Goodreads România discussion

100 views
Arhiva > Ati fi interesati de intalniri in viata reala pentru a discuta cartea lunii? Locatie: Bucuresti

Comments Showing 1-43 of 43 (43 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Victor (new)

Victor | 1333 comments Salut,

intalnirile ar urma sa aiba loc in Bucuresti, dupa cum scrie si in titlu, si ar urma sa discute cartea lunii, la finalul fiecarei luni. Sau, daca mai multi dintre voi ati fi interesati, in mai multe locatii: Cluj, Constanta...Londra (?)


message 2: by Alex (new)

Alex Vandra | 93 comments Pai avand in vedere cati participa de obicei la discutii, cand ne vom intalni, cred ca am incapea toti pe o banca :)))))))


message 3: by Victor (new)

Victor | 1333 comments Nu si judecand dupa cati voteaza :)

O intalnire ar putea sa motiveze mai multi useri.


message 4: by Alex (new)

Alex (biseptol69) | 831 comments Eu as fi interesat dar e greu de realizat. Spre exemplu eu vin in aprilie din nou acasa


message 5: by Victor (new)

Victor | 1333 comments E relativ usor daca un user din Bucuresti e dispus sa faca eventurile si, bineinteles, sa modereze discutia.


message 6: by Ana (new)

Ana | 144 comments Si mie mi-ar placea (desi cam chiulesc luna asta de la Faulkner), dar... in Cta! :))


Algernon (Darth Anyan) | 310 comments din ploiesti nu e greu de ajuns la o intilnire, dar ar fi bine sa fie moderata in prealabil, pregatita cumva discutia.


message 8: by Iulia (new)

Iulia (iuliadt) Mie mi s-ar părea interesant să particip. Aș putea și modera discuția, fiind coach, am ceva experiență de facilitare de grupuri pe teme date.


message 9: by Victor (new)

Victor | 1333 comments S-ar putea sa fie un moderator al discutiilor deja dar inca nu se stie sigur, am facut threadul inainte ca-s nerabdator care e parerea membrilor grupului, poate n-ar fi trebuit, mai ales ca eu nu-s din Bucuresti ci din Galati.


message 10: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Salutare!

Nu trebuie sa fie ceva foarte formal. Ne intalnim la un pahar de vin (sau suc, bere, whatever) si vorbim despre cartile care i-au placut fiecaruia.

Uneori e bine sa fie totusi o limitare pentru ca oamenii altfel nu au nici o idee. As sugera ca fiecare sa vina cu o carte de fictiune, pe care oamenii considera ca daca altii ar citi-o ar invata multe din ea.

Am zis fictiune ca e in general mai usor de desprins lectii din "non-fictiune". Din fictiune e uneori mai greu, oamenii citind doar pentru placere si atat. Dar intotdeauna placerea e utila....

Deci daca va tenteaza, si sunteti din Bucuresti, raise a hand!!!!

Rox Syryus oricum vorbeste despre carti des pe youtube and so on, si ar fi super interesant si pentru restul.

Legat de moderare, va fi ceva relativ simplu. Ca pe "Lord of the flies" de exemplu.

Cum suna?


message 11: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Daca sunteti de acord, va propun asa:

1) Fiecare se ofera sa prezinte o carte, si scrie aici pe thread propunerea. (Altfel, ne trezim ca 10 oameni vor sa prezinte aceeasi carte).

Daca poate prezenta mai multe carti, atunci le trece pe toate acolo, si oamenii vor alege una dintre ele.

2) Fiecare om propune o locatie, sau cel putin o preferinta legat de locatie (Poti zice: "Vreau sa mergem la Vinexpert Victoriei" sau poti zice: "Vreau sa merg undeva unde se mananca" sau "Nu beau alcool" sau "Vreau sa se bea bere" sau "Vreau sa se bea vin" etc.

Punctul 1 este obligatoriu. Cu punctul 2 nu este nevoie sa va bateti capul daca nu aveti chef. :)


message 12: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Daca ne strangem sa zic 3 oameni sau mai mult, pe urma discutam despre sincronizare/timing pe un thread separat. Sau whatsapp, etc.


