Books Ever After discussion

Daar waar de rivierkreeften zingen
74 views
Oktober 2020 > Maandboek oktober 2020 - Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Comments Showing 1-50 of 69 (69 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Priss (new)

Priss (lisz) | 1390 comments Mod
Het maandboek van oktober is Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens geworden!

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

Lees je mee?


Luisa (monaluisa) Ik lees mee :-)


Claudia | 76 comments Ik lees ook mee.


message 4: by Ilse (last edited Sep 28, 2020 01:04AM) (new) - rated it 2 stars

Ilse (blondamsterdam) | 187 comments Ik lees mee! Wel bijzonder dat dit boek twee Nederlandse titels heeft (andere titel is het moerasmeisje).


Marjolein (markalkman) | 71 comments Yes, ik doe ook mee!


Nienke | 332 comments Dit boek staat op kobo plus dus misschien dat ik ook wel mee lees als de reacties hier enthousiast zijn!


Elke (elkeeea) | 1076 comments Ik heb dit boek eerder dit jaar gelezen en vond deze erg goed. Misschien iets te overhyped, maar heb er alsnog van genoten.
Zeker een aanrader om mee te lezen!


Fiona | 283 comments Oh zoveel boeken om te lezen in oktober 😭 Ik wil deze ook meelezen! Hoop dat dat lukt!


Marieke van Boven (mariekevanboven) | 43 comments Leuk! Mijn keuze! Ik ga zeker meelezen.


message 10: by shannon✨ (new) - added it

shannon✨ (xshannoon) | 1345 comments Ik ben wel heel erg benieuwd, maar ik weet niet of ik tijd heb om mee te lezen.


message 11: by Zwaantina (new) - added it

Zwaantina van Duren - de Graven | 619 comments Deze staat op mijn lijstje, dus ik ga zeker proberen om deze mee te lezen. Heb alleen voor oktober echt al zo'n waslijst dat ik het niet zeker weet of ik eraan toe ga komen.


Harmke | 95 comments O, deze wil ik ook nog graag lezen. Wil alleen ook mijn Popsugar challenge voltooien (nog 6 boeken), dus denk niet dat ik eraan toe kom.


message 13: by Malou (new)

Malou | 267 comments Ik heb hem gereserveerd bij de bieb, maar ik ben nummer 179 op de wachtlijst, dus even afwachten of het boek op tijd binnen komt...


Ilona | 148 comments ik lees meer! Deze stond al op m'n tbr


Claudia | 76 comments @Malou het boek zit ook in de online bieb en de luister bieb.


message 16: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3686 comments Oh in de online bieb beschikbaar, dat is fijn, ik ga proberen mee te doen!


message 17: by Malou (new)

Malou | 267 comments @ik heb helaas geen Nederlands biebabonnement, dus ik moet nog even geduld hebben^^


message 18: by Anne (new) - rated it 4 stars

Anne (ladieda) | 813 comments Deze ligt al op m’n nachtkastje dus ik lees mee!


message 19: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1445 comments Ik weet nog niet of ik meelees. Ik heb nog een flinke TBR van september over. Ik had eerder deze maand iets te enthousiast boeken geleend bij de bibliotheek. Maar ik zag zoveel interessante boeken liggen.


Kristel (kristelb) Ik lees deze op het moment in een buddyread dus ik ben zeker van plan mee te praten hier!


message 21: by Priss (new)

Priss (lisz) | 1390 comments Mod
Ik heb hem gekocht, kijken of ik het red hem deze maand nog te lezen :)


Linda | 613 comments Dit is mijn favoriete boek van 2020!
Zit een beetje in een reading slump dus misschien ga ik deze wel herlezen om er uit te komen :)


Luisa (monaluisa) Ik ziet nu op ongeveer driekwart en ik vind het een prachtig boek. Ik vond de eerste helft denk ik nog mooier, waarin beschreven wordt hoe Kya is opgegroeid en haar bijzondere relatie tot de natuur.

In de tweede helft neemt de misdaad een grotere rol in, dat is ook goed gedaan, alleen heb ik het gevoel dat ze (view spoiler)


Marjolein (markalkman) | 71 comments Ik ben er gisteren in begonnen en heb gelijk 1/3 van het boek gelezen. De schrijfstijl is echt prachtig en ik ben zó benieuwd hoe het verder gaat.

@Luisa; ik vind het deel hoe ze opgroeit en helemaal op zichzelf aangewezen is tot nu toe ook echt heel mooi. Al denk ik dat ik wel bijna bij het deel ben waar het verhaal omslaat.


message 25: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3686 comments Ik ben begonnen! Bij mij diet de luisterapp van de bieb het gelukkig wel. Heb de eerste twee hoofdstukken geluisterd tijdens het opruimen van de was en het strijken. Ik vind het een mooi boek tot nu toe


Luisa (monaluisa) Ik heb hem uit.

