Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

75 views
Archief 2020 > Kinderboekenweek 2020

Comments Showing 1-45 of 45 (45 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Melanie, News Chief (last edited Sep 29, 2020 10:48AM) (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Zojuist zijn in het jeugdjournaal de Gouden Griffels bekend gemaakt en morgen begint het echt: de Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar: 'En Toen'

Mijn vraag is: wat doen jullie nu en wat deden jullie toen je kind was (jaja het thema :)) met de kinderboekenweek? Enne als laatste vraag: wat is jouw favoriete kinderboek?

P.S. en de Gouden Griffel en het Gouden Penseel zijn gewonnen door:
Uit elkaar van Bette Westera
Hup, Herman! van Yvonne Jagtenberg


message 2: by Jovana (new)

Jovana De | 947 comments Mijn favoriete kinderboek was De Griezels van Roald Dahl.
Maar toen ik heel jong was was Pluk van De Petteflet echt een favoriet.
En later leende ik ooit van m’n tante een keer Kruistocht in spijkerbroek, en ik vond het echt zo’n fantastisch boek. Ik was echt onder de indruk ervan. Later heb ik hem nog eens gelezen en eigenlijk was ik wederom weer onder de indruk.
Overigens vind ik de serie van Kindere van Moeder Aarde van Thea Beckman echt nog steeds heel erg leuk om te lezen.


message 3: by Jovana (new)

Jovana De | 947 comments M’n nichtje van 12 vertelde dat ze op school een heel dansje moeten instuderen voor een feestelijk Kinderboekenweek. En toen vroeg ik wat zij graag las.
Kwam ze met de serie van Dagboek van een muts aanzetten waar ze helemaal fan van is. Ze heeft er nu 5 delen van, en vind ze helemaal geweldig.
Dus het volgende deel gaat ze als cadeautje van mij krijgen. Haha dus dat doe ik met Kinderboekenweek....


message 4: by Floor, Buddy Read Queen (new)

Floor Flawless  (floorflawless) | 910 comments Mod
Op school hadden we altijd een thematafel en tijdens de kinderboekenweek was hij natuurlijk gevuld met boeken die te maken hadden met het thema van die editie :) Op die manier werd lezen ook extra gestimuleerd.
Nu neem ik altijd de kinderboekenkrant mee, want die staat boordevol tips! Ik lees namelijk nog steeds graag kinder- en jeugdboeken, dus dan heb ik weer een lijst met titels om op te azen bij de bieb ;)

Mijn favoriete kinderboek, poeh lastige vraag! Maar eentje die nog steeds in mijn hart zit al sinds kinds af aan is het prentenboek De mooiste vis van de zee <3


message 5: by Thijs (new)

Thijs Werkman | 24 comments Vroeger las ik tijdens de Kinderboekenweek maar op andere momenten graag Narnia. Prachtige boeken waarin je totaal in een andere wereld wordt meegenomen.


message 6: by Evi, Quiz Master (new)

Evi | 840 comments Mod
De boeken waar ik de beste herinneringen aan heb was de Hart van Inkt serie. Ik was denk ik 10 toen ik die gelezen heb. Heb ze hier in de kast staan en zou ze graag nog een keer willen lezen, maar ben bang dat ik het dan voor mezelf ga verpesten.


message 7: by Maartje (new)

Maartje Van | 62 comments leuk onderwerp, kinderboekenweek! Ik werk op een basisschool dus besteden we hier zeker aandacht aan. elke jaargroep weer op een andere manier. Voor elke groep is een boek aangeschaft (door de leerkracht gekozen), die ik heb mogen halen bij de leukste kinderboekenwinkel in Eindhoven!
Mijn eigen lievelingsboek werd door mijn meester voorgelezen: Kruimeltje.


message 8: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1714 comments Ik kan me niet herinneren dat we wat deden met de Kinderboekenweek, maar we zullen vast wel iets gedaan hebben. Ik vond als kind de boeken van Tonke Dragt, Thea Beckman en Evert Hartman erg leuk.


message 9: by Renée (new)

Renée | 10 comments Ik ging vroeger altijd met mijn moeder naar de kinderboekwinkel om een boek uit te kiezen.Tegenwoordig krijg ik van haar altijd een boek met de gewone boekenweek.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik ooit een gedicht heb geschreven voor een wedstrijd van de kinderboekwinkel voor kinderboekenweek en hiermee het boek 'de tocht van de argonauten' heb gewonnen.

