1001 könyv, amit megpróbálsz elolvasni, mielőtt meghalsz discussion

65 views
Általános mindenféle > Ahogy én ezt elképzeltem...

Comments Showing 1-22 of 22 (22 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by NannyOgg (new)

NannyOgg | 89 comments Álmomban ez így működne:

1. Mindenki átfutja a listáját azokról az 1001-es könyvekről, amit még nem olvasott, de szeretne. Kiválaszt mondjuk 5-öt belőlük.

2. Összesítem mindenki 5-ös listáját, és a leggyakoribban felmerülő 5 könyvre kiírok egy csoportszavazást. A megszavazott könyv lesz terítéken legközelebb.

3. Elolvassuk a könyvet az adott hónapban, majd jól kivesézzük.

4. Örülünk, továbblépünk a következőre.

A könyveket pár hónapra előre szavaznánk meg, hogy mindenkinek legyen ideje beszerezni innen-onnan. Ez egy kötetlen aktivitás, ha nem sikerül beszerezni vagy elolvasni, vagy már olvastad és nincs kedved újra, ki lehet hagyni, akárhányszor csak akarod. A könyvről kialakult beszélgetésbe akkor is be lehet folyni, ha régen olvastad, de van mondanivalód róla.

Ha a szavazáson olyan könyv nyer, amit már olvastál, olvashatod az utána legtöbb szavazatot kapottat. Persze ez főleg akkor érdekes, ha aztán lesz kivel megbeszélned.


message 2: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Akkor ez most el lett kaszálva, hogy a februári jelöléseknek már nem nyitottál topikot? :D Vagy az úttörő, ahol tud, segítsen magán? :D


message 3: by Juli (new)

Juli (julisch) | 6 comments Szerintem a folytonos 5 konyv ajanlas helyett lehetne/lehetett volna, hogy az elso szavazas eredmenyein (amikor meg mindenki aktivabb volt) megyunk sorra honaprol honapra, es akkor mindenki valasztott konyve sorra kerul elobb-utobb. Igy talan nagyobb a motivacio azoknal is, akiknek a konyve nem kerult a topra.
Csak egy javaslat.


message 4: by Viharmacska (last edited Dec 05, 2019 10:34AM) (new)

Viharmacska | 87 comments Ez csak akkor lenne jó, ha mindenki vállalná, hogy a saját jelöltjét hónapokig nem olvassa, míg sorra nem kerül, de szerintem senki sem fogja, én legalábbis biztosan nem. Ha így lenne, amit tényleg nagyon olvasni akarunk, pont azt nem jelölnénk.


message 5: by NannyOgg (new)

NannyOgg | 89 comments Viharmacska wrote: "Akkor ez most el lett kaszálva, hogy a februári jelöléseknek már nem nyitottál topikot? :D Vagy az úttörő, ahol tud, segítsen magán? :D"

Bah, nem. elfelejtettem. :( Kösz, hogy szóltál!


message 6: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Közben támadt egy javaslatom, hátha jó punnyadás ellen.
Páran jelölgetünk olyan könyveket, amiket már rengetegen olvastak, ezért jelölt még csak-csak lehet belőlük, de esélyük sincs (Tajtékos, 22-es, de láttam már Jane Eyre-t és Karácsonyi éneket is - meg még amit nem jelölünk, mert kiröhögnek :D), szóval lehetne esetleg egy külön szál a (moly szerint, mert hát onnét rajzottunk ki) legolvasottabb könyveknek. Hirtelen felindulásból össze is raktam egy listát, úgyis listamániás vagyok: https://moly.hu/listak/1001-1-100
Így kevesebben lennének csalódottak, amiért eleve esélye sincs a jelöltjüknek, vagy épp mert csupa általuk olvasott jelölt közül lehet választani. Vagy így meg végképp széthullanánk? Mit gondoltok? :) [ macska elsunnyog le Carrét olvasni Murr helyett. ]


message 7: by Márta (new)

Márta Péterffy | 74 comments Viharmacska wrote: "Közben támadt egy javaslatom, hátha jó punnyadás ellen.
Páran jelölgetünk olyan könyveket, amiket már rengetegen olvastak, ezért jelölt még csak-csak lehet belőlük, de esélyük sincs (Tajtékos, 22-e..."


Nem ér!!!
Tessék Murrt olvasni;))

-Most akkor ebből a listából egyet választunk?


message 8: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Nyugi, csak befjezem, aztán murrogok :D
Arra gondoltam, hogy ugyanúgy menne az is, mint az eredeti szál. Mondjuk lehet, jobb lett volna 150-es vagy kétszázas lista. Mindegy, majd kiderül, Nanny Ogg mit szól hozzá egyáltalán.


message 9: by Márta (new)

Márta Péterffy | 74 comments Viharmacska wrote: "Nyugi, csak befjezem, aztán murrogok :D
Arra gondoltam, hogy ugyanúgy menne az is, mint az eredeti szál. Mondjuk lehet, jobb lett volna 150-es vagy kétszázas lista. Mindegy, majd kiderül, Nanny Ogg..."


