Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

note: This topic has been closed to new comments.
79 views
Archief 2020 > Nieuwe moderators gezocht

Comments Showing 1-21 of 21 (21 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 866 comments Hoi allemaal,

Ik ben al een aantal jaar moderator van deze groep en vind het erg leuk om te doen, maar ik merk de laatste tijd dat ik er niet de tijd voor heb die ik er in zou willen steken. Vandaar dat ik opzoek ben naar nieuwe moderators die er meer tijd in kunnen steken en misschien ook wel nieuwe ideeën hebben om deze groep nog leuker te maken! Evi heeft al aangegeven interesse te hebben, maar zijn er anderen die dit samen met haar zouden willen doen? Hoe jullie het moderator-zijn invullen is natuurlijk helemaal aan jullie zelf, maar zodat je een beetje een idee hebt, dit is wat ik zoal doe:

- Topics aanmaken voor het maandboek, nomineren van het maandboek en de buddy-read
- Groepjes maken voor de buddy-read,
- De themapoll updaten (daarop worden nu thema's van de maandboeken gebaseerd, maar dat kan je natuurlijk anders invullen. Als een bepaald thema aan de beurt is haal ik hem weg uit de poll)
- De boekenplank van de groep updaten (als je dat op tijd doet krijgen mensen die het zo ingesteld hebben een melding dat een groep bijna een boek gaat lezen)
- Polls aanmaken voor de genomineerde maandboeken
- Het forum modereren (bewust vervelend gedrag komt hier op het forum eigenlijk nooit voor, ik reguleer met name dat er niet teveel reclame is (als in: mensen die alleen lid worden met het doel om iets te promoten maar verder niet bij de groep betrokken zijn) en kansspelen die verboden zijn (zoals van die "boekenruil" topics - dat zijn vaak piramidespelen maar daar is niet iedereen zich van bewust). Als ik een topic verwijder (wat niet veel voorkomt) stuur ik de topicstarter altijd een bericht over waarom ik het topic heb verwijderd.
- Berichten beantwoorden van leden. Regelmatig sturen leden mij een persoonlijk bericht met een vraag op opmerking. Meestal is het een vraag over hoe iets in de groep werkt en soms kan iemand geen contact krijgen met hun buddy voor een buddy-read.
- Iedere maand een nieuwsbrief schrijven (dit is natuurlijk totaal niet nodig, maar ik merk wel dat het helpt om mensen vaker terug te laten komen naar het forum, doordat ze bijvoorbeeld te horen krijgen dat een boek waarop ze gestemd hebben ook daadwerkelijk het maandboek is geworden)

Zo onder elkaar lijkt het misschien veel, maar in de praktijk neemt het meeste erg weinig tijd in beslag. Wel is het denk ik fijn (en ook wel leuker) als Evi iemand heeft om het samen mee te doen. En wie weet hebben jullie (net als Evi met de Fanatieke Nederlandse Lezers challenge) wel leuke ideeën voor deze groep! De groep heeft ook een aantal functies waar ik zelf geen gebruik van maak zoals de 'challenges' (wie weet ook handig voor de Fanatieke Nederlandse Lezers challenge) en 'events', maar waar anderen misschien wel ideeën voor hebben!

Mochten jullie eenmaal moderator zijn en nog vragen hebben over hoe bepaalde dingen werken ben ik natuurlijk altijd bereid die te beantwoorden en ik blijf ook gewoon in deze groep hangen als lid :)

Wie lijkt het leuk om moderator te worden?


message 2: by Floor, Buddy Read Queen (new)

Floor Flawless  (floorflawless) | 666 comments Mod
Ik wil wel een handje helpen!


message 3: by Henk, Bookshelf Manager (new)

Henk | 1181 comments Mod
Ik wil ook wel helpen hierbij.


message 4: by Johanna (new)

Johanna (johanna_paulina) Lijkt me leuk, maar alleen als we het met meerdere doen. Dan kunnen we de taken verdelen, of de topics.


message 5: by Boudewijn (new)

Boudewijn (boudalok) | 46 comments En hierbij ook een compliment en bedankje voor Bregje, die gedurende al die tijd op een geweldige wijze als moderator voor deze mooie groep heeft opgetreden. Bedankt!


message 6: by Elise (new)

Elise | 120 comments Boudewijn wrote: "En hierbij ook een compliment en bedankje voor Bregje, die gedurende al die tijd op een geweldige wijze als moderator voor deze mooie groep heeft opgetreden. Bedankt!"