Mijn favoriete kinderboek:
- uilskuikentjes


message 10: by Henk, Bookshelf Manager (new)

Henk | 1573 comments Mod
Leuke traditie Renée!
Ik heb nog altijd warme herinneringen aan Harry Potter lezen vroeger als kind, maar kan me weinig herinneren van wat school deed in dit kader.


message 11: by Manda (new)

Manda | 445 comments Jovana wrote: "Mijn favoriete kinderboek was De Griezels van Roald Dahl.
Maar toen ik heel jong was was Pluk van De Petteflet echt een favoriet.
En later leende ik ooit van m’n tante een keer Kruistocht in spij..."


Hoewel ik van Roald Dahl andere boeken misschien ietsje leuker vind, zijn dit wel ook mijn favoriete boeken die ik als kind las. M'n moeder kende Pluk denk bijna uit haar hoofd van al het voorlezen.

Wij hadden op school inderdaad ook de voorleeswedstrijd en thematafels waar je langs kon lopen. Geweldige week was het altijd!

Tegenwoordig lees ik zelden kinderboeken, wat soms best jammer is. Vorig jaar luisterde ik Lampje van Annet Schaap en wow, geweldig boek! Misschien moet ik toch vaker op zoek naar zulke pareltjes. Zal het boekje over de kinderboekenweek van de boekhandel even goed doornemen deze week.


message 12: by Melanie, News Chief (last edited Sep 29, 2020 01:22PM) (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Ik heb sowieso het idee dat het tegenwoordig veel meer een 'ding' is. Maar weet niet of dat klopt. Bij mij op school deden ze er volgens mij ook niks aan. Je hebt nu ook altijd dat liedje van kinderen voor kinderen inderdaad. Dit is hem van dit jaar: https://www.youtube.com/watch?v=e1X1D...

Grappig Renee, ik heb dus nú wel een traditie. Ik heb een broertje dat veel jonger is dan ik. Hij is 11 en ik ga morgen met hem ook een kinderboek uitzoeken. Wat leuk dat je moeder dat nu nog steeds doet bij de boekenweek!

@Maartje: ik ben wel heel benieuwd, welk boek heb jij dan uitgekozen?
@Anouk: wat een fijne herinnering bij je opa en oma! Weet je nog een boek dat je toen hebt voorgelezen?
@Jovana: ik heb Pluk van de Petteflet voorgelezen aan een groep kleuters. Echt een fantastisch boek om voor te lezen. Hele warme herinneringen aan.
@Thijs en Henk: en Narnia! ♥ en Harry Potter!

En heb bij de andere comments al wat boeken gevonden die ik op ga zoeken.

Mijn favoriete boek als kind was denk ik De Zevensprong. Die heb ik in ieder geval meerdere keren gelezen. En dat geldt ook voor Neergestort. Mijn favoriete serie was op zoek naar dolfijnen, 1e boek: De reis begint

En mijn favoriete prentenboek om nu voor te lezen? Wij gaan op berenjacht!


message 13: by Maartje (new)

Maartje Van | 62 comments @Melanie
Voor de 3 groepen 3 gekozen voor een informatief boek: Willewete over water, prentenboek Held op sokken en Alfabet.