Oké!!
Én egyet biztosan szeretnék:))


message 10: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Egyébként ez olyan jó kis játék lett volna, ha a "mit olvassunk?" kérdést nem úgy értik páran, hogy "mit olvassatok?" Így viszont semmi értelme.


message 11: by NannyOgg (new)

NannyOgg | 89 comments Viharmacska wrote: "Nyugi, csak befjezem, aztán murrogok :D
Arra gondoltam, hogy ugyanúgy menne az is, mint az eredeti szál. Mondjuk lehet, jobb lett volna 150-es vagy kétszázas lista. Mindegy, majd kiderül, Nanny Ogg..."


Felőlem aztán bármi lehet, de csak azzal a feltétellel, ha kezeled a mellékszálat, mert nekem nincs rá időm. (El vagyok tűnve az éterből, mint az a bizonyos szürke szamár, de majd lesz ez máshogy is, remélem, csak nem tudom, mikor.)


message 12: by NannyOgg (new)

NannyOgg | 89 comments Viharmacska wrote: "Egyébként ez olyan jó kis játék lett volna, ha a "mit olvassunk?" kérdést nem úgy értik páran, hogy "mit olvassatok?" Így viszont semmi értelme."

Jó, hát azt gondoltuk eleve, hogy nem fogjuk lökdösni egymást a fórumszobában (vagymiez), hogy szóhoz jussunk, de szerintem ez még mindig jobb, mintha elvárnánk, hogy mindenki olvassa azt, ami kőbe lett vésve. (Én speciel kifejezetten el akarom olvasni a Murr kandúrt, meg is vettem évekkel ezelőtt, aztán most ránéztem a 600 oldalára, és azt mondtam, hogy köszönöm szépen, jelen állapotomban ezt nem kívánom abszolválni, olvasok inkább Terry Pratchettet. Evvan.)


message 13: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Hoppá, szerencsés vagyok, az enyém csak 440 :D És én sem sietek vele (mivel azon azáron csak 440, hogy hangyabetűs, BKV-ra szóba sem jön), de nem is arra gondolok, amikor jóhiszeműen szavazol egy könyvre, aztán rájössz, hogy nem ilyen lovat akartál, hanem amikor úgy győz egy könyv, hogy valaki már olvasta, és azt mondja, olvassuk csak mi is. Na de érted, az ajánlásnak van más módja, ez nem az a játék :D

Ha nem feltétel a napra pontosság, akkor kezelem szívesen a mellékszálat, de vasárnap például szinte soha nem vagyok gépnél.


message 14: by NannyOgg (new)

NannyOgg | 89 comments Viharmacska wrote: "Ha nem feltétel a napra pontosság, akkor kezelem szívesen a mellékszálat, de vasárnap például szinte soha nem vagyok gépnél."

Remélem, hogy nem, mert én is 1-2 napos csúszásokkal működöm itt... :D
Akkor nézz szét, hogy elérsz-e minden funkciót, amit akarsz használni (ez-az létrehozása, mittomén), és szólj, ha valami nem működik, ami kellene. Szerintem minden úgy van beállítva, hogy bárki belenyúlhasson, de ha nem, megbuherálom.


message 15: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Jó, szóval nem jön egy kihívászerkesztő, hogy orron karmoljon :D
Szavazást nem enged kiírni.
Csinálsz mellékszál-alfórumot, vagy menjen a többi közé?


message 16: by NannyOgg (new)

NannyOgg | 89 comments Legyen neki külön ilyen mappahülyesége, és akkor az alá mehet minden mellékszál-téma.


message 17: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Úgy legalább nem kavarodik össze.


message 18: by NannyOgg (new)

NannyOgg | 89 comments Viharmacska wrote: "Úgy legalább nem kavarodik össze."

És már tudsz csinálni szavazást is elvileg.


message 19: by Viharmacska (new)

Viharmacska | 87 comments Akkor holnap csinálok :)


message 20: by Timi (new)

Timi Én elveszítettem a fonalat. Januárban mit kell olvasni? :) a hivatalosban és a Top100-ban?


message 21: by Márta (new)

Márta Péterffy | 74 comments Timi wrote: "Én elveszítettem a fonalat. Januárban mit kell olvasni? :) a hivatalosban és a Top100-ban?"

Heinrich Böll: Biliárd fél tízkor


message 22: by Timi (new)

Timi Köszi.


back to top

1013656

1001 könyv, amit megpróbálsz elolvasni, mielőtt...

unread topics | mark unread