Suomalainen lukupiiri discussion

Kuka murhasi rouva Skrofin? (Komisario Palmu, #1)
This topic is about Kuka murhasi rouva Skrofin?
21 views
Kirja + filmatisointi 2019 > Kuka murhasi rouva Skrofin?

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (last edited Apr 08, 2019 11:55AM) (new) - rated it 3 stars

Annamariah | 1743 comments Goodreadsin jännäriviikkoon sopivasti huhtikuun yhteinen kirja on Mika Waltarin Kuka murhasi rouva Skrofin?, joka aloittaa komisario Palmusta kertovan sarjan.

Käyttäkää spoileritageja, jos vastaatte otsikossa esitettyyn kysymykseen :D


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new) - rated it 4 stars

Tytti | 2539 comments Kirja voitti muuten pohjoismaisen dekkarikilpailun (tosin ehkä vain Suomen osuuden) vuonna 1939, johon Waltari ilmeisesti osallistui toisella nimellä, kun oli jo tunnettu kirjailija, näin muistelen jostain lukeneeni.


Tommi | 1 comments Hauska kirja varsinkin näin, kun ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta Palmuista. Myöskin mahdollisuus lukian selvittää rikos oli hauska lisä kirjaan.


message 4: by Peony (new)

Peony (peony79) | 702 comments En ole vielä yhtäkään Palmua lukenut, vaikkakin olen katsonut kaikki leffat. Tämän kyseisen pätkän katsomisesta on kyllä tosi kauan niin, että muistikuvat ovat jälleen kerran hyvin hataria. Meillä on itseasiassa nämä Palmu-leffat dvd-boksina..olen ne katsonut ehkä jotain kymmenisen vuotta sitten. Mutta kestävät nuo uudelleen katselua - tämä katselukerta tulee olemaan joko kolmas tai neljäs. Olen katsonut nämä lapsenakin telkkarista iltapäivän SF-filminä.


Desertorum | 1118 comments Minä en ollut lukenut yhtään Palmu-kirjaa, enkä katsonut yhtään elokuvaa. Se on nyt korjattu. Pidin kirjasta 4 tähden verran. Luin sen yhdessä päivässä ja se oli kyllä hauskaa luettavaa.
Sellaista vanhan ajan veijari-meininkiä ja ihanaa kun ei ollut niin synkkää kuin monet nykydekkarit.


Tiia | 248 comments Dekkari lajityyppinä ei osu minuun yhtään, joten tiesin jo varautua että tämä menee vähän tsempillä läpi. En ihmettele, että Waltari on julkaissut tämän salanimen takaa.

Minulle tämä oli niin elokuvamaisen valmiiksi kuvailtu, että en tiedä jaksanko katsoa filmatisointia ollenkaan. Jokainen nenän nyrpistyskin oli raportoituna.

(view spoiler)


message 7: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 3 stars

Annamariah | 1743 comments Mä luin tämän alkukuusta, mutta unohdin tulla kommentoimaan...

Jännityskirjallisuus ei kuulu minunkaan suosikkeihini (tuleehan sitäkin joskus luettua, mutta useimmiten sitten trillereitä perusdekkareiden sijaan), mutta tämä oli lukukokemuksena ihan keskiverto. Vähän kyllä hämmästyin, kun toisessa luvussa olikin minäkertoja.

Itse murhamysteeri ei kiinnostanut minua yhtä paljon kuin vanhan Helsingin kuvaus ja tuonaikaisen poliisin toiminta.

Nyt pitäisi vielä katsoa se elokuva...


Aaro Salosensaari (aqsalose) | 83 comments Tiia wrote: "Dekkari lajityyppinä ei osu minuun yhtään, joten tiesin jo varautua että tämä menee vähän tsempillä läpi. En ihmettele, että Waltari on julkaissut tämän salanimen takaa.

Minulle tämä oli niin elok..."


Spoileri koskien elokuvaa:
(view spoiler)


back to top