Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

Stormvogel (De Rozenoorlogen, #1)
This topic is about Stormvogel
92 views
Archief 2020 > Maandboek augustus: Stormvogel

Comments Showing 1-24 of 24 (24 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 894 comments Hoi allemaal,

Deze maand is ons maandboek Stormvogel van Conn Iggulden geworden!
Koning Henry V – De Leeuw van Engeland – is al lang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning – Henry gaat ervan uit dat zijn vertrouwelingen, hoofd van de geheime dienst Derry Brewer en William de la Pole, de Graaf van Suffolk, zijn koninkrijk bestieren.

Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de Graaf van York, die vinden dat Engeland geleid moet worden door een sterke koning wil het koninkrijk overleven.
Terwijl Engelse territoria in Frankrijk bedreigd worden er thuis geruchten gaan over opstanden, groet de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er in het geheim een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge adellijke Française Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid.

Stormwolken pakken zich samen boven Engeland als Koning Hendrik en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk redden voordat het te laat is?
Bij het discussiëren graag gebruik maken van spoiler tags (zie 'some html is ok' boven het vak om een bericht op te stellen) of geef even aan hoe ver je ongeveer bent zodat niemand per ongeluk iets belangrijks leest voordat diegene zelf zo ver is in het verhaal.

Wie leest er mee?


Marjolein (markalkman) | 291 comments Ik doe mee! Gebruik 'm ook gelijk als historische fictie prompt voor de NEWT's. Moet het boek nog wel aanschaffen, maar ben zeer benieuwd!


message 3: by Zwaantina (new)

Zwaantina van Duren - de Graven | 330 comments Ik lees niet mee. Dit boek trekt me niet en ik heb nog teveel andere boeken ( waaronder Dorian Gray ) liggen die ik graag wil lezen.


message 4: by Esther (last edited Aug 01, 2020 08:05AM) (new)

Esther | 361 comments Ik ga een poging wagen - het boek is als het goed is te leen via de online bibliotheek.


message 5: by Johanna (new)

Johanna (johanna_paulina) Ik lees niet mee. Het boek trekt me niet, en ik heb nog zeer veel andere boeken die gelezen moeten worden, deels ook voor leesronden. Dus een andere keer misschien.


message 6: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 894 comments Esther wrote: "Ik ga een poging wagen - het boek is als het goed is te leen via de online bibliotheek."

Ahh bedankt voor de tip! Ik lees in ieder geval mee ^^


message 7: by Marloes (new)

Marloes Dijkstra | 220 comments Ik lees mee! En lees wat jullie erover zeggen maar weet zelf nooit wat ik kan zeggen zonder spoilers.


message 8: by Evi, Quiz Master (new)

Evi | 840 comments Mod
Ik kan helaas niet aan dit boek komen op dit moment, dus ik sla deze maand over!


Boudewijn (boudalok) | 46 comments Wat leuk! Dit boek is het eerste boek in een reeks van vier:
https://www.goodreads.com/series/1023...

Ik heb deze boeken al in 2017 gelezen, kan me nog herinneren dat ik er toen erg van heb genoten. Ik lees dus niet mee, maar ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.


message 10: by Esther (new)

Esther | 361 comments Marloes wrote: "Ik lees mee! En lees wat jullie erover zeggen maar weet zelf nooit wat ik kan zeggen zonder spoilers."

Je kunt de html spoiler tags gebruiken als je wil, om je bericht te verbergen voor mensen die het (nog) niet willen lezen! Klik op (some html is ok) om te zien wat je ook alweer moet intypen om je bericht als spoiler te verbergen: < spoiler > je opmerkingen < /spoiler >, en dan zonder spaties bij de haken.
Erboven even aangeven bij welk hoofdstuk of zo je bent, en dan komt het goed :)


message 11: by Julia (new) - added it

Julia (julesheartbooks) | 161 comments Leuk mijn genomineerde boek. Ik lees mee! :)


message 12: by [deleted user] (new)

Ik lees ook mee


message 13: by Julia (new) - added it

Julia (julesheartbooks) | 161 comments Ik ben begonnen! :) Eerst aandachtig de familie stambomen bekeken. Heerlijk verwarrend doordat veel mensen Henry of Richard heten :')


message 14: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 894 comments Ik ben inmiddels ook begonnen! Ik ben nog niet heel ver, maar vind tot nu toe de schrijfstijl (van de Nederlandse vertaling in ieder geval) wel prettig ^^ Maar die stambomen zijn idd lekker verwarrend :')


Marjolein (markalkman) | 291 comments Ik ga er ook in beginnen! Ben heel benieuwd, zie dat er inderdaad heel veel stambomen instaan en een lange lijst met personages :')


message 16: by [deleted user] (new)

Normaal lees ik graag historische romans, maar hier kom ik moeilijk doorheen. Het verhaal pakt me niet zo, vooral de stukken met Derry Brewer vind ik minder. Ben nu net aangekomen bij deel 2, ben benieuwd of het nog wat spannender wordt..


message 17: by Julia (new) - added it

Julia (julesheartbooks) | 161 comments Ik was begonnen met de Nederlandse vertaling maar ik kwam er niet helemaal in. Hoewel ik graag Nederlands lees normaal gesproken, was in me nu een beetje aan het ergeren aan de Nederlandse vertalingen van de Engelse namen (zoals bijv. Jan van Gent). Dus ik ben geswitched naar de Engelse versie. Kijken hoe dat bevalt. In welke taal lezen jullie?


