Netherlands & Flanders group discussion

Weerwater
This topic is about Weerwater
32 views
Group reads > Ended : Group Read #55 - Weerwater van Renate Dorrestein

Comments Showing 1-19 of 19 (19 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited Jan 07, 2020 03:10PM) (new) - rated it 3 stars

BookLovingLady | 3002 comments Mod
This 55th group read starts on Wednesday, 8th of January and will end on Tuesday, 18th February, 2020. The book we will be reading is Weerwater by Renate Dorrestein.

Comments can be left in either Dutch or English and please, feel free to join in any time because the more the merrier!


Hannie (hannieblokzijl) Ik heb dit boek al een keer beluisterd. Zeker een aanrader. Ik heb echter veel boeken op mijn TBR staan, dus ik ga het niet herlezen.


message 3: by Ingrid (new)

Ingrid Vermeulen-Quakernaat (ingridquakernaat) okee......dit wordt de eerste keer dat ik mee ga doen aan een "group read". Tegenwoordig lees ik veel boeken in het engels maar heb wel weer eens zin in een gewoon nederlands boek.
De komende dagen nog druk maar ga er tijd voor vinden


message 4: by BookLovingLady (last edited Jan 09, 2020 10:17PM) (new) - rated it 3 stars

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Het is een boek waar ik zelf ook interesse in had en ik heb er in het verleden naar gekeken, maar Nederlandse boeken zijn zo duur... 😒
Ik zou het nu te leen moeten krijgen, maar ik heb het nog niet. Even afwachten dus maar.


message 5: by Ingrid (new)

Ingrid Vermeulen-Quakernaat (ingridquakernaat) Gelukkig kunnen lenen.....tegenwoordig koop ik geen boeken meer maar download alles. Dit boek kan ik lezen via Kobo met mijn abonnenment


lethe | 630 comments Mod
Van de bibliotheek geleend en ben er vandaag in begonnen. Zo ver, zo goed. Ik hou erg van Dorresteins schrijfstijl.


BookLovingLady | 3002 comments Mod
Ik heb het boek vandaag te leen ontvangen. Eerst even mijn boek voor de huidige uitdaging uitlezen en dan ga ik aan Weerwater beginnen. Ben benieuwd.


BookLovingLady | 3002 comments Mod
Ingrid wrote: "Gelukkig kunnen lenen.....tegenwoordig koop ik geen boeken meer ... "

Je bent niet de enige die niets meer koopt 😉


Hannie (hannieblokzijl) Ik koop ook weinig. Gelukkig heeft de bieb een groot aanbod. Al moet je soms wat geduld hebben.


BookLovingLady | 3002 comments Mod
Ik heb Weerwater dit weekend gelezen; ik had er de tijd voor en het leest heel makkelijk weg, in meerdere opzichten. (Het heeft bijvoorbeeld tamelijk grote letters en er zit veel wit tussen de regels). Het is vermakelijk, zoals tot nu toe alle boeken van Renate Dorrestein die ik gelezen heb.

Zoals gezegd leest het boek ontzettend makkelijk weg, maar er zit niet echt een ‘eind’ aan. (view spoiler).

Ik vroeg me wel af, doordat ze zelf in het boek voorkomt, hoeveel ze van haarzelf weggeeft (p. 138 Ik zou excentrieke kleren dragen en botte dingen zeggen zonder dat iemand me durfde tegen te spreken.)


lethe | 630 comments Mod
Booklovinglady wrote: "Ik heb Weerwater dit weekend gelezen; ik had er de tijd voor en het leest heel makkelijk weg, in meerdere opzichten."

Ik ook :-)

Ik dacht dat het laatste citaat een verwijzing was naar dit gedicht: https://www.scottishpoetrylibrary.org... , hoewel dat "botte dingen zeggen" er niet echt in staat (wel "swear in the street"). Ik wist overigens niet dat het een Schots gedicht was, maar Renate had iets met Schotland, dus wie weet.


Hannie (hannieblokzijl) Ik vond het wel jammer dat er niet echt een eind aan zat. Al kan ik me voorstellen dat dat bij dit verhaal lastig is en dat een open einde beter past.

Ik heb me ook afgevraagd in hoeverre haar personage in het boek overeenkomt met hoe ze in werkelijkheid was.


message 13: by BookLovingLady (last edited Jan 13, 2020 02:26AM) (new) - rated it 3 stars

BookLovingLady | 3002 comments Mod
Hannie wrote: "Ik vond het wel jammer dat er niet echt een eind aan zat. Al kan ik me voorstellen dat dat bij dit verhaal lastig is en dat een open einde beter past. ..."

Daarom dacht ik dat hetgeen ik in de spoiler vermeldde een mogelijke optie zou zijn, omdat ik anders ook geen ander einde zag dan een 'open ending' 😮

Ben benieuwd wat Ingrid, en anderen natuurlijk, van het boek vindt.


Hannie (hannieblokzijl) @Booklovinglady, Jouw suggestie had inderdaad goed gekund.


message 15: by Johanna (new) - added it

Johanna (johanna_paulina) Ik heb zojuist gezien dat de uni bieb het boek heeft, dus ga ik meedoen. Ook ik probeer (zonder resultaat overigens) het aantal aankopen te reduceren.


BookLovingLady | 3002 comments Mod
Johanna wrote: "Ook ik probeer (zonder resultaat overigens) het aantal aankopen te reduceren."

Bij mij is het plaatsgebrek waardoor ik vorig jaar niets gekocht heb en ik ben dan ook ontzettend trots op mijzelf :-) Het was een stuk moeilijker om geen boeken aan te nemen die mensen aan mij gaven, en daar ben ik dan ook een aantal keren voor de bijl gegaan (hoewel ik ook 'nee' heb weten te zeggen...)


message 17: by Johanna (new) - added it

Johanna (johanna_paulina) Lieve mensen, nu ik ben ijverig in Weerwater begonnen, maar na 1/3 opgehouden, om een paar redenen. Ik vond de taal slecht en niet pakkend ( was eigenlijk de grootste tegdnvaller). Verder vond ik de inhoud veel te deprimerend. En deels ook voorspelbaar. Alleen het idee van zo'n apocalipse in Almere plats te laten vinden, vond ik ok. Omdat ik nog genoeg andere en betere of interessantere boeken heb, komt deze in de categorie DNF. Jammer, want ik had eigenlijk hoge verwachtingen aan Renate Dorrestein.


message 18: by BookLovingLady (last edited Jan 29, 2020 03:51AM) (new) - rated it 3 stars

BookLovingLady | 3002 comments Mod
@Johanna
Ik vond het wel vermakelijk, zoals gezegd, maar je hebt gelijk: Het was niet helemaal zoals de andere boeken die ik van Renate Dorrestein gelezen heb (en dat reflecteert ook in mijn waardering). Tot nu toe zijn De leesclub en Een hart van steen bij mij favoriet (het zijn twee totaal verschillende boeken overigens).


message 19: by Johanna (new) - added it

Johanna (johanna_paulina) Dan moet ik haar nog eens een kans geven.


back to top