Suomalainen lukupiiri discussion

21 views
Popsugar 2019 > 20. A book set in space

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments -


message 2: by Lumissa (new)

Lumissa | 779 comments Pidän periaatteessa scifistä, mutta jostain syystä tämä avaruuteen sijoittuminen tuottaa nyt päänvaivaa. Periaatteessa kelpuutan kyllä sellaisenkin kirjan, jossa edes pääosa tapahtumista on avaruudessa. Tuleeko hyviä vinkkejä mieleen?


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Mä mietiskelin, pitääkö kirjan sijoittua avaruuteen avaruuteen eli käytännössä avaruusalukselle tai -asemalle vai kelpaavatko myös sellaiset kirjat, jotka sijoittuvat toiselle planeetalle kuten Marsiin tai kauemmas?

Itse ajattelin sijoittaa tähän kohtaan Mur Laffertyn kirjan Six Wakes, johon törmäsin e-kirjastossa.


message 4: by Lumissa (new)

Lumissa | 779 comments Annamariah wrote: "Mä mietiskelin, pitääkö kirjan sijoittua avaruuteen avaruuteen eli käytännössä avaruusalukselle tai -asemalle vai kelpaavatko myös sellaiset kirjat, jotka sijoittuvat toiselle planeetalle kuten Marsiin tai kauemmas?"

No tätä minäkin mietin aluksi, mutta kun edellisen vuoden haasteessa on erikseen kohta "set on a different planet" niin kyllä se minusta ohjaa ajattelemaan tätä nimenomaan tuosta avaruusalus- tai avarauusasemanäkökulmasta.

Noh, kyllä Helmetin ja Kirjasammon yhteispelillä löytyi jokunen vaihtoehto. Ja jos kaikki muu pettää, niin ainakin lastenkirjaosastolta löytyy näköjään sopivaa kirjallisuutta vaikka millä mitalla!


message 5: by Minna (new)

Minna | 19 comments Itse luen parhaillaan Scott Kellyn kirjaa Kiertoradalla, jossa kerrotaan hänen viettämästään vuodesta avaruudessa kansainvälisellä avaruusasemalla. Kirjassa käydään myös läpi hänen henkilöhistoriaansa ja päätymistään astronautiksi. Suhteellisen helppolukuinen ja mielenkiintoisia yksityiskohtia sisältävä kirja.


message 6: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Tuo Kiertoradalla löytyy näköjään BookBeatista, mikä kohdallani madaltaa kynnystä tarttua kirjaan. Eli kiitos vinkistä, taitaa päätyä tämän vuoden lukulistalle.


message 7: by Minna (new)

Minna | 19 comments Hienoa, jos pystyin olemaan avuksi. Tällä kirjalla saa kyllä avaruuskohdan hoidettua :)


message 8: by Lumissa (new)

Lumissa | 779 comments Jaa, enpä edes tullut ajatelleeksi, että tämän kohdan voisi täyttää faktalla fiktion sijaan! Ehkäpä tuota voisi kokeilla, ellei vuoden lopun lähestyessä lastenosasto ala houkutella enemmän :)


message 9: by Lumissa (new)

Lumissa | 779 comments Ei ihan ehtinyt Kiertoradalla - Vuosi avaruudessa enää mukaan omaan Popsugar-haasteeseeni, mutta voin joka tapauksessa todeta sen olleen varsin viihdyttävä ja mielenkiintoinen. Ärsyynnyn yleensä aika helposti kirjoihin, joissa kirjoittajan oma maailmankuva tulee vahvasti ja kritiikittömästi silmille, mutta tässä tapauksessa sekään ei häirinnyt. Se kyllä alkoi huimata, kun ajatteli, paljonko rahaa ja resursseja tuohon avaruustouhuun on lapettu vuosien varrella ja paljonko sitä toki menee koko ajan, huhhuh.


back to top