Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

173 views
Archief 2020 > Ben je ook een boeken 'hoarder' of juist niet?

Comments Showing 1-50 of 59 (59 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Petra (new)

Petra Ik ben zelf dus een echte 'hoarder'. Ik ben verslaafd aan het afstruinen van Kringloopwinkels en kom altijd wel weer met een stapeltje boeken thuis. Gelukkig breng ik ook wel gelezen boeken die ik niet weer zal lezen naar de Kringloop terug anders zou mijn woonkamer helemaal vol staan ;) Maar al met al heb ik nu 277 boeken staan die ik nog moet lezen. Het toppunt was trouwens 306.

Hebben jullie dat ook dat je maar boeken blijft kopen en dat je nog veel te lezen hebt staan of juist niet?


message 2: by Jelka (new)

Jelka Ik ben juist het tegenovergestelde. Ik koop bijna geen boeken meer, ik vond het niet meer fijn om geld uit te geven aan boeken die ik maar 1 keer lees. Ik ga nu regelmatig naar de bibliotheek en als ze een boek niet hebben dat ik graag wil lezen dan koop ik het ebook. Zo blijft mijn kast netjes, en staan er enkel boeken in die speciaal zijn voor mij.


message 3: by Floor, Buddy Read Queen (new)

Floor Flawless  (floorflawless) | 890 comments Mod
Yep, en daarom hou ik over het algemeen alleen de boeken die ik 4 en 5 sterren geef. De rest doe ik na t lezen weg


message 4: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 871 comments Jup, nog een hoarder hier. Gelukkig heb ik nu beperkte kastruimte en past er niet zoveel in mijn huis, maar ik heb wel in de 200 boeken denk ik. Veel zijn al gelezen en het zijn vaak ook boeken die ik nog wel vaker zou willen lezen, of die ik gewoon in de kast wil hebben (ook om uit te lenen aan vrienden en te bewaren voor eventuele kinderen).
Het doel is wel om in mijn toekomstige huis een paar volle boekenkasten van de vloer tot het plafond te hebben. Alleen het kijken naar mijn kasten is nu al zooo fijn dat ik dat het geld wel waard vind :)


message 5: by Petra (new)

Petra @Jelka wat goed! Ik ben ook lid van de bibliotheek, maar blijf toch naar de Kringloopwinkels gaan. Heb nu eigenlijk thuis mijn eigen kleine bibliotheek ;)


message 6: by Petra (new)

Petra @Floor dat hou ik ook zo'n beetje aan de 4 en 5 sterren houden, de rest weg. Vanmorgen weer een tas vol naar de Kringloop gebracht én niet naar binnen gegaan om nieuwe te kopen. Er is nog hoop voor mij haha ;)


message 7: by Floor, Buddy Read Queen (new)

Floor Flawless  (floorflawless) | 890 comments Mod
Petra wrote: "@Floor dat hou ik ook zo'n beetje aan de 4 en 5 sterren houden, de rest weg. Vanmorgen weer een tas vol naar de Kringloop gebracht én niet naar binnen gegaan om nieuwe te kopen. Er is nog hoop voor..."

Wooahh das knap! *geeft applaus*


message 8: by Petra (new)

Petra @Yasmijn heel herkenbaar dat kijken naar de kasten! Heerlijk vind ik dat. Daarom staan mijn kasten ook in de woonkamer.


message 9: by Petra (new)

Petra @Floor hahaha dank je, dank je :))


message 10: by Marjolein (new)

Marjolein (markalkman) | 286 comments Ik wil gewoon het liefst een bibliotheek in mijn huis, haha. Ik leen ook regelmatig boeken uit aan vriendinnen/nichtjes/broers of zussen. Ben ook wel echt een hoarder, als ik bijvoorbeeld in de UK ben kom ik meestal terug met een stuk of tien boeken. Als het slechte boeken zijn doe ik ze ook wel direct weg, maar over het algemeen bewaar ik ze. Vind het mooi staan in mijn kast (hoewel ik nu te weinig kast ruimte heb dus het staat een beetje propperig oeps). Ga binnenkort wel een paar dingen op zolder zetten - tegen de tijd dat ik het huis uit ga puilt m'n kamer uit, denk ik.

