Lectura en Català discussion

107 views
Llibre electrònic

Comments Showing 1-36 of 36 (36 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by ANNA MARIA (last edited May 24, 2020 04:13AM) (new)

ANNA MARIA | 51 comments Hola a tothom!
Fins ara no llegia novel·les a la pantalla, però amb el confinament ho he hagut de fer. Com que no tinc llibre electrònic ho faig des del portàtil o fins i tot des del mòbil, i em sembla que a part de gastar-me la vista més del necessari també gasto més bateria de la necessària.
Em podríeu recomanar un llibre que estigués bé i fos compatible per llegir llibres de la biblioteca digital? També per poder comprar llibres.
Gràcies,
Anna Maria


message 2: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Jo he provat un Tagus, un Kindle, un Kobo i un altre Kindle, i em qued amb qualsevol Kindle sense dubtar-ho ni un minut.


message 3: by ANNA MARIA (new)

ANNA MARIA | 51 comments Moltes gràcies!


message 4: by Alicia (new)

Alicia (alibo94) | 2 comments Jo tinc un Sony PRST3 i estic encantadíssima. Només vaig tindre un de Energy System abans però dels primers on encara no existia la tinta electrónica, així que no puc comparar, però el Sony el tinc de ja fa 5 anys i va de meravella.
Pel que tinc entés, els únics que no són compatibles amb la biblioteca digital son els Kindle.


message 5: by ANNA MARIA (new)

ANNA MARIA | 51 comments Moltes gràcies!


message 6: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Pel que tinc entés, els únics que no són compatibles amb la biblioteca digital son els Kindle.

Potser és així, però hi ha dotzenes de pàgines que et poden convertir un llibre de qualsevol format a qualsevol altre format. Jo tenc un arxiu amb 1800 llibres en català en format EPUB, i els he convertit tots a AZW3, que és el format de Kindle. Hi ha pàgines que els poden convertir de deu en deu, que és molt còmode.


message 7: by Laura (new)

Laura (laura_rubio) | 1 comments Jo també vaig tenir un Sony fins que ,pobret, va traspassar :) Em sona que Sony ha deixat de vendre'ls, pot ser? Ara tinc un Kindle i n'estic encantada. Tal com diu Vicent, hi ha pàgines que te'l converteixen a format Kindle i, si no, també tens el programa Calibre que també ho fa. Jo ho faig amb aquesta última opció i no he tingut cap problema.


message 8: by Placid (new)

Placid | 1 comments Jo igual, al 2008 em vaig iniciar als e-readers amb un Sony Reader per motiu de un trasllat de residència a centre-america i la impossibilitat de trobar llibreries.
Des de llavors no he parat i ja vaig pel 3er Kindle, igualment tinc tota la llibreria (aprox.7000 entre català i castellà) en el Calibre i no cal fer res, quant els passes al Kindle es converteixen automàticament.
Kindle sens dubte, si ets prime d'Amazon, tens dret a Prime reading i la possibilitat de contractar Kindle Unlimited.


message 9: by ANNA MARIA (new)

ANNA MARIA | 51 comments Gràcies a tots per les vostres respostes. Finalment vaig comprar un Kobo Clara HD. Volia esperar uns dies per poder opinar, tot i que clar, és el primer que tinc i no puc comparar. Estic contenta del seu funcionament, he comprat fins i tot algun llibre i és molt ràpid amb el tema del wifi. Amb el tema de l'ebiblio l'haig de connectar igualment amb el cable, però bé, no costa gaire.
El que sí que vull comentar és que això del mes de bateria no és el meu cas, suposo que ho deuen calcular per algú que llegeix menys, a mi em dura una setmana. Tot i així, considero que està molt bé, ja que llegint a l'ordinador o al mòbil em baixava la bateria un piló i havia de posar a carregar de seguida.
Salutacions,
Anna Maria


message 10: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Quan llegeixes de dia, comprova que tens el llum de la pantalla apagat. Com que de dia, en una pantalla de tinta electrònica, no es veu si tens el llum encès, pots estar llegint durant hores i gastant bateria inútilment sense adonar-te'n.


message 11: by La petita xica (new)

La petita xica (pluda) | 8 comments jo el que faig és posar en modo avió i així tampoc gasto la bateria


message 12: by ANNA MARIA (new)

ANNA MARIA | 51 comments Vicent wrote: "Quan llegeixes de dia, comprova que tens el llum de la pantalla apagat. Com que de dia, en una pantalla de tinta electrònica, no es veu si tens el llum encès, pots estar llegint durant hores i gast..."