Algernon (Darth Anyan) | 310 comments Syryus wrote: "Eu pot participa dupa ce termin sesiunea adica dupa 5 februarie. Sunt in anul cu licenta si mai am si alte activitati, pe langa ca am si propriul club de carte. Daca vreti sa treceti pe la noi sa v..."

dupa 5 feb e OK, si eu sint plecat intr-o mica vacanta pina atunci


message 14: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Dupa 5 februarie cred ca este foarte convenabil si pentru mine. Avem 16 zile sa o planificam. In plus in 16 zile se pregatesc oamenii pentru o idee despre care sa vorbeasca.

Legat de sincronizare, sunt complet de acord cu tine. Nu cred ca e ok sa facem public telefonul, mai ales unor persoane pe care nu le cunosti. Sincronizarea putem sa o facem chiar aici pe thread, si cu mesaje private pe Goodreads. Cat timp are toata lumea acces la aplicatia de Goodreads pe un smartphone, we are good to go. As sfatui pe toata lumea sa nu isi dea numarul de telefon pe Goodreads, nici macar pe mesaje private. Goodreads a fost implicat in niste scurgeri de informatie destul de serioase si cel mai probabil majoritatea conturilor au fost compromise.

Deci daca toata lumea e de ok putem chiar in saptamana de pe 5 pe 9 februarie. Am putea sa facem intalnirea pe data de 8 Februarie (sambata) dupa amiaza, sau 9 februarie dupa amiaza. Putem sa facem si o intalnire mai scurta seara in timpul saptamanii.

As zice ca e mai putin favorabil sambata seara sau duminica seara pentru ca in general oamenii vor sa stea cu familia sau cu prietenii. Putem si in timpul saptamanii, dar eu nu pot joi seara.

So.... take your pick! De asemenea, ziceti ce parere aveti despre ideea asta cu carti de fictiune despre care sa vorbeasca fiecare?


message 15: by Delia (new)

Delia (deliatoma) | 110 comments Eu as fi interesata ... daca ma primiti


message 16: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Delia wrote: "Eu as fi interesata ... daca ma primiti"

Sigur! Doua intrebari la care as vrea sa raspunzi:

1) despre ce carte vrei sa vorbesti?
2) (optional) ai vreo preferinta legata de locatie?


Algernon (Darth Anyan) | 310 comments ma gindesc la 2 carti pe care mi-ar place sa le discut: "Sweet Caress" pentru ca tocmai am terminat-o si sint curios cit de apreciat e William Boyd in Romania; sau "Empire Falls" pentru ca vorbeste despre un oras fara noroc si despre singuratate fara sa se scufunde in melancolie.

locatie: nu prea conteaza, atita vreme cit nu se fumeaza la greu in jur (am amintiri neplacute de la alte cluburi de carte sau de bridge unde m-am intoxicat)


message 18: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Algernon (Darth Anyan) wrote: "locatie: nu prea conteaza, atita vreme cit nu se fumeaza la greu in jur (am amintiri neplacute de la alte cluburi de carte sau de bridge unde m-am intoxicat)"

E interzis asta in puburile din Romania.


message 19: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Oricum, găsim noi ceva. Oamenii sa fie. Ma gândesc eu la o serie de localuri care poate ar fi ok


message 20: by Delia (last edited Jan 22, 2020 11:20PM) (new)

Delia (deliatoma) | 110 comments Din cate am inteles ideea era sa discutam cartea lunii insa daca e cineva interesat de ”Materii intunecate” eu nu ma supar, mai ales ca nici nu am citit cartea lunii.

Locatie : nu am preferinta, insa e clar ca avem nevoie de un loc unde sa ne si auzim.


message 21: by Dorum (last edited Jan 24, 2020 12:47AM) (new)

Dorum | 274 comments Ok,

@Delia - Materiile Intunecate
@Algernon - Eu as zice ca mai degraba Empire Falls. Desi Sweet Caress parca ma atrage mai mult, pornisem initial de la ideea sa prezentam doar fictiune (de data asta).