Heb wel vorig jaar een Kindle gekocht, en alle boeken die ik wel graag wil lezen maar niet per se wil hebben, lees ik dus op m'n Kindle.


message 11: by Petra (new)

Petra @Marjolein jaaa, een bibliotheek! En dan met zo'n trappetje erbij :)
Ik kan mezelf er nog steeds niet toe aanzetten om digitaal te lezen, maar wie weet in de toekomst inderdaad ook voor boeken die ik niet persé wil hebben.


message 12: by Marjolein (new)

Marjolein (markalkman) | 286 comments @Petra jaaa! En dan zo'n mooi leeshoekje erbij en zo'n rond raamkozijn met kussentjes in de vensterbank haha. Ik zie het al helemaal voor me.

Ik ben wel heel blij met m'n Kindle, zeker als ik op vakantie ga (en ga dus regelmatig een weekendje weg). Scheelt zoveel ruimte/gewicht in je koffer! Plus, als boekverkoper heb ik dus ook een account bij NetGalley en de ARC's die ik daar krijg zijn eigenlijk altijd digitaal.


message 13: by Irene vH (new)

Irene vH | 340 comments Ik heb de ruimte helaas niet om echt een hoarder te zijn, dus alles wat ik niet denk nig een keer te willen lezen of wat ik niet erg goed vond doe ik op een of andere manier weer weg. Maar ik wil later toch eigenlijk wel een soort mini bibliotheek in huis; een kamer met alleen boeken kasten en comfortabele stoelen.


message 14: by Petra (new)

Petra @Marjolein oe jaaa! Heerlijk lijkt me dat :)

Dat is wel een goed punt ja, ik loop altijd met boeken te sjouwen wanneer ik wegga.


message 15: by Petra (new)

Petra @Irene jaaa heerlijk een mini bibliotheek in huis :))


message 16: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1644 comments Ik heb twee kasten met boeken, waarbij ik er een deel met mijn man. Meer ruimte dan dat heb ik niet voor boeken, dus als ik wat nieuws koop of krijg, moet er ook wat weg. Dat vind ik erg moeilijk. Ik kocht altijd veel boeken, maar daar ben ik mee gestopt. Wel koop ik van mijn favoriete auteurs de boeken als eboek. Dat neemt niet zoveel ruimte in. Ik ben al een paar jaar bezig om mijn stapel ongelezen boeken te verminderen en dat lukt eindelijk. Ik ben niet van plan om weer zoveel te kopen, dus ik wil weer een bibliotheekabonnement afsluiten. Ik heb nog een hobby: kaarten maken. Daar heb ik ook kasten vol met spullen voor, dus ik moet keuzes maken. Veel boeken lees ik maar eenmaal, dus ik vind het zonde om daar veel geld aan te besteden.


message 17: by Emma (new)

Emma (emma-m) | 51 comments Ik was vroeger echt een heel erge boekenhoarder, maar als student heb ik er nu geen geld en geen ruimte meer voor. Bij mijn ouders staan nog wel heel veel oude boeken, maar ik koop er eigenlijk bijna geen meer. Misschien max 5 per jaar? Het merendeel van mijn boeken lees of luister ik via Storytel of op mijn ipad.


message 18: by Aileen (last edited Apr 03, 2019 04:32AM) (new)

Aileen | 135 comments Herkenbaar topic dit ;)

Vorige zomer heb ik i.v.m. een verhuizing al mijn boeken uitgezocht; mijn favorieten en de boeken die ik nog een keer wilde gaan lezen heb ik gehouden en de rest weggedaan. Dit ruimde enorm op en mijn boekenkast had zowaar wat lege planken! De eerste maanden heb ik me braaf gehouden aan mijn eigen regel om alleen nog boeken te lenen (bieb of via vrienden/familie) en dus geen nieuwe boeken meer te kopen. Maar op een gegeven moment heb ik toch gemerkt dat mijn uitgedunde kast weer voller wordt en dat ik in kringloopwinkels de boeken die op mijn tbr-lijstje staan niet kan laten liggen. Achja, wie weet kan ik met mezelf afspreken om mijn boekenkast elke paar jaar uit te zoeken om zo toch wat weg te kunnen doen...


message 19: by Elise (new)

Elise | 126 comments Petra wrote: "@Marjolein jaaa, een bibliotheek! En dan met zo'n trappetje erbij :)
Ik kan mezelf er nog steeds niet toe aanzetten om digitaal te lezen, maar wie weet in de toekomst inderdaad ook voor boeken die..."


