Suomalainen lukupiiri discussion

19 views
Popsugar 2019 > Advanced - 50. A book set in an abbey, cloister, monastery, vicarage, or convent

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments -


message 2: by Lumissa (new)

Lumissa | 787 comments Tulisiko jollekin tähän hyvää ehdotusta mieleen?

Ruusun nimi olisi varmaan aivan ilmeinen, mutta se ei ajatuksena jotenkin nyt inspiroi. Myöskään Agatha Christie (Murha maalaiskylässä) ei oikein sytytä. Mitenkähän Okalinnut, mahtaisiko käydä tähän? Kotimaiset ja fantasia- tai scifi-henkiset vaihtoehdot kiinnostaisivat myös.

Omasta puolestani voin suositella, että jos jollain on vielä lukematta Suomen oma Rouva Bovary, niin Juhani Ahon Papin tytär tai Papin rouva on tähän ihan passeli valinta.


message 3: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Jan Guilloun Ristiretki-trilogian kahdessa ensimmäisessä osassa vietetään paljon aikaa luostarissa, vaikkeivät kirjojen kaikki tapahtumat sinne sijoitukaan. Suosittelen sarjaa lämpimästi kaikille historiallisen fiktion ystäville.

Kevyempää luettavaa kaipaaville sopii Giovanni Guareschin humoristinen Isä Camillon kylä, joka kertoo pienen italialaisen kylän papista ja tämän edesottamuksista.


message 4: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Sansomin keskiaikaisista dekkareista osa menee mielestäni tähän, ainakin ensimmäinen osa.


message 5: by Lumissa (last edited Aug 05, 2019 12:31AM) (new)

Lumissa | 787 comments Kiitokset hyvistä ehdotuksista, löytyikin monipuolisesti vaihtoehtoja! Lopulta tosin kävi niin, että Murha maalaiskylässä oli Elisa Kirjan kesätarjouksessa samaan aikaan, kun etsin seuraavaa maltillisen mittaista äänikirjaa kuunneltavaksi, eli sitä sitten. Kaikki tiet johtavat Agatha Christieen.

Todettakoon avuksi vielä muille tätä kohtaa miettiville avuksi, että Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-voittaja Jää sijoittuu pappilaan ja on kirjanakin oikein hyvä.


message 6: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Jos tämä vielä joltakin puuttuu, niin Veli Gadfael -sarjan kirjoista (Vaarallinen pyhimys) varmaan useimmat sopisivat tähän.


back to top