Suomalainen lukupiiri discussion

25 views
Vuosi 2019 > Toukokuu: Pienoisromaani

Comments Showing 1-4 of 4 (4 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kurjien lukeminen jatkuu edelleen lukupiirissä, mutta nyt filmatisoinnin puolella, joten ajattelin, että sen seuraksi sopisi "lyhyt kirja". Helmetissä yhtenä kohtana on alle 100-sivuinen kirja, eli halutaanko pitää se ylärajana vai ovatko kaikki halukkaat jo lukeneet siihen sopivan, jolloin toukokuun kirja voisi olla muutaman kymmenen sivua pitempi, vaikkapa alle 125-sivuinen? Lähemmäs 150-sivuinen tuntuu jo vähän pitkältä pienoisromaaniksi.

(Kirjan sivumäärä katsotaan sen uudehkosta painoksesta, mielellään kovakantisesta, mutta vähintään painetusta kirjasta, ei e-kirjasta. Niissä on usein selvästi vähemmän sivuja. Jos samassa painoksessa on lisäksi esimerkiksi pari novellia ja niiden takia kirja on pitempi, on ehdotus hyväksyttävissä, jos nimiteos on alle sovitun.)

P.S. Etsiessäni pienoisromaanin määritelmää, jota ei suomeksi ainakaan nopeasti löytynyt, törmäsin Wikipediassa romaanin eri alalajeihin. Viime vuonnahan luimme eri genrejä, mutta tuolta löytyi muutamia sellaisia, jotka eivät ole varsinaisesti genrejä. Avainromaanit kiinnostaisivat ainakin minua. https://fi.wikipedia.org/wiki/Romaani


message 2: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Nyt kun vietettiin juuri Minna Canthin päivää, niin esimerkiksi Köyhää kansaa voisi sopia tähän. Itse tarina ei ole niin pitkä, sillä niteessä on mukana myös esipuhe.


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minäpä listaan muutaman kirjan, jotka olen hyllyttänyt. Yritän keskittyä juuri pienoisromaaneihin ja jättää pois novelli- ja runokokoelmat ja näytelmät, joita niitäkin löytyisi, samoin lastenkirjat.

Alle 100 sivua

Irène Némirovsky: Tanssiaiset
E.T.A. Hoffmann: Serkkuni kulmaikkuna
François-René de Chateaubriand: Viimeinen Abenserragi
ja René
Paul Auster: Aaveita (on tosin New York -trilogian toinen osa, mutta osat voinee lukea erikseenkin)
Pietari Päivärinta: Elämäni – perhe-elämällinen kertomus
Juan Carlos Onetti: Sitten kun
Juhani Aho: Helsinkiin
Gabriel García Márquez: Kukapa everstille kirjoittaisi
Joel Lehtonen: Mataleena: laulu synnyinseudulle

Yli satasivuisissa onkin sitten vielä enemmän varsin mielenkiintoisen kuuloisia pienoisromaaneja, monia myös siellä 130-140-sivuisissa... Katsotaan jaksanko ruveta niitä listaamaan.


message 4: by Noora (new)

Noora | 873 comments Minulla on ainakin vielä se alle 100 sivuinen kirja lukematta Helmet haasteeseen. Näistä Tytin ehdottamista kiinnostaa ehkä eniten Serkkuni kulmaikkuna, Tanssiaiset tai Mataleena: laulu synnyinseuduille. Serkkuni kulmaikkunalla saisi sen kirja sijoittuu Berliinin kohdan myös.


back to top