Hahahah ik wil dit ook al jaren! Met zo'n trappetje.
Verder ben ik ook echt een hoarder, ik vind het ook gewoon zo mooi staan haha.


message 20: by S.schouwenaars (new)

S.schouwenaars | 7 comments Herkenbaar. Overal waar ik kom moet ik minstens een boekenzaak (liefst tweede hands) in en moet ik minstens een, maar meestal meerdere, boek kopen. Inmiddels ben ik tot aan een systeem om ze te categoriseren.


message 21: by Linde (new)

Linde (linderietveld) Het enige wat ik deed vroeger was boeken kopen maar toen ik op mezelf ging heb ik er voor gekozen al mn boeken weg te doen (behalve de pareltjes) en nu koop ik eigenlijk geen fysieke boeken meer. Ik lees vooral op mijn e-reader of ik luister luisterboeken.


message 22: by Luisa (new)

Luisa (monaluisa) | 131 comments Ik sorteer regelmatig mijn boekenkast, boeken die ik niet zo speciaal vond verkoop ik meestal tweedehands of ik deponeer ze in een open boekenkast.
Als ik er dan toch ben, kijk ik ook gelijk even in, of er nog boeken in staan die ik zou willen lezen.
Altijd als ik ergens ben, ga ik naar een boeken- of kringloopwinkel en als ik ergens een open boekenkast zie moet ik er ook in kijken. Zo wordt mijn boekenkast vanzelf weer wat voller :)


message 23: by Sanne (new)

Sanne (sanneennas) | 18 comments Ook ik heb een probleempje met het binnensleepgedrag... Ondertussen heb ik dit jaar meer boeken gekocht dan gelezen, dus ik moet weer een tijdje uit de boekwinkels blijven (maar ja, dat krijg je van vakanties naar Engelstalige landen. De boeken zijn daar zo veel goedkoper!). Mijn excuus is dat ik net een nieuwe kast heb toegevoegd aan de boekenwand, dus dat die zo zielig kaal oogde...

Mijn favoriete boekwinkels zijn tweedehands, en ik ben ook helemaal fan van de open boekenkasten. Je vind er de leukste dingen!


message 24: by Esther (new)

Esther | 356 comments @Sanne, haha, 'binnensleepgedrag', goed woord ervoor :)

Toen de Slegte nog bestond, kocht ik echt enorm veel ramsj en tweedehands. Nu is het wat minder, want ik vind nieuwe boeken toch wel duur. Aan de andere kant vind ik het ook wel weer belangrijk om de uitgevers, schrijvers en vertalers te ondersteunen, en dus niet alleen via open boekenkasten/free little libraries en kringlopen aan mijn boeken te komen.

Ik koop meestal boeken van schrijvers die ik al ken of die me erg aanspreken. Ook probeer ik alleen boeken nieuw te kopen waarvan ik denk dat ik ze ooit nog wel een keer wil lezen. Andere boeken leen ik liever bij de bieb (op papier of digitaal).
Al moet ik zeggen dat ik, als ik op een station sta te wachten, ook wel gemakkelijk een Bruna of Ako binnenloop en 'zomaar' een boek koop. Toen ik een halfjaar in Engeland studeerde en daar bij Waterstones de '3 halen, 2 betalen'-boeken ontdekte, groeide de collectie ook flink...
E-books heb ik nog nooit gekocht trouwens, dat vind ik op de een of andere manier echt zonde van het geld (ook al zijn ze goedkoper dan de papieren versie).

