Cinta Fansuri Cinta Fansuri discussion


22 views
Boleh Kongsi

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Armiza (last edited Aug 25, 2016 11:46AM) (new) - rated it 2 stars

Armiza Nila Salam.

Ada sesiapa yang boleh kongsi sinopsis Cinta Fansuri?

Saya belum membaca dan saya ingin memilikinya.


lost soul Mungkin sinopsis di belakang buku boleh membantu anda :)


"Jarang-jarang berlaku percintaan seganjil ini.

Bermula di bengkel seni di Malaysia, dalam pedih perpisahan di Singapura, gelora resah kehidupan di Perancis, Cinta Fansuri menghantar sebuah kisah cinta yang sangat aneh, menyentuh dan falsafi.

Mengapakah Fahiyaton yang bersumpah akan bersama kekasihnya, Fansuri, tiba-tiba mengahwini seorang tuan punya ladang lada hitam? Dan mengapakah setelah menjadi janda, Fahiyaton mengahwini pula pak cik arwah suaminya?

Mengapakah Fansuri kemudiannya menolak Fahiyaton selepas bekas kekasihnya itu diceraikan suami keduanya. Dan mengapakah setelah luka hati mereka sembuh tiga tahun kemudian, sekali lagi Fahiyaton menolak Fansuri?

Demikianlah pada suatu subuh dalam kuyup hujan di atas dek sebuah kapal, Fansuri bersumpah untuk tidak mengenal lagi seorang wanita bernama Fahiyaton."


Nur Afidah  Mat Isa Buku ni nipis saja. Tapi saya masih perlu mengulang baca sebab tak tahu yang mana realiti yang mana fantasi. Sama macam buku Daerah Zeni. Saya baca berulang-kali untuk tahu mana realiti mana fantasi. Ohh my bad..!


back to top