Suomalainen lukupiiri discussion

14 views
Kirja + filmatisointi 2019 > Missä olet, Bernadette (filmatisointi)

Comments Showing 1-2 of 2 (2 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Cate Blanchett on pääosassa elokuvassa Missä olet, Bernadette, jonka Suomen ensi-ilta on 20.9.

Olen koko vuoden yrittänyt tarkkailla elokuvatarjontaa sillä silmällä, että sieltä löytyisi jokin tähän haasteeseen sopiva, ja tämä tuntui hyvältä vaihtoehdolta tälle lukupiirille. Jos leffateatteriin meno ei houkuttele tai vaikka logistisista syistä onnistu, ei haittaa. Kirjakeskusteluun voi hyvin osallistua, vaikkei elokuvaa katsoisi ollenkaan, ja keskusteluketju odottaa täällä, jos leffan näkee joskus myöhemmin.

Kirjan suomenkielisessä nimessä on kysymysmerkki, mutta elokuvassa ei, mikä on mielestäni vähän hämmentävää. Leffajuliste taas on selvästi saanut inspiraationsa kirjan kannesta, mikä on hauska yksityiskohta.


message 2: by Reija (last edited Sep 07, 2019 01:30AM) (new)

Reija | 188 comments Ehkä se liittyy elokuvan rakenteeseen, kirjassa oli paljon kirjeitä yms joiden avulla tarina rakentui. Muistaakseni ekaa kertaa lukiessani mulle oli epäselvää (voi olla että meni vaan ohi) missä Bernadette oikein voisi olla, että se oli enemmän mysteeri. Mutta ehkäpä tämäkin selviää kun lukee kirjan uudelleen.


back to top