Ik ben in december verhuisd en heb toen ook de hele boekenkast uitgeruimd en weggegeven wat ik niet meer wilde hebben. Nu heb ik twee hoge Billy's voor mijn boeken, meer kan er dus niet bij! Voorlopig past het nog.. :)


message 25: by Susy (new)

Susy (susysstories) | 1186 comments Zeker een hoarder! Daarom zou ik ook graag willen verhuizen naar een groter huis...het past allemaal niet meer....


message 26: by Goan (new)

Goan Booij Zelf ben ik pas sinds kort een lezer, maar ik zou me ook willen beschrijven als hoarder ja. Echter heb ik zelf nog geen boekenkast op mijn kamer, dus die liggen échte overal verspreid op dit moment... Maar daar zal snel verandering in komen


message 27: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) | 1614 comments Sinds ongeveer een half jaar, iets meer koop ik geen boeken meer. Ik heb er echt te veel (je zult het niet geloven, maar bijna 500) en mijn kamertje bij mijn ouders is veel te klein. Ik heb gisteren een hele stapel weggedaan. Ook boeken die ik tweedehands had gekocht, maar zo goed vind dat ik de schrijver (net wat jij zegt @Esther) wil steunen en ze nieuw ga kopen (als ik weer ruimte heb). Het bevalt me best wel om nu gewoon regelmatig naar de bieb kan gaan waar je zoveel kan lenen dat het wel lijkt alsof je de boeken zelf hebt. Probeer de TBR lijst van boeken die ik heb te verkleinen, maar dat lukt nog niet geweldig. Ik ga gewoon door!


message 28: by Petra (new)

Petra Zo leuk om al jullie reacties te lezen! Ik heb vanmiddag iets rigoureus gedaan. Ik heb al mijn boeken uit mijn drie boekenkasten doorgenomen en aan de hand van de achterkant bekeken of ik een boek echt wel wil lezen of niet. Dat heeft als resultaat gehad dat er nu 45 ongelezen boeken in de hal klaarliggen om naar de Kringloop te brengen. Deze kwamen sowieso uit een Kringloop. Ik heb de afgelopen jaren veel boeken gekocht waarvan ik had 'dit boek moet ik een keer gelezen hebben, omdat de schrijver zo bekend is'. Bijvoorbeeld Couperus, Connie Palmen, Gerard Reve, enz. Maar eigenlijk heb ik helemaal geen zin om deze te lezen of heb ik al iets van de schrijver gelezen en blijkt die mij helemaal niet aan te spreken. Waarom zou ik ze dan eigenlijk 'moeten' lezen? Ik heb de laatste tijd aardig wat boeken gelezen die ik niet zo leuk vond en ik wil graag het plezier in het lezen houden, dus ben even kritisch langs mijn boeken gegaan en nu heb ik 'nog maar' 231 ongelezen boeken in de kast in plaats van 276 ;)


message 29: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 871 comments Goeie actie Petra!


message 30: by Luisa (new)

Luisa (monaluisa) | 131 comments Goed bezig! Groot gelijk ook, lezen moet leuk blijven en niets moet


message 31: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1644 comments Goed bezig Petra. Geeft vast een fijn gevoel om lekker op te ruimen.


message 32: by Petra (new)

Petra Dank jullie! Ja, voelt erg fijn :)


message 33: by Floor, Buddy Read Queen (new)

Floor Flawless  (floorflawless) | 890 comments Mod
Lekker bezig Petra!
Ik heb vorige week weer eens wat boeken op Marktplaats gezet. Vandaag weer eentje op de post doen! Heerlijk om boeken weer door te geven aan een ander. En ik vraag er ook maar een klein bedrag voor.


message 34: by Elke (new)

Elke (elkeeea) | 1304 comments Ik was/ben ook een hoarder. Toen ik nog heel veel las kocht ik echt maandelijks nieuwe boeken. Ik had een grote kast, waar heeel veel in past. Ik zit al een tijdje in een leesdipje en merk dat ik dan dus ook minder koop. Ik ben in november verhuisd en we zijn nog aan het klussen, dus alle boeken staan nu in dozen op een grote stapel. Kan niet wachten om mijn boekenkast weer in te richten (eerst een nieuwe kast kopen).
Ook wil ik graag een mini-bieb in de tuin waar ik de boeken die ik niet ga lezen in kan stoppen in de hoop dat ik er andere mensen blij mee kan maken.


message 35: by Petra (new)

