Goodreads România discussion

Problema celor trei corpuri (Amintiri din trecutul Terrei #1)
This topic is about Problema celor trei corpuri
77 views
Lecturi paralele > ||SF|| Problema celor trei corpuri (3.66⭐ din 3✔)

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1086 comments Problema celor trei corpuri a primit în 2015 premiul Hugo pentru cel mai bun roman SF. La noi a fost tradusă de editura Nemira în colecția Nautilus.

Spre finalul Revolutiei Culturale din China, un proiect militar trimite semnale in spatiu pentru a stabili contactul cu civilizatii extraterestre. O astfel de civilizatie, pe cale de disparitie, primeste semnalul si planuieste sa invadeze Pamantul.

Populatia planetei se imparte in doua tabere: una pregatita sa primeasca fiinte superioare noua ca sa preia lumea noastra corupta, iar cealalta gata sa lupte din toate puterile impotriva invaziei. Protagonistii sunt Wenjie, fiica unui fizician ucis in timpul Revolutiei pentru ideile lui reactionare despre relativitate, si Miao, un nano-tehnician care-si petrece tot timpul in realitatea virtuala numita Trei Corpuri, un joc atat de plin de metafizica, incat incepe sa semene cu un cult.

„Cartea este un hard SF, plin de minutioase detalii tehnice despre orice, de la mecanica cuantica pana la inteligenta artificiala. Dar Cixin Liu isi sustine teoriile spectaculoase cu personaje usor de simpatizat, pe un schelet de actiune si thriller convingator.“


Gabriel Nita (gabrielnita) | 1086 comments Cine a început sau a citit deja cartea? Nu ezitați să vă lăsați impresiile aici!


Indru | 31 comments Eu întâmplător am început-o, fiindcă sunt într-un blocaj „intelectual” și cărțile de la Currently-Reading mă plictisesc groaznic. Vreau să reușesc să „salvez” 2020 care a fost un an catastrofal și pentru citit din punctul meu de vedere.
Pare o narațiune foarte mișto, îmi place cum scrie. Am citit 2 capitole momentan, diving in the next când termin aia a lui Hamilton (mai am un short story din ea). Vreau să mă „forțez”. :D


message 4: by Victor (last edited Jun 21, 2020 12:45PM) (new) - rated it 5 stars

Victor | 1332 comments Indru, eu le-am citit pe toate 3 si mi-au facut anul 2018, ca sa zic asa. Daca nu le termini pe toate trei intr-o suflare, pierzi. La final, trebui sa stii ca mai e si o a patra carte, scrisa de un fan, considerata a se ridica la nivelul seriei asa ca daca nu te saturi de ea, putem sa o bagam la un Buddy Reads.


message 5: by Catalina (new)

Catalina Anca | 30 comments M-am apucat si eu de ea acum.
Sincera sa fiu, ma (cam) depaseste in ceea ce priveste teoria. Iar in afara de teorie, am impresia ca personajul doar se plimba de colo-colo (in realitate sau joc) si vorbeste cu oameni ale caror nume mi-e imposibil sa le retin.
De obicei citesc minim 100 de pagini pana sa las balta o carte (viata e prea scurta ca sa citesc ceva ce nu-mi place 🙂), dar acum sunt la 123 si parca ma simt vinovata daca o las.
O sa devina mai interesanta, sau daca fizica nu e punctul meu forte, raman in continuare pe langa subiect? 😁


George Combii (george1618) | 11 comments @Catalina: fizica din carte nu e grea, si (parca) e explicata destul de bine la un moment dat. Sunt niste dezvaluiri la final in care intelegi tot dar daca nu te-a prins pana acum nu cred ca merita sa citesti chinuit ca sa ajungi la ele. Inca o chestie, finalul lasa atat de mult loc de continuare incat cu greu poate fi numit final.


Victor | 1332 comments Catalina wrote: "O sa devina mai interesanta, sau daca fizica nu e punctul meu forte, raman in continuare pe langa subiect? 😁 "

Da si nu. Cartea o sa devina mai interesanta in volumele urmatoare, ba chiar o sa-si "ia zborul", prima carte fiind numai o introducere, dar fizica o sa aiba un loc important in carte fiindca seria e construita in jurul unor idei considerate "revolutionare" (sau "nastrusnice") din fizica.

Dupa parerea mea, daca nu esti destul de atrasa de idea principala (distrugerea inevitabila a Pamantului) incat sa ajungi pana la finalul primei carti inseamna ca nu o sa pierzi nimic daca nu o continui.


back to top