Goodreads România discussion

63 views
Arhiva > Nominalizări pentru cartea lunilor mai și iunie 2019

Comments Showing 1-19 of 19 (19 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Victor (last edited Apr 20, 2019 11:17PM) (new)

Victor | 1333 comments Scrieti aici propunerile voastre pentru cartea lunilor mai și iunie 2019.

Nominalizările vor fi deschise de acum până la 23 aprilie, urmând să fie alese în funcție de susțineri (toate susținerile intră în sondaj), în jur de 5 cărți pentru votul final.

Fiecare are la dispoziție o nominalizare și o susținere (opțională) a unei cărți. Dacă nominalizarea unei cărți răspunde în câteva cuvinte la întrebarea "De ce ar trebui grupul să citească cartea asta?" atunci ea va fi considerată de două ori (va avea două puncte).

Aș vrea să mai adaug ceva care poate părea intuitiv: nominalizați și votați doar cărți pe care nu le-ați citit. O să devină totul mai interesant. :)

Nominalizari (msg. 21):
5 x Imágó, de Lyudmila Ulitskaya
3 x Omul recent, de Horia-Roman Patapievici
3 x Războiul peloponeziac, de Thucydides
3 x O zi mai lungă decât veacul, de Chingiz Aitmatov
2 x The Days of Abandonment, de Elena Ferrante
A Field Guide to Getting Lost, de Rebecca Solnit
Shoe Dog: A Memoir by the Creator of NIKE, de Phil Knight


message 2: by Dorum (last edited Apr 01, 2019 06:55AM) (new)

Dorum | 274 comments Razboiul Peloponeziac, de Tucidide. Pentru ca este dificila. Pentru ca descrie natura umana. Pentru ca e considerata extrem de realista. Pentru ca e required reading in cam toate facultatile de militare si de stiinte politice. (Si pentru ca eu cred ca ar trebui studiata probabil si in toate facultatile de management).

Deci ai de toate: Strategie, prostie, natura umana buna, rea, frica, geniu,rasturnari de situatii, discursuri geniale, demagogie, etc.


message 3: by Gabriela (last edited Apr 01, 2019 07:22AM) (new)

Gabriela Pistol (sonecika) Eu propun Imago, pentru ca am citit deja Scara lui Iakov si stiu cat de bine poate sa scrie Lyudmila Ulitskaya. Incredibil de bine, ritmat, fara sentimentalisme, dar extrem de evocativ, fara tuse ingrosate, ci cu subtilitate si profunzime. E o autoare care se vede ca a trecut prin marile framantari spirituale ale unei vieti de intelectual si stie sa le puna in poveste, fara pretiozitati inutile.
Daca nu este votata, poate se lanseaza cineva cu mine la un buddy read, in a doua parte a lunii.


message 4: by Alex (new)

Alex (biseptol69) | 831 comments Sustin Imago. Este un roman superb !!!!


message 5: by Alex (new)

Alex (biseptol69) | 831 comments Pentru mai propun Zilele abandonului de Elena Ferrante. Pentru ca am citit cele 4 volume ale sagai napoletane si imi place la nebunie stilul ei de scris.
Pentru iunie propun Caín de José Saramago. Pentru ca Saramago scrie superb.

Sustin Imago


message 6: by Victor (last edited Apr 01, 2019 10:27PM) (new)

Victor | 1333 comments Alex wrote: "Pentru iunie propun Caín de José Saramago. Pentru ca Saramago scrie superb."


Nope, nu merge asa, o sa fie o singura carte pentru ambele luni. Asa avem mai mult timp pentru alegerile personale si poate mai mult chef pentru cartile de pe grup. Am pus-o pe Ferrante ca nominalizarea ta dar daca vrei sa-l pun pe Saramago, zi-mi.