Petra @Floor dank je! Inderdaad heerlijk om boeken door te geven. Ik heb zelf het geduld niet om mijn boeken op Marktplaats te zetten. Ik wil ook het liefst mijn boeken zo snel mogelijk van mijn boeken af...ik woon achter een Kringloop, dus het is voor mij makkelijker om mijn boeken daar heen te brengen dan ze op Marktplaats te zetten ;) Mooie bijkomstigheid is dat ik daar nog maar weinig boeken kan kopen, omdat ik zoveel van mijn eigen boeken daar tegenkom haha


message 36: by Petra (new)

Petra @Elke heerlijk om straks weer je boeken in te kunnen ruimen! Oe jaaa een mini-bieb in de tuin :)))


message 37: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) | 1614 comments Ik heb zelf sinds kort ook een mini bieb overgenomen van iemand in de straat. Helaas nog niet echt aanloop, maar moet hem ook nog gaan opknappen.


message 38: by Petra (new)

Petra O wat leuk Robin!


message 39: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 892 comments Robin wrote: "Ik heb zelf sinds kort ook een mini bieb overgenomen van iemand in de straat. Helaas nog niet echt aanloop, maar moet hem ook nog gaan opknappen."

Wat leuk! Ik ben toevallig net gisteren voor het eerst langs een aantal mini biebs in mijn buurt gefietst (er blijken er veel meer te zijn dan ik dacht!). Het was perfect weer voor zo'n fietstochtje :) Ik had iets van 10 boeken meegenomen die ik zelf niet meer wilde houden en ik heb twee boeken uit mini biebs meegenomen.
Heb je je mini bieb ergens aangemeld? Je hebt wel van die websites als Little free library en bij mij in de buurt is er gewoon iemand die op een blog bijhoudt waar nieuwe minibiebs verschijnen, dus als je zoiets nog niet hebt gedaan zou je dat kunnen overwegen (als je oké vind dat het adres op internet staat). Ik heb ook van mensen gehoord dat ze briefjes bij mensen in de buurt in de bus deden waarop het concept een beetje werd uitgelegd. Lijk met leuk als er mensen langs komen ^^ Ooit wil ik ook wel zo'n minibieb, maar op het moment heb ik geen tuin dus dat gaat hem nog even niet worden.

Ik was ook best wel een hoarder. Ongeveer een jaar geleden heb ik een goodreads shelf aangemaakt voor al mijn ongelezen boeken en dat was wel een openbaring. Ik had rond de 160 ongelezen boeken en ik kan niet echt zeggen dat ik daar nou gelukkiger van werd. Het liefst heb ik denk ik niet meer dan 10 ongelezen boeken. Dan heb ik een mooi aantal om uit te kiezen, maar voelt het niet zo overweldigend. Inmiddels heb ik nog 142 ongelezen boeken, dus het aantal daalt langzaam :)

Ik probeer nu omdat het fijner voelt weinig ongelezen boeken te hebben en om m'n CO2 voetafdruk te verkleinen een tijd geen nieuwe boeken te kopen. Tot nu toe lukt het aardig. Ik heb dit jaar geloof ik twee boeken voor m'n studie nieuw gekocht en drie boeken voor mezelf. Het kan dus nog beter, maar het is al een stuk beter dan het een paar jaar geleden was. Ik ga de laatste tijd ook weer vaker naar de bieb, dus dat helpt ook wel. Bij mij kan je lekker lenen zoveel je wilt en als je die vele boeken dan weer zat bent breng je ze gewoon terug :)

Zoals anderen ook al zeggen wil ik eigenlijk ook alleen maar boeken in m'n kast hebben staan die ik écht mooi vind. Zoveel mogelijk wil ik dus boeken eerst lenen en als ze me dan bevallen wil ik ze pas aanschaffen.


message 40: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) | 1614 comments @Bregje Wil ik zeker gaan doen als ik hem van de zomer heb opgeknapt!


message 41: by Petra (new)

Petra @Bregje het kan inderdaad overweldigend voelen om nog zoveel ongelezen boeken in de kast te hebben staan. Goed bezig met je CO2 voetafdruk. Ik probeer er ook zoveel mogelijk op te letten. Vandaar dat ik vrijwel alleen maar boeken bij de Kringloop koop of leen bij de bibliotheek.

