Knjigom u glavu discussion

87 views
2019 Septembar - Oktobar > Knjiga dvomjesečja: Normalni ljudi

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Salty13, Moderatorica (last edited Sep 16, 2019 01:18AM) (new)

Salty13 | 1039 comments Mod
Glasanje je završeno i za knjigu dvomjesečja izabrali smo knjigu autorice Sally Rooney Normalni ljudi. Knjiga je u protekloj godini postala veliki hit i nominovana za niz književnih nagrada. Da li ste je već čitali? Namjeravate li je čitati sa grupom? Podijelite dojmove s nama ali pazite da izbjegavate spoilere zbog članova koji knjigu još uvijek nisu čitali (uputstvo kako u "some html is ok").


message 2: by Marijana (new)

Marijana Lazic (lazic) | 21 comments Upravo sam je naručila tako da ću je čitati. Dugo sam odbijala da je čitam jer su mi korice bile odvratne (one sa ljudima kao sardinama), ali kad sam videla da naša verzija nema to, odmah sam se predomislila. :)


message 3: by Iva (new)

Iva (iva82) | 63 comments Ja sam čitala na engleskom i meni se naslovnica jako svidjela :D I knjiga mi se jako svidjela. Rooney piše bez patetike i ne traži samilost od čitatelja, priča joj jednostavno teče.


message 4: by Barb (new)

Barb (bubasbookshelf) | 9 comments Bila mi je obavezna lektira na fakultetu, pročitala sam je u dva dana, ali više zato što nisam imala pametnijeg posla nego zato što me knjiga zanimala. Ok je roman, ali nije niti blizu toliko dobar kao što ljudi govore da jest, niti zaslužuje da bude uspoređivana s kultnim romanima kao što je Lovac u žitu, ali to je samo moje mišljenje. Moram pohvaliti naslovnicu, ona mi se baš svidjela.


message 5: by Milena (new)

Milena Not impressed, baš mi je nekako bila glupa knjiga; dvoje angsty tinejdžera ubačenih u kalupe različitih socijalnih klasa (mada ja baš i nisam videla ne znam koju razliku) i onda imaju tako neku yo-yo vezu i smenjujuće mentalne poremećaje i znam da sam je čitala pre par nedelja ali već sad se ne sećam uopšte završetka


message 6: by Marijana (new)

Marijana Lazic (lazic) | 21 comments Mene knjiga nije dotakla, nisam se povezala sa likovima, nisu me uzbudila desavanja, ali dopada mi se stil pisanja. Knjiga nesumnjivo ima knjizevnu vrednost i jasno mi je zasto je porede sa Lovcem u zitu, s tim sto meni ni Lovac u zitu nije legao.


message 7: by Salty13, Moderatorica (new)

Salty13 | 1039 comments Mod
Isto. Ok je knjiga ali nije mi sasvim jasno zbog cega je bas ovako popularna. Mozda zato sto je uhvatila tu vrstu nedefinisanih modernih veza koje svi volimo da kritikujemo.


back to top