Eens! Dankjewel!


message 7: by Melanie, News Chief (new)

Melanie | 2055 comments Mod
Bedankt voor al het werk inderdaad Bregje!
Ik wil ook wel helpen :)


message 8: by Henk, Bookshelf Manager (new)

Henk | 1181 comments Mod
Zeker goed gedaan Bregje! Dit is wel een van de meest (inter)actieve GoodReads groepen die ik ken.
Zijn de andere moderators die je ziet in de group informatie allemaal niet meer actief trouwens? Ik heb door buddyreads en vanuit real life iedereen de telefoonnummers van iedereen die interesse om moderator te worden, op Evi na. Zal een whatsappgroep maken.


message 9: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1150 comments Inderdaad bedankt Bregje. Dit is een hele actieve groep, waar allerlei genres gelezen worden. En zo te lezen zijn er al een aantal mensen die het stokje van je willen overnemen. Ook dank daarvoor.


message 10: by Fiona (new)

Fiona | 147 comments Wat jammer Bregje! Maar fijn hoe je het tot nu toe gedaan hebt! Helaas ben ik zelf niet actief genoeg in deze groep, naast het feit dat ik daar niet echt veel tijd voor heb. Maar er zijn gelukkig genoeg andere gegadigden!


Anouk | Knus Lezen (anouk-knuslezen) | 104 comments Thanks voor alles Bregje! Je deed het super :)


message 12: by Floor, Buddy Read Queen (new)

Floor Flawless  (floorflawless) | 666 comments Mod
Inderdaad, duizendmaal dank aan jou Bregje! Ik heb in de afgelopen 5 jaar in wat verschillende groepen gezeten, maar dit is eigenlijk de enige waar ik echt actief ben en waar ik ook al een hele poos in zit. Goed teken dus :D


message 13: by Michelle (new)

Michelle | 423 comments Ja, thanks Bregje. En succes aan de nieuwe moderator(s). :)


message 14: by Carola (new)

Carola (m00s) | 451 comments Dank je wel Bregje!!
En veel succes nieuwe moderators! Mochten jullie nog iemand nodig hebben, geef maar een gil.


message 15: by Cynthia (new)

Cynthia Kleine | 253 comments Hoi Bregje,

Ik ben niet heel actief op de groep maar waardeer deze groep en jou inzet erg! Vooral de buddy read ervaar ik als een toegevoegde waarde bij het lezen. Dank voor je inzet. Groet Cynthia


message 16: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 866 comments Bedankt voor de aardige woorden allemaal :) En leuk om te zien dat er zoveel enthousiasme is! Dan hoeft het zeker niet veel werk te zijn en kunnen er makkelijk dingen verdeeld worden lijkt me @Johanna.

@Henk: Elke en Isabelle zijn 2 van de moderators voor mij die het toen samen met een een paar anderen aan mij en Jelle hebben overgedragen (en het voelde zo raar om ze te verwijderen haha). Jelle is denk ik bezig met andere dingen buiten Goodreads, ik doe het inmiddels ongeveer anderhalf jaar alleen :) Fijn dat je het zo oppakt!

Er zijn een aantal dingen die nu nog lopen (zoals nominatie voor een maandboek voor volgende maand en opgeven voor een buddy-read). Als jullie meteen willen beginnen kunnen jullie dat overnemen, maar ik zou dat ook nog kunnen doen als jullie dat liever willen :) Laat maar weten waar jullie voorkeur naar uitgaat!

Ik zal jullie in ieder geval vast moderator maken.


message 17: by Floor, Buddy Read Queen (new)

Floor Flawless  (floorflawless) | 666 comments Mod
We zijn al heerlijk aan het brainstormen in onze groepsapp! :D
In principe zouden we het al over kunnen nemen, maar misschien is het voor jou ook wel een mooie afsluiter om de lopende dingen zelf af te ronden? :)


message 18: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 866 comments Leuk om te horen! Ja, dan maak ik dat wel af :) Is voor jullie ook leuker lijkt me om te focussen op hoe júllie het gaan invullen!


message 19: by Kris —— (new)

Kris —— (d1emukke) | 483 comments Ook namens mij bedankt voor het afgelopen jaar, Bregje. Heb door de discussies en buddy-reads zonder meer vertrouwen in de nieuwe lichting moderators. 😀


message 20: by Johanna (new)

Johanna (johanna_paulina) @Bregje bedankt voor alles, we zullen het met veel elan verder leiden. Succes


message 21: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 866 comments Bedankt! Ben heel benieuwd hoe jullie het gaan invullen :)


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.