Haig de posar la brillantor a zero o l'opció de llum natural a tope?


message 13: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Jo no he provat la il·luminació amb un Kobo (en vaig comprar un i el vaig tornar al cap de mitja hora). En un Kindle hi ha 25 nivells d'il·luminació, del 0 al 24. Durant el dia, tenc posat el nivell 0, i a la nit, damunt el llit i amb el llum de l'habitació apagat, pos el nivell 7, que per a mi és perfecte per a poder llegir sense forçar la vista però sense enlluernar-me.

Cal dir que fins i tot en el nivell 0 la pantalla fa una mica de llum, poquíssima, però en fa una mica. Això ens permet veure la icona que hem de tocar per a augmentar el nivell de llum.


message 14: by ziggy (new)

ziggy stardust | 3 comments Jo tinc un Samsung E65 i estic encantat amb ell. Fa uns 10 anys que el tinc i excepte problemes "col·laterals" com actualitzacions de firmware o l'accés a wifi força deficient, el que és la funció lectora va de meravella.
Perdoneu la ignorància, però el que sí que és impossible és llegir cap document pdf. Es veuen massa petits i no es pot llegir i quan augmentes la mida, queda partit en dos fent-ne impossible la lectura.

Sempre m'ha picat la curiositat l'e-lector Kindle. A quin preu està ara? Hi ha diversos models? Segons he entès dels vostres missatges, converteix els EPUB automàticament al seu sistema. És això?
Pd: Vicent, ja ens diràs com podem compartir aquests 1800 llibres. (hehehehe, és broma)


message 15: by La petita xica (new)

La petita xica (pluda) | 8 comments El meu no els converteix automàticament. Faig servir el programa Calibre per convertir-los.


message 16: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments el que sí que és impossible és llegir cap document pdf. Es veuen massa petits i no es pot llegir i quan augmentes la mida, queda partit en dos

Has provat de posar la pantalla en horitzontal? Així la lletra no augmentarà molt, però una mica sí que augmenta.


message 17: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Segons he entès dels vostres missatges, converteix els EPUB automàticament al seu sistema. És això?

No era això, companys, no era aixòòòòòò...

Has de convertir el format amb un programa instal·lat a l'ordinador (per exemple, el Calibre) o amb un web. Jo ús el web https://epub2kindle.com, que pot convertir els arxius de deu en deu. Una vegada que has convertit l'arxiu, llavors sí que el pots passar de l'ordinador al llibre electrònic amb un cable o amb la connexió wifi.


message 18: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Vicent, ja ens diràs com podem compartir aquests 1800 llibres.

Cap problema. Si em dónes una adreça electrònica, et passaré un enllaç des del qual pots descarregar l'arxiu comprimit (una mica més de 2 Gb), i llavors el descomprimeixes i et queden els 1.800 llibres dins una carpeta, en format EPUB. Els canvies de format i apa!


message 19: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments M'he descuidat de donar-te la meua adreça: vturiserra@gmail.com


message 20: by ziggy (new)

ziggy stardust | 3 comments Moltíssimes gràcies, Vicent! Genial! Ja m’he posat en contacte amb tu! Una abraçada!


message 21: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Ja veuràs que alguns no tenen gaire interès, però supòs que entre 1.800 llibres en trobaràs per a triar i remenar.


message 22: by La petita xica (new)

La petita xica (pluda) | 8 comments Ei, a mi també m'agradaria ppder compartir aquests 1800 llibres.


