Suomalainen lukupiiri discussion

30 views
Popsugar 2019 > 15. A retelling of a classic

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments -


message 2: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Amazon Kindlestä saa tänään ilmaiseksi Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjan ”version” Darcy, Lizzy and Lady Susan: A Pride and Prejudice Regency Variation.

Linkki


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Linkki ei taida toimia...


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Törmäsin kirjaston poistokirjoissa (en kuitenkaan ostanut, jee!) chileläiseen, nykyaikaan sijoittuvaan kirjaan Näkemiin, pikku naiset, joka tietenkin on saanut innoituksensa Alcottin Pikku naisia -klassikosta.


message 5: by Lumissa (new)

Lumissa | 797 comments Olen koettanut pohtia tähän sopivia kirjoja ja muutama on tullut mieleenkin, mutta etenkin ehkä kotimaisia vaihtoehtoja kaipaisin. Päällimmäisenä mieleen tulevat Wenla Männistö (Seitsemän veljestä) ja Yyteet (Tuntematon sotilas), mutta olisiko muita?


message 6: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tuntemattoman naisistakinhan on kirjoitettu, mutta se ei kai ole yhtenäinen tarina, Toinen tuntematon.

Mutta Johanna Sinisalon Sankarit sopisi varmaan tähän, pohjautuu Kalevalaan. Niin ja sitten tietenkin Tuomas Kyrön Kerjäläinen ja jänis, jos pitää Jäniksen vuotta jo klassikkona.


message 7: by Lumissa (new)

Lumissa | 797 comments Sankarit olisi itse asiassa ollutkin minulle varsin hyvä valinta tähän. Kuuluu kirjoihin, jotka olen aloittanut ilmestymisen aikoihin, jättänyt kesken ja luvannut palata joskus asiaan. Noh, 15 vuotta myöhemmin se olisi varmaan jo ihan ajankohtaista, muistaakseni kirja kuitenkin vaikutti ihan hyvältä.

Sattui kuitenkin ihan onnekkaasti, että aloin lukea omasta hyllystä Zadie Smithin Kauneudesta ja harmittelin mielessäni, kun se ei oikein sovi mihinkään jäljellä olevaan Popsugar- tai Helmet-kohtaan. Sitten juonikuvioissa alkoi olla jotain todella tuttua, ja tosiaan, Kauneudesta on muunnelma E.M. Forsterin klassikosta Talo jalavan varjossa. Se ongelma ratkesikin siis kuin itsestään.


back to top