Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

47 views
Archief 2020 > Lees mee met het Kinderboekenweekgeschenk 2020

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Melanie, News Chief (last edited Oct 02, 2020 10:09AM) (new)

Melanie | 3002 comments Mod
De kinderboekenweek 2020 is inmiddels in volle gang. In deze post kwamen we er achter dat er nog veel mensen zijn die in deze bijzondere week een kinderboek kopen én dus het boekenweekgeschenk krijgen van De diamant van Banjarmasin

Hier praten we samen na over het geschenk van dit jaar. Wat vonden jullie er van? En omdat het thema 'En Toen' is: kunnen jullie je nog een kinderboekenweekgeschenk (goed scrabble woord) van vroeger herinneren?


message 2: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik heb hem al uit! Ik ben benieuwd naar de andere reacties hier, ik wil nog niet teveel andermans leeservaring beïnvloeden met mijn mening ;)


message 3: by Michelle (new)

Michelle | 547 comments Ah! Mijn pakketje met het geschenk is vertraagd tot dinsdag. Kan dus pas volgende week meelezen.


message 4: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 3002 comments Mod
Mijne dus ook :) nou ja, ik vond die van vorig jaar in ieder geval heel tof! (Anna Woltz).


message 5: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Die van Anna Woltz was inderdaad tof! Ook die van Jozua Douglas en Janneke Schotveld waren zeer geslaagd vond ik


message 6: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 3002 comments Mod
Oja die vond ik ook wel goed! Ook echt gericht op wat kinderen leuk vinden. Ik kan me herinneren dat ik Eiber als kind een heel stom kinderboekenweekgeschenk vond 🙈


message 7: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 3002 comments Mod
Ik ben trouwens begonnen!


message 8: by Michelle (new)

Michelle | 547 comments Mijn boekje is nog verder vertraagd. Hoop echt dat het binnenkomt en anders nog snel naar de boekwinkel.
Ik kan me van vroeger heel weinig herinneren van de kinderboekenweek en de geschenken. Helaas was er bij ons thuis minder aandacht voor lezen, waardoor dit toen aan mij voorbij is gegaan.


message 9: by Melanie, News Chief (last edited Oct 07, 2020 06:07AM) (new)

Melanie | 3002 comments Mod
Ik heb hem uitgelezen:

(view spoiler)


message 10: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) @Melanie ik had hetzelfde! Hij probeert mijn inziens teveel in een klein boekje te proppen. Ik miste bijvoorbeeld heel erg dat de personages niet werden uitgewerkt, daardoor voelde het voor mij afstandelijk. Ik had liever minder verschillende verhalen gehad en dat ik er dan beter inzat


message 11: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 3002 comments Mod
Ja hij had denk ik heel veel ideeën voor het boek, maar het was sterker geweest als hij er een paar had geschrapt denk ik, zodat andere er sterker uit kwamen.

Iets met kill your darlings 😇


message 12: by Michelle (new)

Michelle | 547 comments Ik heb het boek gisteren gelezen en kan me alleen maar bij jullie aansluiten. Acht verhalen in minder dan 100 blz is ook echt wel veel. Soms paste het goed (het verhaal over de kop van Jut was bijvoorbeeld prima zo), maar soms miste ik echt iets. Dan was het verhaal klaar en was mijn gedachte: huh, wat heb ik zojuist gelezen en waarom voelt dit niet "af"? Dit had ik vooral bij het verhaal van Anton de Kom, dit had meer aandacht mogen hebben van mij. Het las wel prettig weg, de schrijfstijl is lekker rechttoe rechtaan. Leuk dat het ook vanuit verschillende perspectieven was geschreven (soms vanuit de derde persoon en soms de eerste).

Ik heb zitten twijfelen tussen 2 sterren of toch nét 3. Maar heb het toch bij 2 gelaten.


message 13: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 3002 comments Mod
Ja, bij Anton de Kom had ik dat ook. Want dat loopt toch slecht af? Ik wil binnenkort Wij slaven van Suriname van hem gelezen, maar weet nog niet heel veel van zijn verhaal.


back to top