The Feelgood Book Corner discussion

23 views
Augustus 2020 > Readalong Thuis in het Duincafe - Augustus 2020

Comments Showing 1-39 of 39 (39 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Nina (last edited Jul 29, 2020 03:22AM) (new)

Nina | 274 comments Mod
Morgen verschijnt het derde deel in de Duincafé serie.
Thuis in het Duincafé
"Als Zoë het Duincafé binnestapt, weet ze nog niet dat dat haar leven voorgoed zal veranderen"

Als Zoe's beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe's leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.


Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha's mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…


Omdat we deel 1 en 2 ook met onze boekenclub gelezen hebben. Willen wij ook deel 3 met jullie lezen. Daarom organiseren wij in augustus een readalong. Begin augustus zal de planning volgen.

Wij zouden het ontzettend leuk vinden als jullie met ons mee lezen!

Het Leesschema:
Maandag 17 augustus: Hoofdstuk 1 t/m Hoofdstuk 6
Dinsdag 18 augustus: Hoofdstuk 7 t/m Hoofdstuk 11
Woensdag 19 augustus: Hoofdstuk 12 t/m Hoofdstuk 17
Donderdag 20 augustus: Hoofdstuk 18 t/m Hoofdstuk 21
Vrijdag 21 augustus: Hoofdstuk 22 t/m Hoofdstuk 26
Zaterdag 22 augustus: Hoofdstuk 27 t/m Hoofdstuk 33
Zondag 23 augustus: Hoofdstuk 34 t/m Einde


message 2: by Brigitte (new)

Brigitte | 91 comments Leuk, ik doe mee!


message 3: by Nienke (new)

Nienke | 133 comments Leuk! Als de readalong niet plaatsvindt tijdens de week dat ik op vakantie ben, dan doe ik mee!


message 4: by Jennifer (new)

Jennifer | 191 comments Mod
Jaa! Ik ben zo benieuwd naar dit boek


message 5: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments Het lijkt me een leuk boek, dus ik heb ‘m gereserveerd bij de bibliotheek. Hij staat nog op status besteld, dus het is even afwachten of die dan op tijd binnen is. Fingers crossed.


message 6: by Mary (new)

Mary ik lees ook weer mee!


message 7: by Nina (new)

Nina | 274 comments Mod
Update: Het leesschema is toegevoegd aan de openingspost.
We beginnen op maandag 17 augustus met lezen en lezen gemiddeld 50 blz. per dag.


message 8: by Nienke (new)

Nienke | 133 comments Heb net het boek in de winkel gehaald dus ik lees mee!


message 9: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments Ik heb het boek kunnen ophalen bij de bibliotheek. Daar ben ik erg blij mee. Meestal duurt het lang voor nieuwe boeken beschikbaar zijn. Ik heb wel ook een Reading challenge bij een andere groep, dus ik moet even zien hoe ik alles ga combineren.


message 10: by Lotte (new)

Lotte De Vries | 24 comments oh ik ben nog net optijd, ik doe mee!


message 11: by Nina (new)

Nina | 274 comments Mod
Vandaag beginnen we!


message 12: by Lotte (new)

Lotte De Vries | 24 comments Ik moest even aan de sfeer en andere setting van het begin wennen, maar zit er wel gelijk in. Ben heel benieuwd hoe het nu verder gaat!


message 13: by Jennifer (new)

Jennifer | 191 comments Mod
Ik ben net klaar met werken. Eerste dag na 3 weken vakantie. Dus lekker vroeg naar bed met dit boek!


message 14: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments Ik heb zojuist het eerste stuk gelezen. Het begint vrij serieus. Maar ik heb wel zin om verder te lezen, omdat ik benieuwd ben naar de rest.


message 15: by Nienke (new)

Nienke | 133 comments Ik heb het ook gelezen, inderdaad best serieus, doet me wel denken aan deel 1, vind het ook wel mooi, zo krijgt het verhaal wat diepgang


message 16: by Mary (new)

Mary Inderdaad een goed begin, moest echt opletten dat ik niet teveel las.


message 17: by Nina (new)

Nina | 274 comments Mod
Super leuk dat jullie allemaal zo enthousiast mee doen!

