Ung i Norrbotten discussion

8 views
Madam Puddifoots café > Böcker av Youtubers

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Erika (new)

Erika Hoff Holmgren Jag sitter och har lite feeling för Dodie Clarks självbiografiska bok "Secrets for the mad". Har inte kommit mig för att läsa den riktigt ännu, men vill! Fast större delen av anledningen till att jag vill är ju för att jag gillar henne som youtuber/vloggare/musiker, så det känns lite jobbigt också. För tänk om hon inte är lika duktig på att skriva böcker?

Kände att jag behövde lite Goodreads-stöd.
Har ni läst några av era fave-youtubers böcker? Vill ni? Vill ni inte? Vad tycker ni om när youtubers skriver böcker överhuvudtaget?


message 2: by Sara, Bibliotekarie (new)

Sara (carpedentum) | 182 comments Mod
Jag har aldrig känt ett behov av att egentligen läsa en youtubers bok om jag ska vara ärlig. Jag har bläddrat lite i This Book Loves You av Pewdipie men jag förstår inte hans humor tillräckligt bra för att uppskatta den.

Vart lite sugen på att läsa Binge av Tyler Oakley för att en tjej på mitt gamla bibliotek sa att den var bra. Nyss kom ju också The Hidden Power of F*cking Up av The Try Guys med som jag kanske kommer kika på om jag får tillfälle för att jag tycker de är så roliga.

Annars vet jag i ärlighetens namn inte om jag är så intresserad. I min erfarenhet har det vara lite taskig kvalitet på böckerna som youtubers släppt hittills och har de inte ofta dessutom vart spökskrivna? Hade hellre i så fall sett att de marknadsfört det som ett samarbete så att inte fansen tror att de skrivit allt själva till exempel.

Men görs det bra har jag i teorin absolut inget emot youtubers böcker. Men jag vill att de ska hålla kvalitet, precis som jag vill med de flesta andra böcker jag läser.


message 3: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 325 comments Mod
Jag har inte läst några skönlitterära eller biografiska böcker av Youtubers ännu, men däremot fastnar jag för lite kokböcker och inredningsböcker och sådant ibland. Jag har till exempel Eat Smart av Niomi Smart som är en kokbok med vegansk mat, och Cordially Invited av Zoe Sugg "Zoella" för jag tycker alltid att hon pysslar så fint när hon bjuder hem folk. :)

Eat Smart What to Eat in a Day - Every Day by Niomi Smart Cordially Invited by Zoe Sugg


message 4: by Erika (new)

Erika Hoff Holmgren Sandra wrote: "Jag har inte läst några skönlitterära eller biografiska böcker av Youtubers ännu, men däremot fastnar jag för lite kokböcker och inredningsböcker och sådant ibland. Jag har till exempel Eat Smart a..."

Är de bra då? o:


message 5: by Sandra (sagosandra), Bibliotekarie (new)

Sandra (sagosandra) (sagosandra) | 325 comments Mod
Det är ju inget man läser från pärm till pärm men jag tycker de är roliga att bläddra i för att hitta inspiration. :)


back to top