SCIFI SNAK discussion

74 views
Guilty pleasures

Comments Showing 1-18 of 18 (18 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Nis (new)

Nis Sperling | 40 comments Hej med jer,

Fedt at høre jeres forslag til top 10 danske science fiction romaner. Det lader til, at den åre er ved at være udtømt, så her kommer et frisk udspil:

Jeg har på fornemmelse, de fleste af os har en guilty science fiction pleasure. En bog der er dårlig smag, men som vi elsker alligevel. De bøger der får dårlige anmeldelser, men som ikke desto mindre er lige præcis så fjollede, prætentiøse eller vanvittige, at de sætter sig fast i hukommelsen og måske kommer tæt på klassikerstatus idag.

Mit bud vil være Jonathan Littells Bad Voltage fra 1989. Et skamløst rip-off af Neuromancer, der ikke desto mindre formår at sætte sit eget præg på genren. Den er solidt forankret i sin tid, Clint Eastwood er præsident og hovedpersonen møder Johnny Rotten til et rave. Bogen kommer sågar med en playlist, som forfatteren synes man skal lytte til mens man læser bogen, hvorpå man finder Einsturzende Neubauten og Joy Division. Bogens hovedperson er punker, bisexuel, junkie og medlem af omtrent samtlige andre subkulturer der findes. Det er alt sammen lidt for meget og ret fedt.

Littell skrev bogen i sine 20'ere og har efter sigende siden taget afstand fra bogen. Som en anden anmelder korrekt påpegede, så ville jeg have solgt min venstre nyre for at udgive et cyber punk ekstravanganza som det her i mine 20'ere :-)

Hvad er jeres bud på den ultimative guilty pleasure?


message 2: by Søren (new)

Søren Truelsen | 6 comments “Guilty Pleasure” - ved ikke helt om det tæller, men nogle gange går jeg på en bender og læser pulp-scify.

Har fx læst alle “Honor Harrington”, “Vorkosigan” og øhhh mindst to til serier i samme stil.

De er ikke gode jeg anbefaler dem aldrig og vil nøde indrømme at jeg har læst dem.

Det er McBook ..


message 3: by Nis (new)

Nis Sperling | 40 comments Søren wrote: "“Guilty Pleasure” - ved ikke helt om det tæller, men nogle gange går jeg på en bender og læser pulp-scify.

Har fx læst alle “Honor Harrington”, “Vorkosigan” og øhhh mindst to til serier i samme st..."


Litterær junk food er nok en meget præcis beskrivelse :-) Men pomfritterne skal jo også være gode, for at man vender tilbage gang på gang. Jeg synes faktisk, det er en kunst at skrive noget letlæst og lækkert, som man lige tager et skud af en gang imellem, når der ikke er energi til noget finlitterært. Nej, det er ikke livsomvæltende læseoplevelser, men tilgengæld ligger de ikke og samler støv på natbordet... Jeg googlede lige Honor Harrison og kan se, at der er rigeligt at tage fat på. Det kan være jeg prøver en enkelt én en fredag aften, når jeg får lyst til noget McBook :-D


message 4: by Lars (new)

Lars Dradrach (larsdradrach) | 11 comments B.V. Larson - star force
Jack Campbell - the lost fleet

Militær historier er absolut ikke mig, men disse to serier har jeg nydt i fulde drag, de lever til fulde op til fast-food kategorien

Jasper Fforde - Tuesday Next serien, er så gennemført fjollet og tåbelig i sit udgangspunkt at jeg elsker den


message 5: by Janus (new)

Janus Andersen (janusandersen) | 8 comments For mig må det være Neal Asher. Især hans Agent Cormac-bøger er James Bond... på syre... i rummet... med superkræfter. De er svært fornøjelige, men nok også lidt hurtigt glemte efter endt læsning, så jeg har svært ved at holde styr på, hvilke jeg har læst.


message 6: by Kristian (new)

Kristian  Jensen | 10 comments Serien om Bill the Galactic Hero er ren science fiction fast food. Men ikke mere hjernedødt, end at der tages tykt pis på mange af de klassiske troper i sf. Harry Harrison kan skam sit kram.

Og så er der selvfølgelig Lensman serien. Hvilken dreng har ikke drømt om at være Helten, der klarer det hele. Det HELE.


message 7: by Søren (last edited Oct 05, 2020 01:11AM) (new)

Søren Jakobsen (alfang) | 4 comments For mig er det nok John Scalzi som fx Old Man's War serien


message 8: by Nis (new)

Nis Sperling | 40 comments Søren Alfang wrote: "For mig er det nok John Scalzi som fx Old Man's War serien"

Yes, Old Man's War er højt på min to-read liste. Men er den ikke næsten for straight-up god til at være guilty pleasure? :-) Jeg glæder mig uanset til at få den læst


message 9: by Pia (new)

Pia Elleby | 12 comments Mine guilty pleasures er alle sci-fi tegneserierne....som jeg stadig ind imellem dykker ned i; Linda og Valentin, Saga, Cyanns saga, Sweet Tooth og helt sikkert endnu flere jeg nu har glemt....


message 10: by Jens (new)

Jens Poder (jenspoder) | 115 comments Mod
Pia wrote: "Mine guilty pleasures er alle sci-fi tegneserierne..."

