Suomalainen lukupiiri discussion

29 views
Popsugar 2019 > Advanced - 46. A book with no chapters / unusual chapter headings / unconventionally numbered chapters

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments -


message 2: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Kohtuullisen hyvin alkaa olla haastelukemiset suunniteltuna, mutta tämä... Olisiko ideoita?


message 3: by Tytti, The Head Honcho (last edited Apr 19, 2019 11:27AM) (new)

Tytti | 2539 comments Tämä ei liene niitä helpoimpia kohtia... Aika monissa pienoisromaaneissa ei varsinaisesti ole kappaleita, toisaalta niistäkin monissa saattaa olla yksi tai kaksi lyhyempää, vaikka loput kirjasta olisivatkin samaa. William N. - päiväkirja voisi sopia, se on nimittäin kirjoitettu päiväkirjan muotoon, ainoastaan lopussa (view spoiler).

Itse pidän Jyrki Heinon kirjojen tyylistä (Kellari), joissa on vanhaan tapaan lyhyt selostus kappaleen tapahtumista. Ruutuhyppelyä voi lukea normaaliin tapaan tai seurata toista järjestystä, sekin ehkä sopisi. Salla Simukan Sammuta valot! : pieniä kauheita tarinoita / Sytytä valot! : pieniä kauniita tarinoita voi lukea eri tavoin. Ehkä myös Jaakko Yli-Juonikkaan Yö on viisain, jossa novellit alustavat romaanitrilogiaa, joka alkaa kirjan toiselta puolelta.

Kun kyyhkyset katosivat sopisi tähän varmaan parhaiten, siinä kappaleet aloitetaan kuvalla postimerkistä, josta näkee vuoden ja "hallitsijankin" sekä paikkatiedolla. Herrasmiehiä ja huijareita on muistaakseni vähän samantapainen, siinä kappaleen minäkertoja ilmaistaan valkoisella tai mustalla shakkinappulalla.

Epäilen myös, että olen törmännyt muihinkin tähän sopiviin kirjoihin jossain, mutta ei nyt tule muita mieleen...


message 4: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Oon lukenut muutaman lyhytromaanin, joissa koko teksti on yhdessä pötkössä, ja laitoin tähän kohtaan yhden niistä.

Tätähän voi helpottaa omalla tulkinnallaan siitä, mikä on "unconventional". On esimerkiksi melko paljon kirjoja, joissa lukuja ei ole numeroitu ja otsikkona on aina pelkästään näkökulmahenkilön nimi.


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minäkin muistelen olevan useitakin sellaisia kirjoja, joissa ei ole mitään kappaleen alussa. Edellinen kappale vain loppuu ennen sivun loppua ja toinen alkaa sivun puolivälistä. (Se vain tuntuisi vähän tylsältä valinnalta... Jos siis itse tekisin tätä.)


message 6: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Samaa mieltä Tytin kanssa, että tuntuu vähän liian helpolta ratkaisulta. Kiitos vinkeistä, josko noista joku "iskisi". Tosin muutama noista on jo aikaisemmin tullut luettua.


message 7: by Reija (last edited Apr 20, 2019 01:20AM) (new)

Reija | 186 comments En välttämättä suosittele kirjaa mutta The Rest of Us Just Live Here oli lukujen alussa lyhyt juonikuvaus mitä suuressa tarinassa tapahtuu samaan aikaan kun me luetaan tarinaa meistä ei-sankareista. Enpä huomannu tätä lukiessa, inhoan kun lukujen alussa on kuvaus mitä tulee tapahtumaan ja skippasin lyhyen kuvailun ja huomasin vasta loppupuolella että tämä olikin tehty eritavalla.

Valontuojat oli numerointi lopusta alkuun. Tästä tavasta pidin, liian usein tulee laskeskeltua monta lukua on vielä jäljellä.


message 8: by Lumissa (last edited Jun 19, 2019 10:38AM) (new)

Lumissa | 787 comments Luin äskettäin Riadin tytöt, joka itse asiassa sopisi tähän kohtaan oikein mainiosti. Luvut on kirjoitettu säköposteiksi ja lukujen otsikot ovat siis sähköpostien otsikoita. Kirja muuten ei kyllä loistanut tasollaan, eli vähän varauksella muuten tätä suosittelisin.

Taivaanpallohan sopisi tähän myös, jos jollain Finlandia-voittaja on vielä lukematta. Lukujen otsikoina toimii alkuosa kyseisen luvun ensimmäisestä lauseesta.

Omalla kohdallani etsintä jatkuu vielä, kumpaakaan mainituista en tähän kohtaan sijoittanut. Arvelisin, että vähintäänkin noita kirjoja ilman lukuja tulee kyllä loppuvuoden mittaan vielä vastaan ihan riittämiin.


back to top