Marjolein (markalkman) | 291 comments Ik lees ook de Engelse versie, Julia. Ben nu bijna op blz 200. Op zich leest het redelijk vlot, maar ik vind het verhaal an sich nog een beetje saai. Ik had meer backstabbing en veldslagen verwacht... maar misschien komt dat nog! De schrijfstijl zelf vind ik wel prettig.


Lenie Van Mourik | 10 comments Ik heb deze al eens gelezen, kan me herinneren dat ik er niet heel enthousiast over was, terwijl ik dit soort boeken normaliter wel leuk vind. Heb de delen die daarna komen (nog) niet gelezen omdat deel 1 een beetje tegenviel.


Noelle (noellia) | 15 comments Ik heb het boek ondertussen uitgelezen en ik moet zeggen dat die erg goed bevallen is. Ik vond de schrijfstijl prettig en, ondanks dat er aardig wat personages zijn om te volgen, waren ze goed uit elkaar te houden.
Omdat beide partijen van het boek naar mijn mening goed belicht worden begreep ik goed waar de disharmonie vandaan kwam en betrapte ik mezelf erop dat ik het moeilijk vond om partij te kiezen.

Achterin het boek heeft de schrijver een aantal bladzijdes gewijd aan het schrijven van echte gebeurtenissen waaruit hij zijn conclusies getrokken heeft. Ik ben echt een leek op het gebied van de rozenoorlogen, dus safe to say dat ik er ook nog eens wat van geleerd heb.

De rozenoorlogen trekken mij totaal niet en ik ben dan ook met frisse tegenzin begonnen aan het boek. Maar misschien komt het juist door mijn lage verwachtingen dat ik het boek mij zo positief verrast heeft. Deel twee ga ik zeker op mijn tbr lijst zetten!


Marjolein (markalkman) | 291 comments Ik heb het boek ook uit en vond het wel interessant om te lezen, hoewel ik het idee heb dat de Rozenoorlogen nu pas gaan beginnen... dus dan moet ik boek twee ook maar eens gaan lezen.

Wel vond ik het aan het begin erg traag op gang komen, ondanks dat ik de schrijfstijl wel erg prettig vond. Er gebeurde niet zo heel veel, dat was in part two en part three wel iets beter, gelukkig. Toch vond ik dat de aanvallen en gevechten vaak geskipt werden, dat vond ik wel iets minder. Daardoor werd het meer 'gepraat' en minder actie.

Ben het wel met je eens, Noelle! Heel goed hoe hij beide kanten heeft belicht waardoor je zowel de Lancasters als de Yorks begrijpt. Vond die informatie aan het einde ook boeiend om te lezen. En dat hij een paar dingen eerder of later heeft laten gebeuren voor de verloop van het verhaal. Is maar goed ook, denk ik, anders werden bepaalde scenes erg saai.


message 22: by [deleted user] (new)

Voor mij wordt het een DNF. Ik vind het verhaal en de personages niet interessant en ben daarom ook niet gemotiveerd om verder te lezen.


message 23: by Bregje (new) - added it

Bregje  (b-a-reader) | 894 comments Ik denk dat ik voor nu ook maar opgeef. Ik vond het niet zozeer slecht, maar ik ben ongeveer tot pagina 70 gekomen en moest me er nog steeds toe aanzetten om telkens weer het boek op te pakken. Ik heb er al bijna twee weken niet in gelezen en ik heb een beetje het gevoel dat ik in een reading slump terecht ga komen, dus ik hou even grote schoonmaak en gooi alle boeken van mijn currently reading lijst waar ik eigenlijk nu geen zin meer in in heb :)

Maar op zich vond ik het geen slecht boek! Maar door de vele verschillende personages zat ik nog niet echt snel in het boek. Ik las trouwens de Nederlandse vertaling, maar die vond ik eigenlijk wel prettig. Misschien dat ik het later nog eens oppak.


message 24: by Julia (new) - added it

Julia (julesheartbooks) | 161 comments Ik moet er ook echt inkomen. Beetje hetzelfde probleem als Bregje. Im ben pas bij hoofdstuk 6, maar deze reviews geeft me wel de motivatie om op zijn minst tot en met deel 2 te lezen. Dus dat ga ik proberen. Vanavond nog een poging!


back to top