Ik vind het boek meteen weer vlot en lekker lezen. Een serieuzer begin, maar fijn dat er ook wat diepgang in zit. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen!

Vandaag weer lekker verder lezen.


message 18: by Nina (new)

Nina | 274 comments Mod
Heerlijk boek! Ik heb moeite om me aan het schema te houden, aangezien het zo makkelijk en snel leest. Maar ik hou me eraan!!


message 19: by Mary (new)

Mary Oeps ineens zag ik hoofdstuk 15 staan. aangezien ik morgen niet kan lezen, heb ik doorgelezen tot 18. tot nu toe ben ik nog steeds positief!


message 20: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments Ik heb zojuist het deel van vandaag gelezen. Ik vind dit deel tot nu toe leuker dan deel 2. Deel 2 bevatte voor mijn gevoel veel uitleg over wat er allemaal in deel 1 was gebeurd. Dat is nu gelukkig minder. Als er al aan de eerdere delen wordt gerefereerd, dan voelt dat ook natuurlijker. Al merk ik wel dat sommige dingetjes wat voorspelbaar zijn. Al stoort me dat niet.


message 21: by Jennifer (new)

Jennifer | 191 comments Mod
Ik heb ook deel eerste 2 delen gelezen. Wat een leuk boek al.


message 22: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments Zojuist de hoofdstukken van vandaag gelezen. Het was weer leuk.


message 23: by Nienke (new)

Nienke | 133 comments Ik heb het deel van vandaag ook weer gelezen, erg leuk om ook weer wat over Laura en Becca te lezen! Hadden jullie al meteen door dat (view spoiler)


message 24: by Nina (new)

Nina | 274 comments Mod
Hier ook het deel vandaag gelezen. Het gaat als een speer en ik zit er heerlijk in. Ik geniet weer van alle bezoekers en bewoners rondom het Duincafe.

@Nienke: Toen ik las dat de man een accent had, had ik wel een heel groot vermoeden. Leuk dat ze het op deze manier samenbrengt en ik ben heel benieuwd wat de komst van Cal te weeg gaat brengen. Ik had namelijk net het idee dat Martha een beetje begon te wennen en los kwam.


message 25: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments @Nienke, Ik had het niet meteen door. Nu ik het weet, heb ik wel een vermoeden omtrent de rest van het verhaal.


message 26: by Lotte (new)

Lotte De Vries | 24 comments Wat een leuk stuk weer! Ik las per ongeluk weer een hoofdstukje te ver, maar het leest ook zo lekker weg! Ik had het ook helemaal nog niet door, maar nu begint er ook wel een vermoeden te komen.


message 27: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments Ik heb het deel van vandaag ook gelezen. Ik had vandaag echt zin om verder te lezen.

Ik heb een briefje gemaakt met daarop de hoofdstukken per dag, zodat ik weet waar ik moet stoppen. Ik vind dat de stopmomenten dit keer precies goed zijn qua opbouw van het verhaal. Daardoor lukt het me goed om me aan het schema te houden.


message 28: by Saraya (new)

Saraya | 23 comments Ik heb net ook het stukje van vandaag gelezen. Het leest vlot en is mooi. Het is idd moeilijk om te stoppen. :)


message 29: by Nina (new)

Nina | 274 comments Mod
@Hannie: Dat komt dan toevallig heel goed uit. We hebben de verdeling namelijk op basis van hoofdstukken en aantal bladzijden gemaakt. Maar natuurlijk wel fijn dat het op deze manier mooi past!


message 30: by Mary (new)

Mary Ik loop totaal niet synchroon met het schema, eerder teveel gelezen en eergisteren en gisteren niet kunnen lezen. Vandaag ga ik proberen me weer aan het schema te houden.


message 31: by Nienke (new)

Nienke | 133 comments Ik heb het deel van vandaag gelezen, ik vind het nu wel heel moeilijk om te stoppen, dus misschien dat ik hem toch vandaag gewoon uitlees