Imago as citi-o intr-un Buddy Read daca nu iese.


message 7: by Victor (new)

Victor | 1333 comments Ana wrote: "Încerc să propun cărți care sunt nu doar necitite de mine, ci și considerate, intuitiv, ca fiind grele. Propun așa ceva tocmai în ideea de a face și pe alții să se chinuie alături de mine cu vreo c..."

Sustin Patapievici din mai multe motive: mereu m-am ferit de scrisul lui, imi displac ideologii de dreapta, e pomenit in Simion Liftnicul, mi-am propus sa citesc mai multi autori romani anul asta si, nu in ultimul rand, cred ca filozofia - daca se trece de repulsia eficienta indusa de scoala romaneasca asupra acestui domeniu - e facuta sa fie discutata nu sa fie doar un joc in doi, intre autor si cititor.


message 8: by Alex (new)

Alex (biseptol69) | 831 comments Ferrante e ok


message 9: by Gabriela (new)

Gabriela Pistol (sonecika) Sustin si eu Zilele abandonului. dar din motivul opus celui invocat de Alex: nu mi-a placut deloc Ferrante la prima lectura :)) Vreau sa ii mai dau o sansa.


message 10: by Alex (new)

Alex (biseptol69) | 831 comments Eu am citit-o in germana si traducerea e superba si curgatoare. Am inteles ca traducerea in limba romana nu ar fi prea stralucita


message 11: by Liliana (new)

Liliana Sustin "Imago". Propun "O zi mai lunga decat veacul" de Cinghiz Aitmatov.


message 12: by Stefan (new)

Stefan Andrei | 79 comments Vin cu aceeasi propunere de pe buddy reads, doar ce am terminat de cateva zile si cu Leonardo :)

A Field Guide to Getting Lost de Rebecca Solnit.

Am dat printr-un articol de pasajul urmator si a fost instant attraction:

"We treat desire as a problem to be solved, address what desire is for and focus on that something and how to acquire it rather than on the nature and the sensation of desire, though often it is the distance between us and the object of desire that fills the space in between with the blue of longing. I wonder sometimes whether with a slight adjustment of perspective it could be cherished as a sensation on its own terms, since it is as inherent to the human condition as blue is to distance? If you can look across the distance without wanting to close it up, if you can own your longing in the same way that you own the beauty of that blue that can never be possessed? For something of this longing will, like the blue of distance, only be relocated, not assuaged, by acquisition and arrival, just as the mountains cease to be blue when you arrive among them and the blue instead tints the next beyond. Somewhere in this is the mystery of why tragedies are more beautiful than comedies and why we take a huge pleasure in the sadness of certain songs and stories. Something is always far away."


message 13: by Alex (new)

Alex Vandra | 93 comments Propun si o biografie. Are un rating foarte bun, e recenta si e disponibila in librarii.
Shoe Dog: A Memoir by the Creator of NIKE

Sustin Imago, din ce s-a propus pana acum.


message 14: by Elena (new)

Elena Deleanu | 7 comments Sustin Tucidide


message 15: by Holirca (new)

Holirca Bogdan | 24 comments Omul recent
Susţin Omul Recent de H P Patapievici, oarecum eu citesc cartile care sugerează lectură mai profundă, mă simt mai mulţumit de mine.
Cartea pare să fie interesantă din prisma cercetării modernităţii, sugerând falsele repere ale zilelor de azi, care se pot materializa în vicii, propunând după compararea planurilor modern şi cel al tradiţiilor regăsirea propriului crez interior al fiecăruia.


message 16: by Alex (new)

Alex Vandra | 93 comments Sustin si O zi mai lungă decât veacul, de Chingiz Aitmatov


message 17: by Amalia (new)

Amalia | 28 comments Sustin si eu Aitmatov...O zi mai lunga decat veacul.


message 18: by Alex (new)

Alex (biseptol69) | 831 comments Sustineti Aitmatov. Eu tocmai o citesc si as vrea sa nu se mai termine...


message 19: by Dan (new)

Dan | 34 comments Sustin Imago.


back to top