Legat de ce anume sa prezint eu, pot prezenta oricare din urmatoarele:
- Conjuratia Imbecililor de John Kennedy Toole (A Confederacy of Dunces)
- Daca pisicile ar disparea din lume de Genki Kawamura
- Fratii Karamazov de Dostoyevsky (m-am gandit destul de mult la acest roman. Poate ca as putea zice ceva interesant despre el. De asemenea, poate ii fac pe cei carora le e teama sa citeasca genul asta de carti sa se razgandeasca. Nu e asa plictisitor sau dificil cum pare la prima vedere.
- Iliada lui Homer. (Ma gandesc sa bag si una din clasici)

As zice ca oricare dintre acestea ar fi interesanta de prezentat, si as putea zice ceva acceptabil despre carte.


message 22: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Salutare,

Vin cu o propunere de locatii:

Vinexpert Victoriei (daca vreti vin)
https://vinexpert.ro/pages/vinexpert-...

Infinitea (pe la Eroilor, daca vreti ceai)
https://www.facebook.com/ceainaria.in...

The Beers (daca vreti bere)
https://www.facebook.com/thebeerspubr...

Orice alte propuneri sunt bine venite. Zic ca primul pahar e din partea mea, si urmatoarele,... ne descurcam.


message 23: by Delia (new)

Delia (deliatoma) | 110 comments Recunosc ca as prefera o ceainarie, insa am fost la Infinitea - nu pot sa spun ca ma da pe spate. Nici ca locatie si mai ales nu pare foarte primitoare de discutii, mai curand de poze de instagram. (opinia mea, nu aruncati cu rosii in mine)


message 24: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments @Delia:

Ok, fair enough. Sa fiu sincer eu nu am mai mers de la inceputul lui 2019 la Infinitea, si s-ar putea sa ai dreptate.

Mai exista optiuni:

http://bohemiatea.ro/
https://greentea.ro/ceainaria/despre-...
Muzeul Taranului Roman

Dar evident, poti propune si tu daca ai idei mai bune.


Algernon (Darth Anyan) | 310 comments daca va hotariti la o locatie, eu sint inapoi la Ploiesti si astept un semn.
Happy reading!


message 26: by Holirca (new)

Holirca Bogdan | 24 comments Ideala este bună și interesantă.S ar putea face un schimb de idei mult mai creativ și mai eficace.


message 27: by Dorum (last edited Feb 05, 2020 07:19AM) (new)

Dorum | 274 comments @Fantasyryus: Majoritatea nu citesc. Din cauza asta, sugestia mea e ca fiecare sa vorbeasca despre ceva ce ii face placere.

E drept ca daca mai multi oameni sunt pasionati de o tema, lucruri interesante se pot produce. Dar sa impui o tema data si sa presupui ca toata lumea ar TREBUI sa fie interesata de ea, ma izbeste ca un act de stupiditate gratuita.

Din cauza asta, in opinia mea, singura tema ar fi sa fi cu adevarat pasionat de ceva si sa vorbesti cat de cat de chestia aia. Deci daca ai ceva ce iti place, impartaseste-ne si noua. Pasiunea e contagioasa si atractiva.


message 28: by Victor (new)

Victor | 1333 comments Fantasyryus wrote: "Eu sunt interesata pentru orice intalnire doar ca nu citesc noutati sau "cartea lunii""

Încă :p


message 29: by Victor (new)

Victor | 1333 comments Eu ma refeream mai mult la cartea lunii si la lecturile paralele, nu stii niciodata cand iese ceva ce ai propus.


message 30: by Ciprian (new)

Ciprian Dobre-Trifan (ciprian-dobretrifan) Dorum wrote: "...E drept ca daca mai multi oameni sunt pasionati de o tema, lucruri interesante se pot produce. Dar sa impui o tema data si sa presupui ca toata lumea ar TREBUI sa fie interesata de ea, ma izbeste ca un act de stupiditate gratuita.

Din cauza asta, in opinia mea, singura tema ar fi sa fi cu adevarat pasionat de ceva si sa vorbesti cat de cat de chestia aia..."


Înțeleg, din ce ai scris, că se pot produce lucruri interesante dacă avem o temă dată, iar tu propui ca temă "pasiunea". De altfel fără o temă asistăm mai degrabă la o serie de monologuri decât la o conversație.

