Sweden discussion

123 views
Varför läser du?

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Henrik (new)

Henrik (henriksundholm) | 14 comments Jag vilar efter arbetsdagens slut, läser Primo Levi och medan skymningen faller, undrar - varför läser jag?

Inte precis för underhållning. Inte precis för att lära mig något. Kanske för att få nya perspektiv. För att bli en "bättre människa" vad nu det skall betyda. Eller för att det är befriande att läsa vackra meningar.

Varför läser du?


message 2: by Mattias (new)

Mattias (ximnipot69) | 1 comments Jag läser för att jag vill det, för att jag tycker om det.

Ibland läser jag för att jag vill drömma mig bort till ett annat land och en annan tid.
Ibland läser jag för att försöka lugna min obotliga nyfikenhet.

Men framför allt så läser jag för att jag tycker om det.


message 3: by Jonna (new)

Jonna Lengstedt | 10 comments Jag läser absolut för att undkomma verkligheten som så många gånger är svår och jobbig. Och att få läsa om andra relationer, andra världar, svunna tider skänker mig ro.
Böcker är både tillflykt och undanflykt i min vardag.


message 4: by Erika (new)

Erika | 27 comments Jag läser för att jag är van att göra det, är kanske det enkla svaret. Lärde mig läsa som femåring, ganska långt på egen hand och driven av nyfikenheten på bokstäver och böcker. Text är min grej helt enkelt, att läsa den och skriva den.
Läsvanan har lärt mig att jag älskar berättelser, att jag tycker om att få stiga in i andra världar, andra tider, andra sammanhang. Jag läser för att lära mig mer, för att få nya insikter. För att förstå livet mer och för att bli inspirerad. Men också för att ta paus från det som känns jobbigt. För att fylla mitt huvud med något annat än egna snurrande tankar om jag vaknar och inte kan somna om. För att checka ut från min egen oro.


message 5: by Andreas (new)

Andreas | 3 comments Bra fråga. Tror inte att jag själv vet riktigt varför jag läser. Delvis är det för att få tiden att gå. Men också för att jag ser böcker som ett slags fönster till en annan värld eller tid, beroende på vad jag läser förstås. Jag öppnar upp boken och dyker ner i det som finns däri. Lite som minnessållet i Harry Potters värld.


message 6: by Jonna (new)

Jonna | 3 comments Jag tycker att jag lär mig mer när jag läser. Inte bara kunskapsmässigt, men också att bli mer ödmjuk och empatisk som människa. Att sätta sig in i någon annans perspektiv, tankar och känslor gör att man ser folk som medmänniskor allmänt. Väldigt viktigt i dagens tid av polarisering.


back to top