Fantastična čitaonica discussion

The Changeling
This topic is about The Changeling
17 views
Čitaonica 2019 (#64 - #73) > Čitaonica - april 2019: V. Lavalle

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Jelena, The Archivist (new) - added it

Jelena Jokanović | 131 comments Mod
Kad je Apolo Kagva bio mali, otac mu je nestao, ostavivši mu u amanet košmare i kutiju s natpisom "Improbabilia". Pošto je postao uspešan trgovac knjigama, Apolo je s bibliotekarkom Emom zasnovao i sopstvenu porodicu i na putu je ka srećnom i dugovečnom životu. Ali, dok se njih dvoje još navikavaju na nove, roditeljske uloge, umor i strahovi počinju da uzimaju danak. Ema postaje sve neuravnoteženija, sve dok jednog dana ne počini nezamisliv čin posle kog je Apolo primoran da, kroz sve nadnaravniji Njujork, krene u potragu za suprugom i detetom koje više ne prepoznaje.

Epski roman za naše strepnjama ispunjeno doba, The Changeling je priča o roditeljstvu, ljubavi u svom najsirovijem i brutalnom obliku i, na kraju krajeva, čovečnosti. The Changeling je dobitnik American Book nagrade, Lokusove i BFA nagrade za najbolji horor, kao i World Fantasy nagrade za najbolji roman i bio je u užem izboru za još nekoliko priznanja.


message 2: by Jelena, The Archivist (new) - added it

Jelena Jokanović | 131 comments Mod
Diskusija otvorena!


message 3: by Bojan (last edited Apr 09, 2019 03:11AM) (new) - added it

Bojan | 87 comments Mod
description


message 4: by Bojan (last edited Apr 09, 2019 03:11AM) (new) - added it

Bojan | 87 comments Mod
Kolega Petrik je želeo da nam svima prenese ovu memu. Nisam sam se baš najbolje snašao ali desni klick i view image su trenutno rešenje :/

Edit: snašao sam se u međuvremenu :)


Miloš Petrik | 41 comments Хвала, колега!

Тренутно сам на 20%, иначе.


message 6: by Ivana (new)

Ivana Nešić | 22 comments Mod
Ic fani koz ic čru. U prvih 20% barem.


Miloš Petrik | 41 comments Bogami evo i na 40% ovo može da bude i samo psihološki triler.

Ako ovaj lik nije najveštiji pripovedač na svetu, pa da se čudim koliko mi je svačega promaklo kad konačno dođemo do većeg obrta, teško će me iko ubediti da oni koji odlučuju ne žele jedino i po svaku cenu da legitimišu WFA kao Ozbiljnu Književnu Nagradu.


message 8: by Jelena, The Archivist (new) - added it

Jelena Jokanović | 131 comments Mod
E natprirodni elementi udare niotkuda u poslednjuh 30 posto. Meni zato i deluju nekako nakelemljeno, tj. kao da knjiga pokušava da bude i psihološki triler i oda očinstvu i fantazi bajka al nekako se svi ti elementi svađaju. Baš mi je nešto bilo all over the place.
Balada o Crnom Tomu mu je mnogo bolja.


message 9: by Ivana (new)

Ivana Nešić | 22 comments Mod
Udare.
A neke naznake iz prve polovine ili ne odvedu nikuda ili deluje kao da je autor bio kao, jao da, hajde da se osvrnemo i na ovo pa da deluje kao da imamo zaokruženu i brižljivo osmišljenu priču.
(view spoiler)


message 10: by Jelena, The Archivist (new) - added it

Jelena Jokanović | 131 comments Mod
E da, ima dosta tih elemenata koji tako ostave da vise i na kraju čiča miča i gotova priča i gotovo.
Meni se negde čini da je ta neka osnovna ideja zapravo dobra, al je onda on tri knjige različitog žanra ubacio u ovo i..meh. Plus, cela prva polovina se zasniva na tome da ti on proda taj užas celog traumatičnog događaja a knjiga se zaboga zove Changeling i tu tje svakom jasno šta se desilo i gubiš taj trilerasti element i nekako mi je besmisleno. Ustvari, mnogo mi je toga nabacano i besmisleno.


Miloš Petrik | 41 comments Pročitao, slažem se sa izrečenim. Mislim da bi bilo bolje da nema zapravo nikakve fantastike.


back to top