Wat vinden jullie van wat Laura en Zoë achter de ruggen om van Lizzy en Martha doen, schenden ze hun privacy?


message 32: by Brigitte (new)

Brigitte | 91 comments Ik ben snel aan het bijlezen, gisteren pas kunnen beginnen. Heerlijk verhaal weer.


message 33: by Nina (new)

Nina | 274 comments Mod
@Nienke: Ik vind het wel terecht dat ze keken waar Martha was. Ik denk dat als je je als ouder zoveel zorgen maakt, je soms dingen doet zonder goed na te denken. Ze hebben echt maar naar 1 ding gekeken, de locatie.
Al denk ik wel dat ze Lizzie ook hadden kunnen vragen om hen er op die manier bij te helpen.


Ik vond het een super leuk boek en heel mooi dat er een iets serieuzer thema in verwerkt zat. Het is tot op het eind heel realistisch geschreven en goed om te zien welke gevoelens er mee spelen.

Ik hoop heel erg dat de overige 3 delen ook nog vertaald gaan worden


message 34: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments @Nina, Ik snap dat het toeval is, maar het viel me op.

Ik heb gisteren niet kunnen lezen. Ik had gepland om dat tijdens het ontbijt te lezen, maar ons bezoek stond zo vroeg op de stoep dat mijn man en ik nog niet eens aangekleed waren. Mijn beide broers zijn ook blijven slapen. Dus gisteravond kwam het er ook niet meer van. Nu ligt iedereen nog te slapen, dus heb ik zojuist het deel van gisteren gelezen. Ik snap wel waarom Zoë wilde weten waar Martha uithing. Ik denk dat in het dagelijks leven ouders ook wel eens van die zoekfunctie op de telefoon gebruik maken als de kinderen dat niet geblokkeerd hebben.

Ik hoop ook dat de andere delen vertaald worden. Het is een leuke serie en dit deel vind ik leuker als het tweede deel. Dus ik ben blij dat ik meegelezen heb. Later vandaag nog maar even het einde lezen.


message 35: by Nienke (new)

Nienke | 133 comments Ik snap dat ze wilden weten waar Martha was, maar net als Nina zegt, ik vond wel dat dat niet achter Lizzy's rug om hoefde, ze hadden het haar ook wel kunnen vragen. Maar ik heb geen kinderen, misschien dat je er dan anders over gaat denken haha.

Ik heb het boek 4 sterren gegeven, vond dit deel leuker dan het vorige, het deed me wat meer aan het eerste deel denken, daar zat ook meer diepgang in.
Volgens mij is het best een populaire serie, dus ik hoop ook dat de andere delen nog vertaald worden!


message 36: by Jennifer (new)

Jennifer | 191 comments Mod
Ik heb vanmorgen lekker alle was weg gewerkt zodat ik nu lekker met een bak cappuccino de beentjes omhoog kan gooien met het laatste deel van dit boek.

Ik vind het erg leuk geschreven en vond het een fijn verhaal. Leuk aan deze serie vind ik echt de kleine gemeenschap en dat iedereen ook mee groeit met de boeken.


message 37: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 142 comments Ik heb ‘m uit. Ik vind het een leuk verhaal. Het is een echte feelgood. Het is wel wat voorspelbaar, maar toch geniet ik van Budbury en zijn gekke inwoners. Ik vond het ook leuk dat mijn boek op tijd binnen was bij de bibliotheek, zodat ik tegelijk met jullie kon lezen. Nu maar duimen dat deel 4 snel vertaald en beschikbaar is.


message 38: by Mary (new)

Mary Ik heb het boek een paar dagen geleden uitgelezen, zat er zo lekker in.
Ik vind dus ook dit deel deel weer een heerlijk weg lezen.


message 39: by Saraya (new)

Saraya | 23 comments Ik heb het boek vandaag uitgelezen. Ik vond het heel goed. Leest heel vlot. Ik zou wel eens op reis willen gaan naar dit dorpje. Ook leuke personages. Ik kijk uit naar het volgende deel.


back to top