Suomalainen lukupiiri discussion

15 views
Kirja + filmatisointi 2019 > Kaasua, komisario Palmu!

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Huhtikuun elokuva Kaasua, komisario Palmu! on katsottavissa Yle Areenassa.


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Tämä tuli katsottua miehen kanssa iltaviihteeksi ja aluksi oli vähän sellainen olo, että mitenköhän tämä uppoaa. Mutta kun tottui tyyliin, oli elokuva ihan hauskaa katsottavaa.
Inhosin musiikkeja ja äänitehosteita mutta muuten homma eteni reipasta vauhtia eikä tylsää ollut.
Ehkä hauskinta oli kuitenkin bongailla tuttuja näyttelijöitä.

Hieman siinä oli eroa kirjaan, varsinkin lopussa. En ole varma olisinko pysynyt niin hyvin kärryillä jos en olisi lukenut kirjaa. Annoin kirjalle neljä tähteä ja tälle voisin antaa kolme.


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Ryhdistäydyin tänään ihan tuplasti tämän filmatisointihaasteen suhteen ja katsoin tämänkin heti Rautatien perään. Elokuva on kyllä kirjaan verrattuna paljon komediallisempi, välillä menee suorastaan farssin puolelle. En oikein pitänyt siitä, että Virta (kirjan minäkertoja) on elokuvassa melkein pelkkä sketsihahmo yliampuvine eleineen.

Tiia tuolla kirjaketjussa kommentoikin Kuurnan ja Lankelan suhdetta. Itse en sitä kirjaa lukiessani tulkinnut sillä lailla, mutta elokuvan tekijät olivat kyllä selvästi Tiian kanssa samaa mieltä.

Oli kyllä hauska nähdä Leo Jokela ihan peräkanaa kahdessa hyvin erilaisessa roolissa (ensin rautatietä ihmettelevänä yksinkertaisena maalaisena ja sitten helsinkiläisenä poliisimiehenä).


back to top