Helaas werd ik tegen het einde van het boek teleurgesteld, heb hem uiteindelijk 3 sterren gegeven. Tijdens het lezen van de eerste helft dacht ik nog dat het een van de toppers van 2020 voor mij zou zijn.

Het begin was prachtig mooi, hoe Kya is opgegroeid, wat zij mee heeft moeten maken, hoe zij geworden is wie ze is. Hier had het wat mij betreft mogen ophouden.


Kristel (kristelb) Ik ben heel erg benieuwd hoe ik de rest van het boek ga vinden, want ik vind hem tot nu toe eigenlijk best saai... Het is ook geen boek dat ik normaliter zelf had opgepakt, maar omdat ik het als buddyread lees, vind ik het wel leuk om iets buiten m'n comfortzone op te pakken. Ik zit nu op 25% van het boek, dus ik hoop dat ik het binnenkort beter vind, maar dat is nu dus nog niet zo.


Claudia | 76 comments Ik heb het boek ook uit. Ik vond het een mooi verhaal, goed en mooi geschreven, goede opbouw (heden-verleden door elkaar waardoor ik geboeid bleef). Ik heb het 4 sterren gegeven.


Marjolein (markalkman) | 71 comments Sluit me volledig aan bij Claudia. Vond het ook echt een prachtig boek en heb er van begin tot einde van genoten. Heel sterk debuut met een zeer boeiend hoofdpersonage, een interessante omgeving en een prachtige schrijfstijl. Vond het moord mystery wel een interessante toevoeging aan het verhaal, en het einde was toch wel een interessante plottwist... (view spoiler)


message 30: by Ilse (new) - rated it 2 stars

Ilse (blondamsterdam) | 187 comments Ik weet nog niet zo goed wat ik van het boek vind. Aan de ene kant vind ik het wel interessant, maar er gebeurd nog vrij weinig. De functie om spoilers te verbergen werkt helaas niet in de GR app kwam ik vanochtend achter, dus ik heb de bovenstaande spoiler gezien :(.


Claudia | 76 comments Daar heb ik in de app geen last van. Ik kan ze juist in de app helemaal niet lezen en moet om ze te kunnen lezen speciaal naar website gaan. Maar wel balen dat je zo onbedoeld toch een spoiler hebt gelezen.


message 32: by Elke (new) - rated it 4 stars

Elke (elkeeea) | 1076 comments Marjolein wrote: "Sluit me volledig aan bij Claudia. Vond het ook echt een prachtig boek en heb er van begin tot einde van genoten. Heel sterk debuut met een zeer boeiend hoofdpersonage, een interessante omgeving en..."

Dit ben ik zeker met je eens. Ik vond het een fijne overlap tussen verschillende genres. Het einde vond ik juist heeel sterk en zorgde ervoor dat ik het boek 4 sterren gaf.


Fiona | 283 comments @Ilse, Ik heb dat ook hoor. Daarom lees ik in de boekentopics de reacties vrij rustig, zodat ik me op tijd realiseer wanneer het teken (view spoiler) er staat, en ik dan dus dat gedeelte niet lees. Als ik te snel lees, dan heb ik de hele spoiler al gelezen, voordat ik dat door heb haha.


message 34: by Ilse (new) - rated it 2 stars

Ilse (blondamsterdam) | 187 comments Oh gek dat het wisselt met de app, maarja niks meer aan te doen en een volgende keer voorzichtig lezen of enkel via de website spoilergevoelige topics openen.


Kristel (kristelb) Ik heb datzelfde met de Android app, volgens mij is het bij iOS zo dat de spoiler verborgen wordt, en bij de Android app hij wel te zien is, maar je hem niet dicht kan klikken.


Marjolein (markalkman) | 71 comments Ah, wat naar Ilse. Stom dat het per app anders is... als je een spoiler plaatst verwacht je toch dat ie verborgen blijft, tenzij iemand er op klikt.

Heb je in ieder geval niet expres gespoilerd :(


message 37: by Ilse (last edited Oct 08, 2020 03:25AM) (new) - rated it 2 stars

Ilse (blondamsterdam) | 187 comments Marjolein wrote: "Ah, wat naar Ilse. Stom dat het per app anders is... als je een spoiler plaatst verwacht je toch dat ie verborgen blijft, tenzij iemand er op klikt.

Heb je in ieder geval niet expres gespoilerd :("


Helemaal mee eens, ik neem jou ook niks kwalijk hoor ;).