Favoriete prentenboek van mijn zonen (toen ze nog jonger waren): Ik zou wel een kindje lusten en De leeuw is los.


message 14: by Melanie, News Chief (last edited Sep 29, 2020 02:14PM) (new)

Melanie | 2994 comments Mod
@ Maartje: Die Held op Sokken ziet er echt heel grappig uit en ik houd van Alfabet. Zo knap gemaakt! Maken jullie daarbij dan ook een link met geschiedenis of dat niet?

Ben wel benieuwd hoe je zonen reageerden op 'ik zou wel een kindje lusten'. Ik heb het zelf eigenlijk nog nooit voorgelezen. Vind de titel wel geniaal. Ik vraag me altijd of de kinderen de humor er in zien, of dat ze het spannend vinden? Of anders? Wat vonden jouw zonen er van?

(voor de mensen die nu benieuwd zijn naar het verhaal :) hij wordt veel voorgelezen op youtube. Deze Engelse vind ik wel tof voorgelezen:https://www.youtube.com/watch?v=dL6pE... Hij staat er ook in het NL's op. )


message 15: by Renée (new)

Renée | 10 comments @manda. Ohja Ik kan me inderdaad van de basisschool wel een voorleeswedstrijd herinneren. En volgens mij ook extra leesboeken uitgestald op de kasten.

@melanie. Ik ga op berenjacht is ook echt geweldig!


message 16: by Manda (new)

Manda | 445 comments Ik werd vaak 2e van de klas met de voorleeswedstrijd, maar vond dat eigenlijk wel fijn. Dan mocht je in de jury zitten ipv op het grote podium voor de hele school voorlezen haha. Veiligere plek (met koekjes!)

Ohja, de dolfijnenserie! Ook zo van genoten destijds.


message 17: by Jooke (new)

Jooke | 571 comments Ik kan mij niet herinneren dat er ooit bij ons op school iets te doen was rond kinderboekenweek. Lezen werd ook niet speciaal aangemoedigd. Wat ik achteraf bekeken misschien wel jammer vind.

Voor mijn 12j was de reeks Romana en Ragebol mijn absolute favoriet samen met de Babysitters club. Die heb ik herlezen totdat ze bijna uit elkaar vielen denk ik. Eenmaal in het middelbaar zijn het eerder de Harry Potter boeken die me enorm zijn bijgebleven en waar ik jaren later nog steeds plezier aan beleef.


message 18: by Marjolein (last edited Sep 30, 2020 12:35AM) (new)

Marjolein (markalkman) | 291 comments Gisteren heb ik na sluitingstijd alle boeken in de winkel gezet, we hebben posters en vlaggetjes opgehangen en nu moet ik het nog even op de sociale media zetten. Wij doen nu voor het eerst in jaren mee met de kinderboekenweek, hiervoor hadden we alleen de christelijke kinderboekenmaand (de andere boekhandel in het dorp deed de kinderboekenweek en dat werkte prima, maar die is nu weg, dus we doen het nu allebei). Dit jaar is er voor het eerst een samenwerking met de CPNB en de BCB en is de christelijke kinderboekenmaand ook maar een week (voor ons wel heel prettig, een maand is echt veel te lang, dan is de rek er op een gegeven moment helemaal uit).

Bij mij op school werd er vroeger dan ook meer met de christelijke kinderboekenmaand gedaan, maar wij hadden wel ook altijd thuis het kinderboekenweekgeschenk. Een van mijn favorieten was 'Eiber!' van Sjoerd Kuyper - die kan ik me nog goed voor de geest houden. En natuurlijk 'Het zwanenmeer (maar dan anders)' van Francine Oomen, die vond ik ook echt heel cool.

