Goodreads România discussion

Ultimul imperiu (Născuți din ceață, #1)
This topic is about Ultimul imperiu
69 views
Lecturi paralele > || Fantasy || Ultimul imperiu (4⭐ din 5 ✔)

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Gabriel Nita (gabrielnita) | 1052 comments Lecturile paralele continuă pe grup cu un roman fantasy semnat Brandon Sanderson. Cum votul a fost foarte strâns sper să cititm în curând și celelalte două propuneri din top, dar până atunci e timpul pentru Ultimul imperiu, prima carte din trilogia Mistborn, publicată la noi de Editura Trei într-o traducere semnată Ana-Veronica Mircea."Universul din Ultimul Imperiu este construit clasic pe axa asupritori – asupriţi, iar firul narativ se bazează pe cea la fel de clasică ucenic orfan – maestru. Însă totul este mult mai complex pentru că cei asupriţi, skaa, par o rasă separată care nu poate folosi magia, faţă de cea a nobililor şi a tiranului absolut, Lordul Legiuitor, care conduce imperiul. [...] arzând unul dintre cele opt metale de bază pe care în prealabil le-au înghiţit (Fier, Oţel, Cositor, Fludor, Alamă, Zinc, Cupru, Bronz), cei cu abilităţi magice se pot înzestra cu opt abilităţi, devenind Deviator, Monedazvârlitor, Cositorian, Brutal, Domolitor, Aţâţător, Fumegător, Căutător. În general nobilii pot arde doar unul dintre metale, însă cei Născuţi În Ceaţă le pot arde pe toate, devenind astfel aproape de neînvins."

Vă așteptăm comentariile și impresiile pe acest topic - lectură plăcută!


Alexandra Stoia (alexandradragnea17) | 29 comments M-am apucat sambata de cartea asta, la recomandarea sotului meu, si acum observ (cu bucurie) ca se citeste pe grup! O citesc in engleza in schimb, de pe kindle.

Imi place foarte mult, am terminat deja partea intai. Mi se pare destul de similara cu The Way of Kings, dar lumea creata aici este suficient de diferita cat sa fie foarte interesanta.


Gabriel Nita (gabrielnita) | 1052 comments Și eu tot pe Kindle o citesc, și tot în engleză... Mi-a plăcut cum a început, dar a început să mă piardă undeva pe la vreo 15-20% din carte, din momentul intâlnirii de taină a hoților care pun la cale lovitura vieții... nici mai mult nici mai puțin decât o revoluție care să răstoarne pe împăratul zeu care conduce cu o mână de fier imperiul... Și premisa și punerea în scena mi s-au părut foarte slabe și din păcate din momentul acela cartea continuă pe o pantă descendentă.

Nu pot zice că sunt un mare fan nici al alomanției, principala găselniță magică a cărții...


Alexandra Stoia (alexandradragnea17) | 29 comments Premisa mi se pare intr-adevar destul de standard, cum zici tu referitor la revolutie. Clase sociale cu discrepante intre ele, sclavagism etc. Momentan nu ma deranjeaza, inca sunt curioasa sa vad ce se mai intampla. Am ajuns la partea in care o pregatesc pe Vin sa se infiltreze in cercurile nobilimii.

Imi place si ca se citeste usor, cred ca nu o sa imi ia mult sa o termin.

Continui sa o citesti? Sau renunti?


Gabriel Nita (gabrielnita) | 1052 comments Sigur o termin, dar deocamdată nu prea cred că o să continui și cu restul seriei.


Algernon (Darth Anyan) | 273 comments am citit toata trilogia imediat ce a fost publicata (inainte sa ma apuc de scris recenzii), si am apreciat foarte mult talentul de povestitor al lui Sanderson, cu mici rezerve referitoare la insistenta pe eroi tineri cu puteri exagerate. Cel mai mult mi-a placut la el felul cum a dezvoltat un sistem de magie orientat spre lupte individuale, si focalizarea pe actiune in loc de descieri interminabile de manevre politice.
Sincer, nu sint tentat sa recitesc trilogia originala, desi mi-a placut la timpul ei. Am descoperit intre timp multi alti autori fantasy pe care ii consider superiori lui Sanderson. Dar imi doresc foarte mult sa am in mina versiunea completa de la "Stormlight Archives" si cam o luna de zile libera sa nu fac nimic altceva decit sa intru complet in universul magic creat de el.


Catalina Anca | 30 comments Partea cea mai rea la Stormlight Archive e ca va avea 10 carti si a scris doar 3.
Pe la batranete, cand o sa uitam sa ne refacem ochelarii, o sa ne rupem ochii cu Sanderson, Martin si Rottfus 😁


Victor | 1331 comments Cred ca o sa ne rupem ochii doar cu Sanderson, fiindca vrea sa uneasca tot universul Cosmere - in care au loc toate cartile sale - la un loc. Cred ca ar ajunge pe la 30 de carti.


Alexandra Stoia (alexandradragnea17) | 29 comments Eu deja nu mai am rabdare cu Stormlight Archive... am citit pe nerasuflate cele 3 volume anul trecut. Bine ca mi-a distras atentia acum Mistborn.. mai am putin si termin primul volum. A inceput sa imi placa din ce in ce mai mult.


Gabriel Nita (gabrielnita) | 1052 comments Am terminat ieri cartea, din păcate doar două steluțe de la mine... Începe frumos, dar se pierde repede într-o poveste fără prea multă coerență, într-un sistem de magie legat de metale care mi s-a părut ridicol, lipsit de eleganță și complicat, și într-un univers care sună din toate punctele de vedere ca o pastișă nereușită după Dune. Young adult într-un sens peiorativ, mă tem.


Victor | 1331 comments Povestea capata coerenta pe parcursul trilogiei, adevaratul sens al ei regasindu-se pe parcursul celei de-a treia carti. E ca si cum ai citi un roman politist pana la jumatate (sau o treime) doar fiindca autorul l-a taiat arbitrar dupa un eveniment relevant fiindca era prea groasa cartea.

Cat despre sistemul de magie, de acord cu tine, nu e tocmai elegant sa mananci șpan.


back to top