Vanmorgen heb ik weer twee volle tassen met boeken naar de Kringloop gebracht. Inmiddels kan ik bij deze Kringloop niet 'leuk' meer naar boeken zoeken, omdat ik er zoveel boeken van mezelf tegen kom haha
Een goede maatregel voor mij tegen het hoarden ;)


message 42: by Jeske (new)

Jeske (jeskohh) Ik heb altijd een vrij grote koopdrang als het gaat om boeken, maar wel het liefst tweedehands. Ik heb wel een aantal nieuw gekochte boeken in mijn kast staan, maar mag van mezelf ook alleen maar een nieuw boek kopen bij een speciale gelegenheid (boekenweek, van verjaardagsgeld o.i.d.). Daarnaast heb ik ook met mezelf de deal gemaakt dat ik pas een boek mag kopen als ik eerst een nog ongelezen boek uit mijn eigen kast lees- zo maak ik de 'nog te lezen'-lijst iets kleiner en voorkom ik dat er stapels boeken bijkomen. Met het wegdoen van boeken heb ik heel veel moeite.

Ik ben ook een groot fan van de bibliotheek! Ben onlangs verhuisd naar een andere stad, dus heb mijn oude abonnement op moeten zeggen. Ik ben er helaas nog niet aan toegekomen om in mijn nieuwe woonplaats naar de bibliotheek te gaan om een nieuw abonnement af te sluiten.


message 43: by Leon (new)

Leon Overgeschakeld op een e-reader omdat ik graag wat grotere letters wil (de paperbacks die ik meestal koop hebben vaak erg kleine lettertjes) maar nog geen leesbril :-)
De e-reader beschermt me wel een beetje tegen het kopen van teveel boeken: Ik zet de boeken die ik graag nog wil lezen in mijn Amazon Wish list.
Al geef ik soms toch nog toe aan een impuls en koop ik toch weer een e-book, met als smoesje dat ik genoeg keuze wil hebben als ik een boek uit heb en een nieuw boek kies....maar bij e-readers gaat dat niet echt op....je kan immers met 1 click een boek kopen....


message 44: by Demi (new)

Demi (dvannee) Eigenlijk koop ik het liefst ook geen boeken die ik waarschijnlijk maar een keer lees, daarom heb ik ook een bibliotheek abonnement! Maar ik ben vrijwilliger bij een kerk in Zwolle waar tweedehands boeken worden verkocht. Het is dus heel verleidelijk om elke week wanneer ik er ben even tussen de boeken te struinen (vaak koop ik ook een boek...). Ach ja, het is voor het goede doel, denk ik dan altijd (en het is super goedkoop!) :D

Mijn regel is echter wel dat mijn twee billy kasten alleen boeken mogen huisvesten, dus is de kast vol, dan moeten er of boeken uit, of geen boeken meer gekocht worden. Als ik op mezelf woon, kan de kastruimte wellicht worden vergroot!


message 45: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1644 comments Ik ben wel een beetje een hoarder. Ik heb nu 21 boeken thuis van de bibliotheek. Waarvan ik er 1 uit heb. Zoveel boeken kan ik niet in een maand uitlezen. Zelfs twee maanden wordt lastig. Toch kon ik het niet laten om afgelopen woensdag weer een flinke stapel mee te nemen. Behalve wat boeken die ik sowieso wil lezen, kwam ik ook nog wat andere tegen die mij aanspraken en dus mee moesten. Gelukkig kun je ze best lang lenen en kun je ze ook verlengen als ze niet gereserveerd zijn.


message 46: by Bregje (new)

Bregje  (b-a-reader) | 892 comments Leon wrote: "Overgeschakeld op een e-reader omdat ik graag wat grotere letters wil (de paperbacks die ik meestal koop hebben vaak erg kleine lettertjes) maar nog geen leesbril :-)
De e-reader beschermt me wel ..."


