Netherlands & Flanders group discussion

Een vlucht regenwulpen
This topic is about Een vlucht regenwulpen
49 views
Dutch/Flemish authors > Nederland Leest 2014: Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by BookLovingLady (last edited Nov 01, 2014 03:59AM) (new) - rated it 4 stars

BookLovingLady | 2988 comments Mod
Wie heeft de 'Nederland Leest' 2014 uitgave al in huis en gelezen? Dit jaar is het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart. Het boek is van 1 tot en met 30 november 2014 voor leden gratis te verkrijgen bij de Nederlandse bibliotheken (zolang de voorraad strekt natuurlijk).


message 2: by Annemarie (new)

Annemarie | 59 comments Heb 'm toevallig net gehaald, maar ik ben er nog niet in begonnen.


message 3: by BookLovingLady (last edited Nov 05, 2014 09:20AM) (new) - rated it 4 stars

BookLovingLady | 2988 comments Mod
Gisterochtend opgehaald en meteen begonnen, en zojuist uitgelezen. Ik moet zeggen dat het boek een (zeer) aangename verrassing was. Tijdens mijn literatuurlessen op de middelbare school werd dit boek kort besproken, maar het trok mij toen totaal niet aan, en aangezien Harry Mulisch en Maarten ‘t Hart destijds vrijwel in één adem genoemd werden, en ik een poging had gedaan mij door het Het stenen bruidsbed van Mulisch heen te worstelen (een niet geslaagde poging, overigens), ontstond er bij mij destijds een niet nader te verklaren vooroordeel tegen zowel Harry Mulisch als Maarten 't Hart.

Mijn lang geleden opgedane vooroordeel was één van de redenen om Een vlucht regenwulpen nooit te kopen/lezen, want ook de korte beschrijving van het verhaal wekte bij mij geen enkel verlangen om het boek eens te proberen. Onterecht, zo is nu gebleken, want het blijkt een heel goed boek te zijn. Toegegeven, de eerste bladzijde was niet meteen ‘pakkend’, maar daarna kwam het verhaal goed op gang en was het heel boeiend om te lezen. Toch een aanrader dus... :-)

P.S.
1) Wat ik opmerkelijk vond bij een aantal van de recensies is dat het boek vaak ervaren wordt als 'traag', 'langdradig', enzovoorts. Ik deel deze ervaring totaal niet, want ik vond het juist heel prettig weglezen.
2) Aangezien er door 'Richard' bij de reviews een uitgebreide beschrijving wordt gegeven van het verhaal, leek het mij niet nuttig om dit hier te herhalen :-)


Hannie (hannieblokzijl) Ik heb het ook gelezen en ik vond het erg traag gaan. Waarschijnlijk was dit boek gewoon niet aan mij besteed. Ik heb het wel uitgelezen, maar ik heb er erg lang over gedaan.


back to top