Det er faktisk en god pointe - Tror også mest at mit relax/slam forbrug er på tegneserie fronten. Bill Sienkewitz lavede faktisk en ret fed Dune tegneserie oven på den mislykkede film.

Faktisk synes jeg at det fede ved scifi i tegneserier er, at de kan være helt wack langt ude - og alligevel sjove.


message 11: by Richardt (new)

Richardt Madsen | 1 comments Min er The Human cronicles saga af TR Harris. Serien er nu oppe på omkring 30 bøger og jeg har elsket det fleste 😀


message 12: by Nis (new)

Nis Sperling | 40 comments Richardt wrote: "Min er The Human cronicles saga af TR Harris. Serien er nu oppe på omkring 30 bøger og jeg har elsket det fleste 😀"

Ja, det kan næsten heller ikke gå galt med en tagline som "Adam Cain is an alien with an Attitude!" :-D


message 13: by Nis (new)

Nis Sperling | 40 comments Søren Alfang wrote: "For mig er det nok John Scalzi som fx Old Man's War serien"

Så fik jeg læst Old Man's War, og jeg er vild med det! :-) Det er jo en rendyrket røverhistorie, men dejlig kompetent håndværk, så på den måde kan jeg godt give dig ret i din guilty pleasure definition. Jeg synes virkelig den læser godt, men man bliver jo ikke meget klogere på hverken universet eller en selv efter endt læsning. Det har jeg det helt fint med.


message 14: by Steen (new)

Steen Christensen | 11 comments hmmm, når jeg læser jeres indspark... læser jeg nok mest McBooks :)

Men helt på spidsen... Survivalist series af Jerry Ahern Total War

Når man lige er kommet over sit grin af Amerikansk med Amerikansk på så er det letlæste McBooks.

Ellers er et godt bud Codename: Athena af Michel Poulin. Han skriver og udgiver selv sine bøger, og de er gratis og kan hentes bl.a. her http://ebookweb.battlecards.dk/Free_M....
Specielt er jeg glad for hans tidsrejse bøger - Nancy Laplante - timepatrol - som er alternativ historie, Kostroma true SF og Lenoir serien - igen tidsrejse og alternativ historie.

Sidst men ikke mindst er jeg rigtig glad for Star Trek: Starfleet Corps of Engineers The Belly of the Beast. Igen små letlæste bøger på <100 lige til en lille aften læsning... dog hænger flere af bøgerne samme 2 og 2.


message 15: by Michael (new)

Michael | 3 comments Jeg vil lige tilføje 'Planetside' og 'Spaceside' af Michael Mammay til letlæst military sci-fi. De er vel i samme genre som Scalzi's bøger, som jeg også godt kan lide, men Mammay er en bedre forfatter IMO.

Og så kan jeg læse og genlæse Michael Chrictons bøger.


message 16: by Nis (new)

Nis Sperling | 40 comments Michael wrote: "Jeg vil lige tilføje 'Planetside' og 'Spaceside' af Michael Mammay til letlæst military sci-fi. De er vel i samme genre som Scalzi's bøger, som jeg også godt kan lide, men Mammay er en bedre forfat..."

OK. Fedt. Dem giver jeg et skud. Jeg har lige læst Forever War, og den synes jeg, var rigtig fed. Den får selvfølgelig lidt ekstra tematisk tyngde og kvalitet af sin allusion til Vietnam krigen, men jeg er frisk på at prøve noget mere military sci-fi!


message 17: by Jimmy (new)

Jimmy (jcpersen) | 6 comments Guilty pleasures:

Jeg har læst en hel del af Vorkosigan serien og synes næsten de er for gode til at være guilty pleasures - set som enkelte værker, men som serie der blev jeg lidt træt. Men de skal helt sikkert findes frem igen en våd efterårsferie.

Til gengæld har jeg lige haft en vild guilty pleasures oplevelse med Red Rising serien. Det er virkelig pølsemandens Dune med lidt Harry Potter og Hunger Games, og jeg skifter hele tiden mellem at tænke: ‘det er for ringe’ til at tænke ‘nøj hvor er det spændende’


message 18: by Anders (new)

Anders | 3 comments Jeg tonsede hele Marko Kloos' Frontline serie som lydbog på et par uger i sommers, og går og venter på næste bind. Det er som mange af jer andres military scifi - letfordøjeligt og ok underholdende :)


back to top