Qua kinderboeken waren mijn favorieten - net als bij vele anderen van mijn generatie - Harry Potter. Maar ik was ook weg van de Op zoek naar Dolfijnen serie van Lucy Daniels & de geschiedenisboeken van Henk Koesveld en Jaap ter Haar.


message 19: by Jora (new)

Jora | 143 comments Heb het net even opgezocht: de Kinderboekenweek bestaat al sinds 1955! Toch kan ik me niet herinneren dat er bij ons op de lagere school iets aan gedaan werd. In elk geval kennelijk niet genoeg om een blijvende indruk op mij te maken 😉. Kinderboeken verslond ik min of meer vanaf dat ik zelf kon lezen; ik denk dat mijn eerste eigen boekjes de serie over Oki en Doki (Henri Arnoldus) was. Het boek dat (in mijn herinnering) voor het eerst een diepe indruk op me maakte las ik toen ik 8 of 9 jaar was: "Alleen op de wereld" van Hector Malot.
Ben later de kinderboeken wel blijven volgen. Eerst voor mijn opleiding en later werk op een lagere school, daarna natuurlijk door mijn eigen kinderen en tegenwoordig door de kleinkinderen. Mijn kleindochter van 8 las onlangs (uit mijn boekenkast) met veel plezier "Op je kop in de prullenbak" van Guus Kuijer 🤗


message 20: by Ellen (new)

Ellen Dooren (elenathorne) | 417 comments Marjolein wrote: "Gisteren heb ik na sluitingstijd alle boeken in de winkel gezet, we hebben posters en vlaggetjes opgehangen en nu moet ik het nog even op de sociale media zetten. Wij doen nu voor het eerst in jare..."

Op zoek naar dolfijnen vond ik vroeger ook fantastisch! En ook alles van Francine Oomen.

De boeken van Jacques Vriens heb ik vroeger ook allemaal gelezen (of nou ja, alles wat er in de bieb was tenminste); Meester Jaap, Achtste Groepers Huilen Niet, De Bende van de Korenwolf...
Oh en ik vergeet Carry Slee bijna.

Ik kan me ook niet herinneren dat er bij ons op school specifiek iets aan werd gedaan. Wel gingen we in de laagste groepen naar de bieb voor van die voorleesmiddagen geloof ik. En we hadden een keer een boekenruilweek op school. Dan kon je boeken inleveren en daar kreeg je dan een soort puntentegoed voor, waar je dan vervolgens mee kon shoppen bij een lokaal met daarin alle andere ingeleverde boeken.


message 21: by Fiona (new)

Fiona | 147 comments Wij gingen regelmatig met school naar de bibliotheek in de kinderboekenweek. Daar las dan een van de leraren of een medewerker van de bibliotheek voor. Er was daar dan ook een hele thema tafel en volgens mij ook wat activiteiten(maar dat weet ik niet meer zeker). Dus bij ons op de basisschool werd er wel echt wat aan gedaan.
Daarnaast ging mijn moeder sowieso zeker 1 keer per maand met ons naar de bibliotheek.
Ik weet nog dat de bieb ons speciaal opgebeld had de eerste dag dat ze Harry Potter 5 bij hen in de bibliotheek binnen kregen. Gelijk die middag opgehaald haha. Ik geloof dat ik toen zelf in groep 5 zat ofzo haha.
De opzoek naar dolfijnen serie vond ik ook fantastisch! Mijn zus heeft er geloof ik nog een aantal in haar kast staan haha.

@Ellen, Die boekenruilweek klinkt overigens erg leuk!


message 22: by Lisanne (new)

Lisanne D. | 148 comments Ik kreeg altijd een boek en het kinderboekenweekgeschenk van mijn oma. (Deed ze voor elk kleinkind, dus dat waren meerdere bezoekjes aan de kinderboekenwinkel) hele goede herinneringen aan.


message 23: by Cynthia (new)

Cynthia Kleine | 294 comments Ik heb goede herinneringen aan de kinderboeken week. Wij mochten in de klas de boeken lezen en dan stemmen.Ik kan me qua kinderboeken vooral Anke de Vries Blauwe Plekken Blauwe plekken en Het Grote Boek Van Madelief goed herinneren. We zouden rond de kinderboeken week ook een kinderboek kunnen lezen. (dat zal ik nog bij het andere topic neerzetten.
Ik lees en luister nog steeds regelmatig kinderboeken. (net de hele grijze jager serie gelezen.