Ik vind het juist met e-boeken denk ik nog makkelijker om heel veel te kopen! Met fysieke boeken merk ik ze tenminste op omdat ze duidelijk ruimte in nemen, maar met m'n e-reader kan ik gewoon vergeten dat ik bepaalde e-boeken al heb gekocht (als ik ze nog niet gelezen heb). Ik heb wel eens een e-boek willen kopen waarvan bol.com toen zei dat ik die al had :') Ook deed ik als ik in het verleden iets bij Bol bestelde ook vaak een goedkoop e-boek erbij zodat ik geen verzendkosten hoefde te betalen :p


message 47: by Leon (new)

Leon Ik vind het juist met e-boeken denk ik nog makkelijker om heel veel te kopen! Met fysieke boeken merk ik ze tenminste op omdat ze duidelijk ruimte in nemen, maar met m'n e-reader kan ik gewoon vergeten dat ik bepaalde e-boeken al heb gekocht (als ik ze nog niet gelezen heb). Ik heb wel eens een e-boek willen kopen waarvan bol.com toen zei dat ik die al had :') Ook deed ik als ik in het verleden iets bij Bol bestelde ook vaak een goedkoop e-boek erbij zodat ik geen verzendkosten hoefde te betalen :p

Zo zie je maar weer dat iedereen anders is, maar goed ook :-)
Zoveel boeken heb ik gelukkig nog niet dat ik kan vergeten dat ik ze al gekocht heb :-) Maar dat is dan toch juist goed dat een e-reader/e-book website je daaraan herinnert? Mij is het echt al eens gebeurd 2 maal hetzelfde boek te kopen, maar dat betrof geen leesboek.

Bij mij is het "willen hebben" gevoel bij e-boeken minder dan bij echte boeken, misschien omdat ze minder tastbaar zijn, of juist omdat je ze ook heel snel tot je beschikking kan hebben (=kopen) op het moment dat je ze wil gaan lezen.

Bij Bol.com bestel ik zelden iets. Dat absurde "De winkel van ons allemaal" stoort me enorm en over het algemeen is bol.com vreselijk duur. Of het nu boeken of andere producten betreft, ik koop graag bij Amazon.de. Niet altijd, maar wel heel vaak de laagste prijs. En voor een prikje (ik geloof 49 euro per jaar) krijg je Amazon Prime waarbij Amazon Prime Video en gratis verzending hoort.


message 48: by Maya (new)

Maya (mayanl) Leon wrote: "Ik vind het juist met e-boeken denk ik nog makkelijker om heel veel te kopen! Met fysieke boeken merk ik ze tenminste op omdat ze duidelijk ruimte in nemen, maar met m'n e-reader kan ik gewoon verg..."

Ik koop ook bij Amazon.de. Ik wist alleen niet dat je Prime ook als Nederlander mag gebruiken! Of kan het toch alleen maar met een Duits postadres? Nog nooit geprobeerd!


message 49: by Maya (last edited Dec 12, 2019 04:29AM) (new)

Maya (mayanl) Ik ben niet zozeer een 'hoarder', maar als je een *ahem* wat hogere leeftijd hebt, je ook boeken koopt (naast lenen), en moeite hebt om er afscheid van te nemen, dan stapelt het zich toch op.

Een aantal jaren geleden toch maar een e-reader aangeschaft. Ik ben er erg blij mee, en koop ook e-boeken, maar ik blijf daarnaast toch ook papieren boeken aanschaffen. E-boeken zijn handzamer om mee te nemen en te lezen. Papieren boeken zijn aanweziger, en zoals iemand al opmerkte: je vergeet ze niet.

Toen ik de e-reader aanschafte ben ik toch eens door de boekenkasten gegaan. Sommige boeken vielen van ouderdom uit elkaar, en waren gewoonweg onleesbaar geworden. Die zijn weg gegaan. Studieboeken met verouderde inhoud zijn ook opgeruimd. Daarna had ik weer wat ruimte om nieuwe te kopen.

Eén van de voornemens was ooit om mijn collectie aan Goodreads toe te voegen. Maar dat was onbegonnen werk en ik stopte er al snel mee. Maar vandaag ontdekte ik iets brilliants in de Goodread app: een barcode scanner! Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als dat werkt, dan ga ik er deze vakantie mee aan de slag. En dan kan ik meteen weer wat boeken opruimen.


message 50: by Marloes (new)

Marloes Dijkstra | 220 comments Meestal weet ik wel of ik boeken nog een keer wil lezen. Andere boeken gaan naar mijn moeder, eventueel voor familie, en op een gegeven moment brengt mijn moeder de boeken naar de kringloop. Toch heb ik nog vier boekenkasten en een e-reader.


« previous 1
back to top