - we scherpen de plannen aan aan de hand van jullie voorkeuren die uit polls blijken.

We horen graag wat jullie van dit plan vinden! Als jullie reacties hierop positief zijn zal ik de bestaande topics en de bookshelf aanpassen hieraan!


message 22: by Henk (new)

Henk Lijkt me top idee, weet niet of alle Narnia verhalen gaat lukken voor me maar voor de rest zijn het voor een groot deel wat meer behapbare boeken qua omvang (en leuk gematched qua thema's, met Romeo en Julia voor Valentijn!)


message 23: by Nienke (new)

Nienke Klinkt als een leuke planning, zo zit er voor iedereen wel iets tussen wat die mee wil lezen!


message 24: by Lisa (new)

Lisa | 13 comments Heel leuk! Ik ben van de partij! leuk dat alle boeken idd op thema zijn gematched :)


message 25: by Zwaantina (new)

Zwaantina van Duren - de Graven Leuk idee dat de boeken op thema zijn gematched! En ik snap dat het aan de ene kant wat jammer is dat we dan voor 4 maand vastliggen, maar aan de andere kant zijn dit wel de boeken waar men op heeft gestemd. Zelf zal ik alleen the Wizard of Oz en Great Expectations meelezen. Misschien dat ik ga kijken voor a Christmas Carol, maar waarschijnlijk niet.


message 26: by Natalie (new)

Natalie Van Ommen | 24 comments Vind het een heel leuk plan!
Ga proberen alles mee te lezen.


message 27: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
Dank voor jullie snelle reacties! Inclusief ons is dat iig 7 mensen die voor zijn, dus we gaan dit doen!


message 28: by Aurora (new)

Aurora (spiritismus) | 78 comments Leuk plan hoor Odette! Ik moet zelf nog even kijken welke boeken ik exact ga meelezen. Ik doe pas sinds deze zomer een poging tot actief zijn in deze en andere leesclubs en het is soms wel wat veel. Tevens heb ik de financiën niet om maandelijks allerlei boeken hiervoor aan te schaffen (hoe doen jullie dat?? Haha), ik ben echt afhankelijk van de kringloop en bibliotheek. Maar nou zit ik wel te denken om maar lid te worden van Storytel, want daar staan de meeste boeken die ik in leesclubs voorbij zien komen wel op. Het nadeel is alleen dat je soms dan wel afhankelijk bent van het aanbod. Zo is ‘the Chronicles of Narnia’ er alleen als luisterboek. Maarja, dan kan ik wel meelezen! Moeilijk hoor, al die keuzes! Ik merk wel dat door o.a. deze leesclub mijn tbr-pile steeds groter word, bij elke poll zet ik er wel weer eentje op het lijstje, en dat is leuk!

Ik hoop daarmee ook weer wat actiever te worden hier! Het stijgt me af en toe een beetje boven het hoofd allemaal.


message 29: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 276 comments Mod
@Aurora ik haal vaak boeken uit de bibliotheek inderdaad. Wist je dat bij je bibliotheekabonnement ook automatisch de ebookapp en luisterboeken (sinds kort gecombineerd in 1 app) zitten? Daar staat misschien ook wel veel bij! En veel van de klassiekers zijn ook te lezen via gutenberg.org. Als het rechtenvrij is dan, en dat zijn veel oude titels.

En ik kan me goed voorstellen dat het soms een beetje veel wordt. Heb ik ook wel eens last van. TBR stress noem ik dat dan, dat ik alles nu wil lezen...


message 30: by Aurora (new)

Aurora (spiritismus) | 78 comments @Odette ja, de online bibliotheek gebruik ik ook heel graag! Helaas heeft die ook niet alles en er zijn nog veel bugs in de app. Desondanks wel een goede tip!
En ja die tbr-leesstress.. die ken ik heel goed! En in plaats van iets uit mijn letterlijk uitpuilende kast te lezen, loop ik naar de bieb en zoek ik iets totaals onbekends uit.. woops 😂 dat schiet niet op. Zwaar leven heb je toch, als boekenliefhebber.


message 31: by Cordelianne (new)

Cordelianne | 54 comments Odette wrote: "@Aurora ik haal vaak boeken uit de bibliotheek inderdaad. Wist je dat bij je bibliotheekabonnement ook automatisch de ebookapp en luisterboeken (sinds kort gecombineerd in 1 app) zitten? Daar staat..."

Ik ben zelf student en koop ook niet veel, maar ik gebruik inderdaad ook meestal de bibliotheek en gutenberg voor oude boeken.


back to top