Groet Cynthia


message 24: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik ben al een paar jaar boekverkoper. Ik begon op YA gebied, en ik ging steeds meer kinderboeken lezen.

Sinds een maand heb ik een nieuwe baan, in een bordspellen- en speelgoedwinkel. Ze hadden en paar plankjes boeken. Inmiddels zijn het een paar meter, en we doen mee met kinderboekenweek! Ik lees veel kinderboeken omdat ik uit eigen ervaring aan wil kunnen raden. Zo kan ik ook aanbevelingen doen die net wat minder gangbaar zijn dan Leven van een loser of de Waanzinnige boomhut, en dat slaat goed aan!

Laatst las ik het essay Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs en die vond ik echt leuk! Dat verdwijnen in kinderboeken heb ik zelf ook heel erg en dat is ook precies waarom ik er dol op ben!


message 25: by Jora (new)

Jora | 143 comments Odette wrote: "Ik ben al een paar jaar boekverkoper. Ik begon op YA gebied, en ik ging steeds meer kinderboeken lezen.

Sinds een maand heb ik een nieuwe baan, in een bordspellen- en speelgoedwinkel. Ze hadden e..."


Leuk dat je zo enthousiast bent over kinderboeken en echt goed dat je ze ook gelezen wilt hebben om te weten waar je het over hebt. Hoe was voor jou de overgang van een boekhandel naar deze nieuwe baan?


message 26: by Jora (new)

Jora | 143 comments Cynthia wrote: "Ik heb goede herinneringen aan de kinderboeken week. Wij mochten in de klas de boeken lezen en dan stemmen.Ik kan me qua kinderboeken vooral Anke de Vries Blauwe Plekken [book:Blauwe plekken|550502..."

Goed idee om hier tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek te lezen! Én te bespreken 😉


message 27: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) @Jora Het was een hele grote stap. Eerst was ik een verkoopmedewerker meer, en nu doe ik ook inkoop. Natuurlijk gaf ik wel dingen door aan de inkoopafdeling op mijn vorige baan, maar dat is toch anders. Ook is dit een speciaalzaak waar ook bijv in de spellen een selectie aanwezig is en niet álles. Dat doen we met de boeken dus ook. Dat is een heel leuk om te doen. Wel is het nog een beetje aftasten wat aansluit bij de doelgroep van de winkel, maar dat tekent zich vast gaandeweg verder af voor mij!

Het is trouwens kinderboekenweek tm de 11e, dus we hebben misschien nog wel tijd voor een kinderboek..?


message 28: by Michelle (new)

Michelle | 544 comments Odette wrote: "@Jora Het was een hele grote stap. Eerst was ik een verkoopmedewerker meer, en nu doe ik ook inkoop. Natuurlijk gaf ik wel dingen door aan de inkoopafdeling op mijn vorige baan, maar dat is toch an..."

@Odette: of het geschenk lezen?

Ik heb een dochter van anderhalf waaraan wij iedere dag voorlezen. Altijd voor het slapen gaan, maar vaak komt ze ook overdag met een boek aangelopen die ze uit haar eigen boekenla in de kamer heeft gehaald :) Ze is dol op boeken lezen en ze zit soms ook zoet naar de plaatjes in de prentenboeken te kijken. Daarom hebben we besloten om vanaf nu ieder jaar in de kinderboekenweek een boek te kopen, zodat we de geschenken dan voor haar kunnen "sparen" tot ze oud genoeg is om ze zelf te lezen. Vroeger als kind lazen mijn vriend en ik ook erg veel en we vinden het dan ook belangrijk om in ieder geval de gelegenheid te bieden aan onze dochter om ook te kunnen lezen. En het is natuurlijk ook gewoon mooi om haar enthousiast te zien bij Dikkie Dik, Nijntje en andere boeken.


message 29: by Jora (new)

Jora | 143 comments Odette wrote: "@Jora Het was een hele grote stap. Eerst was ik een verkoopmedewerker meer, en nu doe ik ook inkoop. Natuurlijk gaf ik wel dingen door aan de inkoopafdeling op mijn vorige baan, maar dat is toch an..."