Iată deci că "stupiditatea" nu își are locul iar această temă poate fi "singura" propusă de tine, dar să fii sigur că nu e unica temă posibilă. Poate rezervăm astfel de efecte dramatice gratuite pentru paginile cărților.


message 31: by Anamaria (new)

Anamaria (anamaria21) | 28 comments Si eu sunt interesata ! Insa nu prea citesc 'cartea lunii', recunosc. Le citesc pe ale mele, dupa stare, dupa pofta, dupa curiozitate, dupa descoperire...
Daca ma primiti asa, vin cu drag...


message 32: by Delia (new)

Delia (deliatoma) | 110 comments Din pacate la aceasta intalnire eu nu pot sa mai vin. Sunt insarcinata in 9 luni si medicul tocmai m-a pus sa stau la pat pana vine bebe. Daca mai faceti o intalnire dupa ce vine bebe eu ma inscriu de pe acum.


message 33: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments @Delia: naștere ușoară.
@Anamaria: despre ce ai vrea sa vorbești?


Algernon (Darth Anyan) | 310 comments Delia wrote: "Din pacate la aceasta intalnire eu nu pot sa mai vin. Sunt insarcinata in 9 luni si medicul tocmai m-a pus sa stau la pat pana vine bebe. Daca mai faceti o intalnire dupa ce vine bebe eu ma inscriu..."

felicitari, desi probabil bebe o sa iti taie din timpul pentru lectura. Dar vin alte satisfactii, mult mai importante.

Apropo de intilnire, fiind prima, eu zic sa ne relaxam si sa ne lasam dusi de val: un pic de improvizatie nu strica, ca sa ne cunoastem si sa aflam cum vrem sa continuam promovarea lecturii.


message 35: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments @Algernon: de acord


message 36: by Stefan (new)

Stefan Andrei | 79 comments Seneca Anticafe e un loc perfect pentru genul asta de activitati. Librarie, bucatarie cu de toate (cagele/ceaiuri/fructe/snacks), loca fe hangout ca grup.


message 37: by Dorum (new)

Dorum | 274 comments Seneca Anticafe e un loc drăguț dar se plătește la oră și pe individ. În plus, din câte țin minte, e atmosfera de bibliotecă. Nu știu dacă sunt încurajate discuțiile. Totuși nu am mai fost acolo de mult....

In afara de locație, ar trebui sa stabilim și o data și o ora. Preferințe?


message 38: by Stefan (new)

Stefan Andrei | 79 comments Am fost de curand la un meet foarte similar acolo. Au o zona pentru ass ceva. Au si o zona de “liniste”.


message 39: by Alex (new)

Alex (biseptol69) | 831 comments Candva in sapt.6-10 aprilie...


message 40: by Anamaria (new)

Anamaria (anamaria21) | 28 comments @Dorum: Despre cartile pe care le-am citit, pe care le-ati citit, pe care vrem sa le citim, de care am auzit, despre ecranizari de romane sau ce romane v-ar placea sa le vedeti pe marele ecran... Preferinte literare, idei, critici, personaje... Sunt interesata si sa ascult si sa ma inspir de la voi, sa descopar noi carti... Sunt absolut deschisa. Mi se pare o idee interesanta aceasta intalnire.


Algernon (Darth Anyan) | 310 comments inceputul lui aprilie e OK pentru ca poate sa vina si Victor care sint sigur ca are multe de spus. dar de ce nu am incerca si o intilnire mai devreme: nu pe 14 feb, ca e prea din scurt si poate unii prefera sa iasa undeva mai romantic de Valentine Day. Undeva intre 21-23 februarie seara mi se pare abordabil


message 42: by Delia (new)

Delia (deliatoma) | 110 comments La inceputul lui aprilie vin si eu


message 43: by Victor (last edited Feb 09, 2020 10:42AM) (new)

Victor | 1333 comments Algernon (Darth Anyan) wrote: "inceputul lui aprilie e OK pentru ca poate sa vina si Victor care sint sigur ca are multe de spus. dar de ce nu am incerca si o intilnire mai devreme: nu pe 14 feb, ca e prea din scurt si poate uni..."

Alex vine in aprilie; eu o sa vin in Bucuresti la sfarsitul lui Iulie, pe 26 ca am o treaba la Romexpo, pe 27 >:)

Abia astept sa ne intalnim atunci.


back to top