Books Ever After discussion

Mythos: The Greek Myths Retold (Stephen Fry's Great Mythology, #1)
This topic is about Mythos
89 views
September 2018 > Maandboek september 2018 - Mythos - Stephen Fry

Comments Showing 1-32 of 32 (32 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1560 comments Het maandboek voor september 2018 is geworden: Mythos: The Greek Myths Retold.

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

Wie leest er mee?


message 2: by Yv (new) - rated it 3 stars

Yv (yv87) | 577 comments Jaaa ik lees mee!


Marielle ik heb hem net vorige maand uitgelezen, ik vond het de moeite waard.
Veel plezier met lezen allemaal!


shannon✨ (xshannoon) | 1383 comments Ik heb het boek toch nog weten te bemachtigen, ik ga een poging doen om hem mee te lezen!


message 5: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1560 comments Ik sla deze over.. Ik heb niks met dit onderwerp 🤔


message 6: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments ik zou hem mee willen lezen maar ik heb geen beschikking over de nederlandse versie en die wil ik graag dus helaas


message 7: by Sonja (new)

Sonja (sonjavdh_reads) Als ik terug ben van vakantie ga ik hem lezen.


message 8: by Evelien (new)

Evelien Bos Ik heb het boek gereserveerd in de bieb, hopelijk heb ik hem op tijd!


message 9: by Michelle (new) - added it

Michelle Weijers Ook ik heb het boek gereserveerd, maar vrees dat ik het niet op tijd binnen ga krijgen (door best populair boek dacht ik zo..). Maar wie weet :)


Linda | 617 comments Ik heb hem al gelezen en vond hem GEWELDIG!


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Ik skip, dit is niks voor mij helaas..


message 12: by Priss (new)

Priss (lisz) | 1407 comments Mod
Ook ik skip, op zich klinkt het interessant genoeg maar heb al heel veel boeken die ik liever eerder wil lezen..


message 13: by Anne (new) - added it

Anne (ladieda) | 813 comments Ik heb het boek besteld en lees mee, ben benieuwd! :)


Maartje De Groot | 331 comments Ik lees mee. Ben vandaag begonnen en heb al een paar keer hardop gelachen.


message 15: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1481 comments Ik sla over, omdat ik het boek niet heb. Wel heb ik ‘m op mijn lijstje gezet, omdat ik eerder een boek van Stephen Fry heb gelezen en dat was erg goed.


message 16: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) | 1560 comments Zijn er al mensen in dit boek begonnen?


Marielle Ik had het al gelezen, dus ja, ik ben al begonnen.
Wat mij opviel aan het boek, was de prettige schrijfstijl van Fry met zijn grapjes tussendoor. Lastig vond ik de voetnoten en ik merkte dat ik ook moeite had met het niet altijd doorlopen van het verhaal. Eigenlijk zijn het allemaal losse verhalen. En daar ben ik niet zo van, van de verhalenbundels.

Maar het onderwerp en de frisse blik van Fry maken veel goed. Net als de bruggetjes naar hedendaagse personen en gebeurtenissen.


message 18: by Esmay (new) - added it

Esmay (ninjasmay) Ik wil zo graag meelezen, maar een vriendin heeft mijn editie momenteel in bezit. Stiekem hoop ik heel erg dat ze vaart maakt met lezen zodat ik 'm ook nog even kan oppakken.


shannon✨ (xshannoon) | 1383 comments Ik ben ook begonnen, maar ben gestrand op 13%..


message 20: by Yv (new) - rated it 3 stars

Yv (yv87) | 577 comments Ik ben ook begonnen, maar moet wel even wennen zeg! Ik heb niet zo veel ervaring met boeken over mythologie, eigenlijk heb ik alleen Circe en Norse Mythology gelezen. Maar dit is echt totáál anders. Had niet verwacht dat hij echt bij het begin zou beginnen. Veel nieuwe en lastige namen, flink verwarrend. Maar ik ben ondertussen bij Zeus aanbeland, dus ik ga er vanuit dat er vanaf nu wat bekendere namen voorbij zullen komen. Vind het geen gemakkelijk boek, maar de humor waar Fry mee schrijft is wel echt een verademing. Die metaforen die hij noemt, hahahah!


message 21: by Emma (new) - rated it 5 stars

Emma (emma-m) Ik ben net begonnen met het luisterboek! So far so good :)


message 22: by Yv (new) - rated it 3 stars

Yv (yv87) | 577 comments Ik heb 'm uit. Heb echt wel genoten van het boek, maar het was vaak een beetje too much. Teveel namen waardoor het allemaal geen betekenis meer had. Zonde, want Fry bewijst echt wel dat hij kan vertellen. De humor in het boek is geweldig en heeft me regelmatig hardop laten lachen. De hectiek was me teveel. Kom op 3* uit.


message 23: by Odette (new)

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Wat een goed uitgebalanceerde review Yv! Ik heb het ebook inmiddels wel in bezit, maar ik vrees dat ik er deze maand niet meer aan toe ga komen, te veel andere boeken en te weinig tijd!


message 24: by Anne (new) - added it

Anne (ladieda) | 813 comments Ik begin hier denk ik dit weekend aan, ben benieuwd :)


message 25: by Anne (new) - added it

Anne (ladieda) | 813 comments Was begonnen met lezen maar zag dat deze ook op storytel staat; ingesproken door Stephen Fry himself ;D Dus inmiddels luister ik!


Maartje De Groot | 331 comments Ik ben het wel met Yv eens. Ik was al behoorlijk thuis in de mythologie van de Grieken, maar ook voor mij was het af en toe te veel. Vooral tegen het einde kon het me niet meer zo bekoren. Er kwam ook wel veel herhaling voor, veel verhalen die erg op elkaar gingen lijken. Wat mij betreft had Fry, net als Gaiman, een selectie mogen maken uit alle mythen.


message 27: by Mary (new) - rated it 3 stars

Mary | 758 comments Ga nu pas beginnen, ben benieuwd!


message 28: by Esmay (new) - added it

Esmay (ninjasmay) Ik ga nu ook beginnen. Beetje laat, haha.


message 29: by Anne (new) - added it

Anne (ladieda) | 813 comments Ik snap wat jullie bedoelen Maartje en Yv, vind het ook wel overweldigend, vooral nu ik het als audioboek luister. Misschien dat ik toch weer over ga op gewoon lezen.


message 30: by Mary (new) - rated it 3 stars

Mary | 758 comments Ik herken het ook wel en ik zit pas op 1/3, maar het leest wel lekker tot nu toe (ook al zijn er regelmatig oh ja momentjes).


message 31: by Anne (new) - added it

Anne (ladieda) | 813 comments Ik heb hem even on hold gezet, merk dat het me momenteel gewoon niet zo trekt (en andere boeken deste meer :))


shannon✨ (xshannoon) | 1383 comments Ik had het boek eind september gereserveerd en kom hem vorige maand pas ophalen. Ik heb hem nu uit en vond het een erg leuk boek! Ook al waren de vele namen wel erg verwarrend en leidde de voetnoten mij meestal af.


back to top