@Kristel ik heb inderdaad de android app.


Marjolein (markalkman) | 71 comments @Ilse; gelukkig maar! :)

Kan iemand me trouwens vertellen hoe de Nederlandse vertaling is? Want ik vond het een prachtig boek en zou het graag willen verkopen in de winkel... maar aangezien we een christelijke boekhandel zijn en het gros van ons publiek christelijk is, is het wel handig om te weten hoeveel grof taalgebruik/vloeken er in staan. Is met een vertaling toch vaak anders :')


Claudia | 76 comments Volgens mij komt er helemaal geen grof taalgebruik en/of vloeken in voor. Maar durf dat niet met 100% zekerheid te zeggen want ik heb er niet bewust op gelet.


message 40: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3686 comments Ik ben bij hoofdstuk 10. Ik vind het wel een mooi boek, maar ik ben nog niet overdonderd. Ik vind het vooral nog twee aparte verhalen, ben benieuwd hoe het bij elkaar gaat komen.

@Marjolein Die vader bezigt natuurlijk niet het meest nette taalgebruik af en toe.. Maar ik vind het moeilijk om je er uitsluitsel over te geven omdat ik niet weet wat er wel en niet acceptabel is.. Misschien zelf in de bibliotheek/online app van de bieb even doorbladeren..?


Kristel (kristelb) Ik heb ondertussen t/m hoofdstuk 30 gelezen, en ik ben ook nog niet echt onder de indruk. Ik voel me niet zo goed verbonden met de personages. (view spoiler) Ook word ik nog niet echt meegezogen in het boek door de natuuromschrijvingen, en dat vind ik ook wel jammer. Ik hoop dat ik het boek nog wat leuker ga vinden, maar eigenlijk betwijfel ik dat...


message 42: by Ilse (new) - rated it 2 stars

Ilse (blondamsterdam) | 187 comments Ik zit inmiddels op 58% van het boek en heb eigenlijk hetzelfde als Kristel. Mijn interesse in het verhaal is helaas beperkt en ik heb weinig met alle natuuromschrijvingen.


message 43: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3686 comments Aangezien er hier meer mensen zijn die net als ik niet onder de indruk van dit verhaal zijn, denk ik niet dat ik het een beter boek ga vinden. Volgens mij vind je dit prachtig, of het doet je niks, en volgens mij verandert dat niet meer tijdens het lezen. Aangezien ik al op 1/3 zit en er geen leesplezier aan beleef, wordt het voor mij een DNF. Zoveel andere boeken die ik wil lezen..

Dus dankzij deze club heb ik hem uberhaubt opgepakt, maar is me ook leestijd weer bespaard. Allebei fijne ontwikkelingen, vind ik ;)


Fiona | 283 comments Ik heb nu net de eerste 6 hoofdstukken gelezen. Het is tot nu toe niet het meest interessante boek dat ik heb gelezen, maar het is ook zeker niet zo dat ik het langdradig vind. Ik vind het eigenlijk tot nu toe vrij treurig.


Marieke van Boven (mariekevanboven) | 43 comments Ik ben nog helemaal niet zo ver, maar mij pakt het ook niet zo... Het is niet zo dat ik elk vrij moment mijn ereader erbij wil pakken omdat ik zo graag verder wil lezen. Jammer! Ik ga wel door hoor, maar ben benieuwd of ik het einde haal, haha...


Cordelianne | 254 comments Ik zat nog te twijfelen of ik dit boek wilde lezen, maar tot nu toe krijg ik niet heel veel motivatie. De meningen wisselen flink als ik het zo lees! Maar wie weet op zich trekt het genre me wel!


message 47: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3686 comments @Cordelianne Dan zou ik het júíst proberen, voor hetzelfde geld zit jij in kamp love-it!


Fiona | 283 comments Ik zou het ook proberen @Cordelianne. Tot nu toe vind ik het prima en ik lees normaal gesproken veel fantasy. Zegt natuurlijk niet perse iets... maar mijn moeder vond dit boek fantastisch en heeft het echt heel snel uitgelezen(sneller dan gewoonlijk).


Cordelianne | 254 comments Ik heb het boek gereserveerd! Hopelijk lukt het om het boek nog te lezen in oktober :)


message 50: by Ilse (new) - rated it 2 stars

Ilse (blondamsterdam) | 187 comments Ik heb het boek vorige week uitgelezen en twee sterren gegeven. Het was niet echt iets voor mij, maar ben wel blij dat ik deze heb gelezen met de groep. Zo lees je boeken die wat meer buiten je comfortzone liggen.


« previous 1
back to top