Leuk! In een boekwinkel werken lijkt me erg leuk, maar de combinatie spellenwinkel/kinderboeken is ook zeker niet verkeerd, vooral omdat je je nu ook met de inkoop bezighoudt.
En wat het NU lezen van een kinderboek betreft: ik ben vóór 👍


message 30: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Oh het geschenk lezen vind ik een heel leuk idee!

En wat heerlijk om te horen Michelle, klinkt als een leuk en goed plan van aanpak!

En inderdaad Jora, de combinatie is erg leuk. Omdat je andere producten verkoopt, heb je de niet-lezer binnen die je kunt prikkelen. Daarnaast is het cadeaubudget van onze klanten gemiddeld ook best hoog dus dan kun je er vrij gemakkelijk ook nog een boek bij aanbevelen, en die combinatie slaat wel goed aan merken we. Erg leuk allemaal!


message 31: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1714 comments Wat leuk dat de combinatie spel en boek aanslaat Odette.


message 32: by Natalie (new)

Natalie Van Ommen | 9 comments favoriete kinderboek is denk ik de Dolle Tweeling.

ik kan mij niet herinneren wat we deden met kinderboekenweek. Er was vast iets te doen.

Wat deed ik doen: elke woensdag naar de bieb.
Wat doe ik nu: de boeken kopen die mij leuk lijken


message 33: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Wat leuk om te lezen allemaal!

@Hans Die beschrijving van jou klinkt echt als zo'n droomboekenwinkel, die ook zo in het andere maandboek zou kunnen staan van deze groep: De schaduw van de wind

En ook leuk om alle initiatieven te lezen en hoe jullie liefde voor lezen aan kinderen proberen door te geven. Ik weet even niet meer wie het typte, maar zo'n kinderboekenmarkt met punten hadden ze op een stageschool van mij ooit ook. Echt leuk! Ook grappig dat zoveel mensen 'Op zoek naar dolfijnen' kennen.

Enne: die winkel van jou Odette, klinkt als de hemel op aarde. Haha ik houd ook ontzettend van spellen, dus ik zou daar uren rond kunnen neuzen. Wat een fijne baan!

Ik heb zelf online via mijn boekhandel inmiddels twee boeken besteld (de boekhandel staat in code rood gebied). Een kinderboek voor mij (Het pungelhuis)en een voor mijn jongere broertje (Club Donald Duck : Nieuwe Vrienden (De). Hij komt hier vanavond logeren. Dus een leuke verrassing.

Leuk idee om het kinderboekenweekgeschenk samen te lezen. Zijn er al mensen die hem binnen hebben? Bij mij zijn ze hem dus vergeten er bij te doen. Woeps. Ik ga nog even contact met ze opnemen, maar misschien kan ik hem ergens anders vandaan halen. Zal ik er een apart topic voor openen? Of kan het gewoon in dit topic?


message 34: by Yv (new)

Yv (yv87) | 417 comments Wat leuk Odette. Hier vind je nauwelijks boeken in de speelgoedwinkels.

Ik kan me herinneren dat er altijd zo'n speciaal uitgegeven reeks was in een bepaalde week in het jaar, en volgens mij had dat te maken met de Kinderboekenweek. Ik heb ze bijna niet meer, maar de paar die ik nog heb, zijn toevallig uit hetzelfde jaar. Witte kaften met getekende art en dan een gele streep bij de rug. Ik zal ze eens opzoeken, ben nu wel nieuwsgierig eigenlijk :).