message 23: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Idò envia'm la teua adreça (la meua surt 10 centímetres més amunt) i te'n passaré l'enllaç.


message 24: by La petita xica (new)

La petita xica (pluda) | 8 comments pluda17@gmail.com. Moltissimes gràcies


message 25: by Cristóbal (new)

Cristóbal | 1 comments no puc comparar amb d'altres marques, només he tingut kindle, però la veritat estic molt content. En quant al format no hi ha cap problema en quin format tinguis perquè amb programes com Calibre t'ho converteixen a mobi o azw3 i ho tens al teu lector de llibres, i si ho compres a Amazon ho tens directe.
La bateria depèn de l'us però si ho fiques en mode avió i sense llum tens per estona....


message 26: by Eugènia (new)

Eugènia Carrasco Domínguez | 26 comments Vicent jo tambe vull lenllaç dels 1800 llibres , 😄


message 27: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments Ja el tens.


message 28: by Eugènia (new)

Eugènia Carrasco Domínguez | 26 comments Mil gràcies!


message 29: by Núria (new)

Núria Múnera i Pascual (iuia) | 1 comments Hola Vicent. Jo també estic interessada en l'enllaç dels 1800 llibres


message 30: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments D'acord. Passa'm el correu i te l'envii.


message 31: by Esca (new)

Esca Tusser | 4 comments Bon dia a tots,
Jo primer vaig tenir un Tagus. Ara tinc un Kobo Libra H2O. I he de dir que m'encanta. És una mica més gran que els altres perquè el marc és més ample a un cantó per poder-lo agafar millor. Però està a anys lluny del Tagus, que era molt, molt més justet, en tots els aspectes. No volia comprar un Kindle perquè em fa molta ràbia haver de passar per l'adreçador de l'omnipotent Amazon.
No tinc cap problema amb els llibres d'e-biblio, i em llegeix tots els formats. El diccionari d'anglès que té em sembla molt bo. Em regula ell solet la quantitat i la qualitat (càlida o freda) de llum que fa.
De moment, ni una pega.
i, Vicent, també m'agradaria disposar del pool de 1800 llibres. És possible? escatusser@gmail.com


message 32: by Vicent (new)

Vicent (vturiserra) | 128 comments No volia comprar un Kindle perquè em fa molta ràbia haver de passar per l'adreçador de l'omnipotent Amazon.

Hem de passar per tants d'adreçadors que ja no ve d'un. Ara t'envii l'enllaç al correu.


message 33: by Raül (new)

Raül (jraulbc) | 40 comments Esca wrote: "Bon dia a tots,
Jo primer vaig tenir un Tagus. Ara tinc un Kobo Libra H2O. I he de dir que m'encanta. És una mica més gran que els altres perquè el marc és més ample a un cantó per poder-lo agafar ..."


Hola! Dius que llegeixes els llibres d’e-biblio amb el Kobo? Com ho fas? Jo tinc un Kobo Aura One. Gràcies!


message 34: by Esca (new)

Esca Tusser | 4 comments Has de tenir instal·lat a l'ordinador l'Adobe Digital Editions i donar les autoritzacions. Quan et descarregues els llibres d'ebiblio, s'incorporen a la seva carpeta, i és com si es descodifiquessin els arxius .ascm. Des d'allí els pots passar al dispositiu Kobo sense problemes.
Et passo les instruccions des de Kobo:
https://help.kobo.com/hc/es/articles/...


message 35: by Raül (new)

Raül (jraulbc) | 40 comments Esca wrote: "Has de tenir instal·lat a l'ordinador l'Adobe Digital Editions i donar les autoritzacions. Quan et descarregues els llibres d'ebiblio, s'incorporen a la seva carpeta, i és com si es descodifiquessi..."

Gràcies, ho provaré.


message 36: by Eugènia (new)

Eugènia Carrasco Domínguez | 26 comments Vicent wrote: "Ja el tens."

Eugènia wrote: "Mil gràcies!"

Si gràcies, però mel pots tornar a enviar? No el trovo...


back to top