Ung i Norrbotten discussion

Innan ni tog oss
This topic is about Innan ni tog oss
7 views
Vuxhyllan > Boktips; Innan ni tog oss

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Desiree, Bibliotekarie (last edited Dec 16, 2020 01:02AM) (new) - rated it 4 stars

Desiree Stensdotter | 62 comments Mod
Titel: Innan ni tog oss
Författare: Lisa Wingate

Memphis, 1939.
Ett ungt par, Briny och Queeny, bor med sina fem barn i en husbåt på Mississippifloden. Queeny är i slutet av ytterligare en graviditet och när det är dags för henne att föda måste hon och Briny ge sig iväg till ett sjukhus för att få hjälp. Tolvåriga flickan Rill, som är den äldsta i syskonskaran, lovar att ta hand om de andra barnen tills föräldrarna kommer tillbaka. Men helt plötsligt dyker främlingar upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, och syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem.

Aiken, South Carolina, nutid.
Avery Stafford har återvänt hem till sin släkt i South Carolina för att vara ett stöd för sin far, senator Wells Stafford, som går igenom en behandling för en allvarlig sjukdom. Under ett besök på ett vårdhem visar sig det trollsländearmband som Avery fått av sin farmor dra till sig oväntat intresse från en gammal och delvis dement kvinna på vårdhemmet. När Avery tar kontakt med den gamla kvinnan och börjar intressera sig för vad hon berättar, kommer många hemligheter fram.

Den här berättelsen baseras på verkliga händelser i USA från perioden 1930-1950. En inflytelserik kvinna, Georgia Tann, drev en organisation som dels tog hand om föräldralösa barn, dels kidnappade barn och adopterade bort dem till rika familjer som hade råd att betala stora avgifter för adoptionerna.

Det är vad som händer Rill och hennes syskon i den här berättelsen.
Det här är en fängslande och väldigt fint berättad historia om fruktansvärda händelser.

Boken finns som talbok i Legimus.

Boktipset finns även på teckenspråk, det hittar du här;

https://www.facebook.com/pg/Pitea.Sta...


message 2: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new) - added it

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 328 comments Mod
Jag lyssnade på den här som ljudbok och tyckte den var fantastisk. Så himla gripande, och att den är baserad på verkliga händelser gör ju att obehaget känns ännu tydligare. Vi läste den i en bokcirkel och hade mycket att prata om efteråt! :)


back to top