Ung i Norrbotten discussion

The House in the Cerulean Sea
This topic is about The House in the Cerulean Sea
24 views
Vuxhyllan > HBTQ-fantasy-feel good, kan det vara nåt?

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new) - rated it 5 stars

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 327 comments Mod
”Alltså, den här boken. Åh. Ååh,” säger jag, och tar mig för hjärtat, när jag försöker förklara känslorna T.J. Klunes The House in the Cerulean Sea gav mig.

Den här boken är så söt, och gör mig så glad. Den innehåller så himla mycket av det jag gillar allra bäst med böcker. I början fick jag lite Roald Dahl-känsla, för att sedan förvandlas till Miss Peregrines hem för obesynnerliga barn-känsla. Andra röster om boken beskriver den som "1984 meets The Umbrella Academy with a pinch of Douglas Adams thrown in." Det kan säkert också stämma, fast eftersom jag inte läst/sett någon av de tre kan jag inte uttala mig om det personligen. ;)

Linus Baker jobbar som socialarbetare på "Department in charge of magical youth." Han utreder barnhem där barn med magiska färdigheter bor för att se så att de lever tryggt och inte far illa. Han anses vara väldigt opartisk och noggrann och väljs därför ut till ett mycket hemligt uppdrag, att utreda The Marsyas Orphanage, ett barnhem han aldrig hört talas om på en ö i havet (som han aldrig har sett). Han får inte mycket information med sig i bagaget när han skickas dit för att spendera en månad på ön tillsammans med de sex magiska barnen och den mystiske Arthur Parnassus som driver barnhemmet. Under den månaden kommer Linus alla öns invånare nära och det får honom att omvärdera var han egentligen hör hemma och vad han är menad att göra.

Det är svårt att beskriva boken. Den känns ibland som en fantasifull mellanåldersbok, ser ut som en fantasifull mellanåldersbok, och kan säkert uppskattas av läsare i alla möjliga åldrar. Jag säger som Seanan McGuire som blurbat boken på framsidan: "This book is very close to perfect." Den åkte rakt in på min favoritlista, och jag är redan sugen på att läsa den igen.

Just nu finns boken bara i Boden, så ställ dig gärna på kö och/eller lämna ett inköpsförslag till biblioteket där du bor! Den här boken förtjänar massor av läsare! :D


Albin Everdin | 8 comments Fick den precis i brevlådan igår! Ser väldigt mycket fram emot att läsa den snart 😌🌸


message 3: by Sara, Bibliotekarie (new) - added it

Sara (carpedentum) | 182 comments Mod
Ååååh, berätta gärna vad du tyckte med! Sandra har snackat om den här boken i två veckor på jobbet men jag vill gärna ha en second opinion!


message 4: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new) - rated it 5 stars

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 327 comments Mod
Jaaa! 😍 Jag vill gärna höra vad fler tyckte om den! Och jag är också sugen på att köpa mig en egen för den är SÅ FINT formgiven, även superfin rygg, så den vore ett bra tillskott till bokhyllan hemma. :)


message 5: by Desiree, Bibliotekarie (new)

Desiree Stensdotter | 61 comments Mod
Har reserverat boken, blir spännande att läsa den!


Albin Everdin | 8 comments Den näst senaste boken jag läste! 5 stjärnor! Denna bok körde över mig, lade i reverse och backade sedan över mig också. Vill ha ca. 6st böcker till.


message 7: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new) - rated it 5 stars

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 327 comments Mod
Åååh, jaaaa! 😍 Precis så! Jag är så glad att det inte bara är jag som blev heeeelt tagen av denna fantastiska lilla bok! Om jag liksom kunde flytta in i en bok ett tag när världen känns trist runt omkring, då skulle jag definitivt göra ett stopp i den här. ☺️


message 8: by Sara, Bibliotekarie (new) - added it

Sara (carpedentum) | 182 comments Mod
Nu är jag än mer pepp! Försökte få min bokklubb att välja den, men det gjorde de inte.


back to top