Verder lees ik ook regelmatig kinderboeken. Vriendin van me recenseert ze en komt vrij vaak met dingen aan die ik zelf niet zo snel zou kopen. Prentenboeken vind ik mooi (bijvoorbeeld Cicade van Shaun Tan- zóó mooi!), maar te duur voor het plezier dat ik eruit haal. Iets meer tekst (zoals bijv. Noorse Mythen van Kevin Crossley-Holland) is dan meer mijn ding.

Ik heb gister 2 kinderboeken besteld, dus als het goed is krijg ik het geschenk ook. Dan lees ik wel graag mee :).


message 35: by Michelle (new)

Michelle | 544 comments Ik verwacht het geschenk vandaag te ontvangen en vind het leuk om samen te lezen.


message 36: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Ik heb het geschenk ook gelezen! Een apart topic ervoor openen lijkt me handiger en duidelijker voor mensen die dit topic niet gevolgd hebben ;)

En gaan we dan in de 'gewone' boekenweek ook het boekenweekgeschenk bespreken? Ik vind dat wel een leuk extraatje voor deze club!


message 37: by Jora (new)

Jora | 143 comments Odette wrote: "Ik heb het geschenk ook gelezen! Een apart topic ervoor openen lijkt me handiger en duidelijker voor mensen die dit topic niet gevolgd hebben ;)

En gaan we dan in de 'gewone' boekenweek ook het b..."


De goede ideeën volgen elkaar hier in razendsnel tempo op 😂👍


message 38: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Topic over het Kinderboekenweekgeschenk geopend!

Zijn er op dit moment mensen nog een leuk kinderboek aan het lezen trouwens? Ik heb net The Complete Tales of Beatrix Potter: The Original and Authorized Edition Illustrated uit. Een echte klassieker dus :)


message 39: by Melanie, News Chief (last edited Oct 17, 2020 12:47AM) (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Ik heb mijn kinderboekenweekboek dat ik in de actieweek heb gekocht uit en het was een positieve ervaring :)
Het Pungelhuis

Zijn er nog meer mensen die en kinderboek hebben gelezen inmiddels en zaten er nog aanraders tussen?


message 40: by Michelle (new)

Michelle | 544 comments Ik had Ssst! De tijger slaapt gekocht. Een mooi prentenboek en mijn dochter vindt het erg leuk om het door te bladeren en bij het voorlezen doet ze ook echt mee met het aaien van de tijger. Genieten.


message 41: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Oh ja, die hebben we op mijn werk ook! Heel leuk interactief :)


message 42: by Michelle (new)

Michelle | 544 comments Wat doe je voor werk Melanie?


message 43: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Op een peuterspeelzaal als juf En taal/programma coordinator


message 44: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) Melanie wrote: Zijn er nog meer mensen die en kinderboek hebben gelezen inmiddels en z..."

Ik ben kinderboekverkoopster dus oh my zeker!

Wat favorieten van de laatste tijd:

Het prentenboek De ridder zonder billen is een succesnummer! Heel grappig en heel leuk

Ik heb net Reisbureau Wereldvreemd uit (10-12 jaar). Heerlijke magische wereld waar ik helemaal in verdwijn.

De serie van Ottilie vind ik ook heerlijke avontuurlijke boeken voor die doelgroep, net als De Tempeljagers en de Vuurvallei (en diens vervolgdelen).

Kasper word een kip en de serie over Bizarria vind ik supergrappig voor de 7-9 jarige.

Oh en: Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs voor de volwassenen onder ons :)


message 45: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 2994 comments Mod
Leuk Odette! Ik heb de boeken die ik niet kende meteen even opgezocht. Ben wel benieuwd naar die ridder zonder billen ':D Helemaal de humor van kinderen denk ik.

En heb Reisbureau Wereldvreemd aan mijn toread toegevoegd.


back to top